Pečem tortice ... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> Pečem tortice ... (18.11.2011 8:50:55)

... in to kar tri ... malo se mi že rola ... aaaaa ... skratka trenutno si delam bojni plan in sestavljam spisek kaj moram vse prinesti iz trgovine ... za eno torto rabim sadno skutin nadev pa sem tole našla na kulinariki: http://www.kulinarika.net/recepti/6971/sladice/skutina-torta-z-borovnicami-in-malinami/?offset=20 (samo nadev) a bo isto ok, če najprej na biskvit dam malo nadeva, porazporedim po njem jagode iz kompota in preostanek kreme zlijem čez jagode? Bo to zadosti trdno, da dam gor šeen biskvit, al mi bo narazen lezlo?




caramel -> RE: Pečem tortice ... (18.11.2011 9:19:27)

Če boš sestavljala v tortnem modelu in potem pustila da se strdi, bo vsekakor dovolj trdno. Če pa ne boš sestavljala v tornem modelu pa ti predlagam, da pustiš kremo, da se vsaj malo strdi in šele potem dodaš zgornji biskvit. Če se bi krema strdila do konca, preden bi dodala zgornji biskvit, je velika verjetnost, da bi ti ob rezanju ta odstopal.




Anonimen -> RE: Pečem tortice ... (18.11.2011 9:21:37)

Sestavljala bom v tortnem modelu ... torej nadevam biskvit s kremo in jagodami in koj položim nanj zgornji biskvit, potem pa v hladilnik in potem bi moralo biti ok, a ne? Koliko časa cca. pa rabi ta krema da se strdi?




caramel -> RE: Pečem tortice ... (18.11.2011 9:41:26)

Tako je. Jaz delam podobno kremo, pa se v hladilniku dobro strdi nekje v dveh do treh urah. Če imaš pa možnost, pa je najbolje da odstoji čez noč - se bodo okusi bolje prepojili.

Bi pa jaz sadje potresla s sladkorjem in pustila kakšno uro, da bi oddalo malo soka. Potem pa bi s sokom navlažila biskvit in nanj dala sadje, povrhu pa kremo (lahko pa nekaj sadja tudi vmes). So mi ljubši malo bolj sočni biskviti.

Aha - sem zdajle opazila, da boš uporabila jagode iz kompota. V tem primeru biskvit navlaži s kompotom. Še bolje pa bo (vsaj po mojem mnenju), če kupiš zmrznjeno sadje in narediš po zgornjem postopku.




Stran: [1]