Prva trda hrana (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


lojtra1 -> Prva trda hrana (13.12.2011 15:00:21)

Kdaj ste začele z uvajanjem trde hrane?
Moj sinček bo drug teden star 4 mesece in patronažna v tem tednu prihaja na obisk z namenom da bi že začeli s trdo hrano.Ali je to prezgodaj ali ne?
Kaj bo najprej jedel?




SMT3 -> RE: Prva trda hrana (13.12.2011 15:15:05)

Kam se vam tako mudi s trdo hrano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




naja17 -> RE: Prva trda hrana (13.12.2011 18:03:47)

Prezgodej, jest se ji še pri 5. mesecih nisem pustila prepričat... Moj je začel s korenčkom in pol naprej pač sprobavanje različne zelenjave...




Anonimen -> RE: Prva trda hrana (13.12.2011 18:09:25)

Začela pri 4ih mesecih in pol s korenčkom.
Pač probaj, pa boš videla kako in kaj ... že po prvi žlički ti bo jasno, če jo je otrok že sposoben oz. pripravljen sprejet. Saj lahko najprej z eno žličko sprobaš, pa če ne bo šlo čez kak teden spet poizkusita ... po občutku ...




marjetka15 -> RE: Prva trda hrana (16.12.2011 12:39:18)

jaz sem začela z uvajanjem goste grane pri 5,5 mesecih.
Pri 4-ih je meni mal zgodaj.
Naša pikica bo čez tri dni stara 6 mesecev in nam že kar ''laufa'' hranjenje.
Ima kosilo nekaj od zelenjave in malico popoldan sadje.




tix -> RE: Prva trda hrana (16.12.2011 13:10:39)

mi smo začeli s 4m. Je pa dolgo trajalo, da je sploh kaj pojedel. Saj bistvo tega uvajanja, je bolj sprejemanje novih okusov kot pa da bo že takoj kakššen M obrok manj




linn -> RE: Prva trda hrana (5.1.2012 21:25:37)

moja je zdaj stara 4m. Se še dojima,zdaj se pa odločam,da bom začela s trdo hrano.
njej pedijater svetuje,da začnem. Povsot kjer berem naj bi dojenim začeli uvajat po 6m.
Tudi jaz se sprašujem,kaj je bolš za otroka?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




deveta -> RE: Prva trda hrana (14.1.2012 20:23:21)

Pri nas svetujejo začetek z drugo hrano pri petem mesecu. Jaz sem ji dala prvo žličko korenčkovega soka (srov korenček) na dan dopolnjenega četrtega meseca. Pol pa počasi naprej in vedno več in vedno bolj pestro.




linn -> RE: Prva trda hrana (24.2.2012 23:18:02)

mi lahko katera pomaga z nasvetom.
moja zvezdica je zdaj stara 6mesecev in ji poleg dojenja dam dva obroka trde hrane. zjutraj sadno kašico,ki jo kr dosti poje.
potem v času kosila pa kakšno juhico z zelenjavo,drugič juhico z belim mesom. vse kar pač v tem času lahk je.
je zelo rada in nikoli mi ne nakaže kdaj ima dovolj. potem se mi je zgodilo,da se je preveč najedla in je zvečer bruhala.
potem sem ji dala majn je hotela še zizat in se je jokala dokler ji nisem dala. in mi spet bruha,ker tako je kot da brej ni jedla
ničesar. kako veste kdaj ma otrok dovolj,koliko bi ji mogla dat obroka? vse hrano pa pripravljam doma sama tak,da ne kupujem kašic. seveda pa ponoči tudi je. zaspi mi ob 19hzvečer in se zbudi ob 7.30 zjutraj. je mi pa ponoči ob 23h,potem ob 3zjutraj in ob 5zjutraj in ko se zbudi. in še to,kdaj neham pasirat hrano in ji začnem dajat nepasirano hrano?

l.p upam,da bo katera vedla kaj naj nardim...




mateyka -> RE: Prva trda hrana (25.2.2012 2:47:50)

