Decembrčice :) (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


GATA -> Decembrčice :) (25.8.2005 10:00:01)

Ojla,

Kar nekaj nas je pa se nič ne slišimo. Meni je rahlo dolgčas - sem na bolniški. Kaj pa ve kaj počnete? Še delate, ste doma ?;)
Še pikec noče nč brcat.:(

Pozdravček :nosecka:




Pajaca -> Decembrčice :) (25.8.2005 10:12:37)

OJ!!!

Gužvam se v službi, jutr grem na dopust, danes mam čist nabit urnik, če bom mela jutri zjutraj vse spokano pol bo superca!!!

Mulc pa brca tko zlo, da ti lahko pol brc posodim, pa še me bo vse bolelo. Še en živ otrok prihaja.

Mal se na sonček presel pa uživi ker ne veš kdaj bo spet tak lep sonček.




MansY -> Decembrčice :) (25.8.2005 10:19:55)

Jaz pa pridno delam - doma in čakam na 9.9. ko bi morala na bolovanje. Zaradi moje službe se moram ful voziti in to kar več kot 50 km na dan, kar pa vsekakor ni dobro za otroka ... Ki pa tudi fejst brca... :) Sploh ko sem pri miru, kot da mu je dolgcajt... :)
Sicer pa komaj čakam, da bo tu december, ker bi rada tole malo dete čimprej spoznala... in ga stisnila v objem.
Glede težav pa tako - večinoma me boli hrbet in to ponoči in se kar ne morem naspati, ker sem bila prej navajena ležati na trebuhu in sedaj seveda ne morem... Torej sem vsa zlomljena... in se nonstop zbujam. Po malo me vedno pika spodaj in imam tudi nekaj belega toka ... Drugače me pa zeeeeeeeelo pogosto boli glava - Mogoče ker sem tudi preveč za monitorjem? ...Skratka, dokaj normalno vse.... :)
Malce me skrbi porod, ker sem bila v preteklosti precej bolna - imela sem resno mišično obolenje ... Glede poroda se še nisem uspela zmeniti z gin o tem kako in kaj... :) Bomo videli.
No, danes je vsaj lep, sončen dan... Juhu, lahko dam prat kup cunj, ki me še čakajo v košari...
:) Imejte se lepo,
lep sooooončen dan!




keja -> Decembrčice :) (25.8.2005 10:35:28)

Mansy, rada bi te vprašala, kako si si zrihtala bolniško. Jaz se tudi namreč vozim v službo okoli 45 km v eno smer, pa tudi nameravam ginekologinjo prosit, če bi mi lahko dala bolniško saj od 1.10. naprej za cca 2-3 tedne, pa ne vem kako naj to utemeljim.

Drugače se počutim uredu, le da imam mal slabo kri. Dojenček pa brca in brca, še posebej proti večeru in mi je prav zanimivo, ker sploh ne vem če kaj tudi spi.
Ali ste že zrihtale papirje za porodniški dopust?Jaz jih nameravam v septembru.
LP




lidija74 -> Decembrčice :) (25.8.2005 10:41:18)

Pozdravljena:)!
Danes imam morfologijo.Upam,da se bo videlo,kaj bo.Če ne,pa tudi v redu.Samo da bo z:duda:vse ok.Sicer sem tudi jaz v bolniški.Ravno danes mi poteče preko komisije in dobim novo priporočilo,da jo jutri odnesem k svoji zdravnici.Malo me že občasno boli križ,pa včasih imam občutek,kot da mi bo vse ven padlo :)-.Drugače pa je moja:duda:tudi dokaj mirna zadnje dni.Bomo videli danes kaj bo.Naročena sem ob 12.30.Bom poročala,ko pridem nazaj.
Pa,pa Lidija:nosecka:,23.teden




MansY -> Decembrčice :) (25.8.2005 11:24:28)

Ojla Keja!

No, najprej - jaz sem samozaposlena (svobodni novinar) in si vse stroške (50.000) na mesec plačujem sama. (uf)
Druga zadeva pa je ta, da sem bila pred nekaj leti hudo bolna - sem imela mišično obolenje - myasthenia gravis, ki je avtoimuna bolezen, se pravi kronična. Tudi zato je moja nosečnost nekoliko bolj "rizična" in mislim, da je v tem glavni razlog, da bom dobila bolovanje.
Dejstvo pa je, da se je moj mali(a) že obrnil na glavo in je kar nizko dol... :) No, mogoče se bo še trikrat obrnil vmes, ampak, moram veliko ležat in se čim manj vozit, ker so tresljaji in vibracije v avtu lahko precej škodljivi. Toliko ... :)
Sicer pa je res, da bolniške še nisem dobila, le menimo se, da bi bilo fajn, da bi nekje z 9.9. šla na bolniško.
Pa še nekaj, moja ginekologinja je zelo razumevajoča in vidim, da jo resnično skrbi za vsako nosečnico posebej...
:)
Uživajte, jaz si grem skuhat eno lažjo :kava:




mml -> Decembrčice :) (25.8.2005 11:36:23)

