| 
				  puncica ->  Pismo krovca - mal za smeh mal zares  (25.8.2005 8:24:15)
			   | 

> Sledi pismo krovca Mariborski zavarovalnici GRAWE ( prej PRIMA), v   > katerem opisuje posledice svojega nepremi�ljenega ravnanja.   >   > ---------------------------------------------------------------------   > Kot odgovor na Va�o pro�njo, da potrebujete vec informacij o moji   > nesreci, vam sporocam naslednje:   > Pod �tevilko 3 porocila o nezgodi sem kot vzrok nesrece navedel   > "nepremi�ljeno ravnanje". Prosili ste me, naj natancneje opi�em,   kaj   > sem s tem mislil.   > Po poklicu sem krovec. Na dan nesrece sem delal sam na strehi   > �estnadstropne novogradnje. Ko sem koncal delo, mi je ostalo se   > priblizno 250 kg opeke. Ker jih nisem hotel nositi navzdol po   > stopnicah, sem se odlocil, da jih bom po zunanji strani spustil   > navzdol v vedru. Cez �kripec sem napeljal vrv, ki sem jo na eni   > strani pritrdil na tla, na drugi konec sem privezal vedro in vanj   > nalozil opeko. Nato sem se vrnil navzdol in odvezal vrv. Trdno sem   > jo drzal, da bi vedro z 250 kg opeke cim bolj pocasi prispelo na   > tla. Kot je razvidno iz �tevilke 11 mojega porocila, je moja   > takratna telesna teza zna�ala 75 kg. Ker me je v tem trenutku zelo   > presenetilo, da sem izgubil tla pod nogami in me je zacelo vleci   > navzgor, sem izgubil prisebnost in pozabil izpustiti vrv. Na tem   > mestu mi verjetno ni treba dodati, da me je vleklo navzgor z vedno   > vecjo hitrostjo.   > Priblizno v vi�ini tretjega nadstropja sem srecal vedro, ki je   > prihajalo iz nasprotne strani. To pojasni po�kodbe na lobanji in   > zlomljeno kljucnico. Pa vendar mi je to srecanje le neznatno   > zmanj�alo hitrost. Se vedno me je vleklo navzgor, dokler mi �kripec   > ni vase potegnil prednjih clenkov mojih prstov.   > Na sreco sem ostal priseben in se kljub bolecini trdno drzal vrvi.   > Toda v tem casu je vedro udarilo ob tla s tako mocjo, da mu je   > odbilo spodnji del in so opeke zletele ven.Brez opeke je vedro   > tehtalo priblizno 25 kg. Na tem mestu se ponovno sklicujem na tocko   > 11 mojega porocila, kjer je navedena moja telesna teza (75 kg).   > Kot si verjetno lahko predstavljate, sem takoj zacel hitro padati.   > Priblizno v vi�ini tretjega nadstropja sem se ponovno srecal s   tokrat   > navzgor prihajajocim vedrom. To pojasnjuje oba zloma ter odrgnine po   > nogah in spodnjem delu telesa.   > Srecanje z vedrom je upocasnilo nadaljnje spu�canje, zaradi cesar   > pri padcu na kup opek niso nastale vecje po�kodbe. Zlomila so se le   > tri hrbtenicna vretenca.   > Hkrati pa z obzalovanjem priznavam, da sem v tem trenutku se enkrat   > izgubil prisebnost. Ko sem namrec lezal na kupu in opazoval, kako   > sedaj prazno vedro pada proti meni iz �estega nadstropja, sem   > izpustil vrv. Tako je vedro neovirano letelo navzdol, mi izbilo tri   > zobe in zlomilo nosno kost. 

| 

| 

| 

|