IZVIRNO SPOROČILO: linn
moja je zdaj stara 4m. Se še dojima,zdaj se pa odločam,da bom začela s trdo hrano.
njej pedijater svetuje,da začnem. Povsot kjer berem naj bi dojenim začeli uvajat po 6m.
Tudi jaz se sprašujem,kaj je bolš za otroka?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


glej malo svojega otroka (to velja tudi pri drugih stvareh). če je zainteresiran ko ti ješ in kaže interes probat, lahko začneš testirat. če pa ne bo hotel, pa počakaš nekaj časa ali dokler sam ne nakaže da ga hrana zanima in bi rad probal.

za prenažiranje pa ne vem - naša tamala se ni nikoli, ampak res nikoli, prenajedla kot dojenček. mogoče če gledaš kako zgornje povprečje? je pa cirka 100 - 180 g GH na obrok pri polletniku (približno 2 obroka GH na dan, vse skupaj 5-6 obrokov na dan)..




lily32 -> RE: Prva trda hrana (25.2.2012 18:33:47)

Jaz ji pripravljam hrano doma, včasih pa ji dam tudi kupljene sadne kašice. Doma pripravljene ne merim, kupljene pa poje od 100 do 180 g pri enem obroku, odvisno koliko je lačna. Lahko tudi ti zmeriš, da boš vsaj približno, koliko je hrane.

Mi sicer nimamo problemov s prenajedanjem, ker jasno pokaže, da noče več: iztegne jeziček, kot da ji je naredilo slabo in  bo bruhala, ali pa udari z roko po žlici.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.2.2012 20:54:26)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




marjetka1975 -> RE: Prva trda hrana (29.2.2012 20:55:26)

Jaz sem začela takoj, ko je dovoljeno pri 4 mesecih. Razlog je glavni ta, da nisem mela svojega mleka, pa tud to, da je precej polival. Začela sem tako kot pravi doktrina, pa sem po 14 dneh oupala in štartala po zdravi kmečki pameti in od takrat nimam težav.

Srečno




touch -> RE: Prva trda hrana (8.3.2012 11:34:35)

z uvajanjem goste hrane sem precej odlašala, ker sem menila, da čim kasneje, tem bolje. ampak mi je bilo potem žal. predvsem moraš opazovati svojega otroka in začeti na njegovo pobudo, četudi že pri 4ih mesecih. jaz sem začela pri 5,5 in to potem, ko je minilo kakšnih deset dni obilnega polivanja in nonstop kričanja. nisem vedela kaj mu je, skoz bi se dojil, potem je tudi polival, ponoči ni več spal. ker pač nisem imela izkušenj (prvi otrok), nisem prepoznala znakov, da je otrok lačen. potem sva začela s hrano in počasi v nekaj dneh se je uspel nasiti. sem pa morala kar takoj začeti z dvema obrokoma na dan. so pa znaki, da je otrok pripravljen na GH tudi, ko drži glavico samostojno pokonci in opazuje odrasle, kako jedo. če bi imela prej to izkušnjo, bi že prej začela s hrano, lepo postopoma. je pa zaradi tega začel takoj dobro jesti. :)
kar se tiče zgornje meje, je meni patronažna rekla, da ko poje 150-200ml je hrane dovolj. kar je več, je prenajedanje in to ni dobro. če otrok kaže željo po sesanju, je verjetno žejen in mu je treba dati vodo. z vodo si potem napolni trebušček in dobi občutek sitosti.




olimia -> RE: Prva trda hrana (20.3.2012 13:37:08)

Jaz sem tudi začela pri 4,5 mesecih in to predvsem zato, er nam je skoraj žlice pulil iz rok. mleka sem imela sicer dovolj, ampak sem mu ponudila kakšen rižolino z mojim mlekom, nekje pri dobrih 5 mesecih sva začla z zelenjavo, potem pa zelooo hitro preklopila še na sadje, meso, gluten in pri slabih 8. mesecih na skute in jogurte. Pri 10. mesecih sem mu že skuhala občasno gris na kravjem mleku, imel je že tudi zelo raznoliko prehrano (po zdravi kmečki pameti - kot pravi marjetka). Pri enajstih mesecih pa je začel jesti vse (tudi agrume, smoki, svinjino, kravje mleko, čokolado...). To zadnje pa zato, ker je šel pri dobrih enajstih mesecih v vrtec in tam nihče ne vpraša ali je že kdaj pil kravje mleko... kar je na jedilniku, otroci dobijo na krožnik ali v skodelico (RAZEN seveda, če je alergija oz. zdravniško potrdilo, da otrok nečesa ne sme).




Stran: [1]