Živjo,

ja očitno je december bolj tih mesec, ker se klepetanaj po nosečniških forumih tiče...
Tudi prebivalka v mojem trebuhu je prav živahna in je sposobna brez premora brcati in se premikat tudi 4 ure, še sreča, da to počne bolj čez dan, ponoči pa da večinoma mir :bravo:, tako da če najdem pravi položaj in mi ni treba 6x vstat in it na stranišče, prav dobro spim :)-, sicer me pa kdaj pa kdaj še vedno napade popoldanska utrujenost :muca: in lenoba.
Sicer sem še vedno v službi, kjer je stanje kar OK, ker imam bistveno manj obremenitev od kar sem noseča, imam pa pred sabo še ves letošnji dopust in ker se mi porodniška začne okrog 6. novembra, sem zadnji dan v službi okrog 15. septembra, kar moram priznati, da mi prav odogovarja :). Se bom vsaj lotila priprav za nakupe za :duda:.
Uživajte v današnjem sončku, ker potem bo spet bolj skisano vreme




GATA -> Decembrčice :) (25.8.2005 11:38:03)

Oj, Lidija.
Tudi jaz sem v 23.tednu. Pri nas je sedaj neodločeno. V začetku meseca je bil :modri: včeraj pa :roza: :duda:. Je pa res da to sploh ni tok važn kot to da je vse z našimi :duda: vse OK.
Razen kile, ki me muči ker je naša :duda: čisto levo stisnjena je vse OK. Ta mala zadevca tako pritiska na levo stran, da imam kar naprej mravljinčaste konice v levi roki. Sedaj moram na levem boku ležat (če ležim) da se bo dete malo prestavilo na desno.

Kdaj pa pride od komisije?:zmeden:

pa,pa :nosecka:




TINEJA -> Decembrčice :) (25.8.2005 13:20:29)

Lep pozdrav tudi od naju z:duda:

No meni pa ni nič kaj dolg čas, ker so sedaj izpitni roki in bi rada, da opravim še te tri izpite, ki so mi še ostali. Tudi moj:duda: zadnje dni skoraj neprestano brca, tako da tudi ne vem če podnevi spi kaj dosti. Vendar pa sem zelo srečna ko čutim njegove oz. njene brcike.
V torek pa sem imela morfologijo in hvala bogu je zaenkrat vse vredu. Z:love: sva bila zelo srečna, ko sva videla najino detece, ki se je neprestano premikalo. Upam da bo še naprej vse vredu.

LP pa pazite na svoje:duda:





lidija74 -> Decembrčice :) (25.8.2005 14:46:51)

Pravkar sem nazaj iz pregleda! Imela sem morfologijo.
Zvedli smo da bo :roza:.Tudi ime sva že izbrala.Ana bo.Rekla je,da je vse ok,detece je bilo živahno,skratka super je blo.Dobila sem tudi priporičilo za nadaljevanje bolniškega staleža,da ga jutri odnesem svoji osebni zdravnici.Vse se je lepo izteklo!!!
Pa,pa Lidija:nosecka:,23.teden in:roza: Ana




patta -> Decembrčice :) (25.8.2005 16:50:20)

Ojla

Tudi jaz sem na bolovanju že dva meseca tak da mi je že pošteno dolgčas.In kaj si začnes doma?





GATA -> Decembrčice :) (25.8.2005 18:22:11)

Superca kok se vas je že oglasilo.

Patta mogoče sprašuješ kaj počnem doma?

No jaz kar veliko brskam po netu. Sam vsega se enkrat tud mal naveličaš. Veliko prebiram po forumu. Vsakič ko naletim na porodnišnice in način poroda me kar malo vnemiri. Sploh zato ker imam mešane občutke :zmeden: po branju pa še bolj pa čeprav sem se zatrdno odločila kako in kaj.
Ker sem prvič noseča in zasuta z goro informacij; tako z neta kot tudi od drugih ki so že rodile.

Na sprehod ne morem ker me kar naprej tišči na WC :ups:.

Vsaj spim še kar krasno. Čeprav sem danes ponoči bila dežurna na WC-ju :grrr:. Drugače pa je spanje krasno :bravo:.





kofetek2010 -> Decembrčice :) (25.8.2005 18:34:46)



pri nas, od zadnjega oglašanja, nič novega :)

no mogoče spet kakšna kilca gor :ups: si ne upam niti na vago :(

naslednji petek imam po dolgem času (zaradi dopusta mojega G) kontolo :)

se vidi, da zase ne kupujem nič in "moram" zato za tamalo :)- danes je spet dobila nekaj cotk (v novi štacuni v Šparu Vič - Obaibi) in barvno ful pašejo k tistim, ki sem jih kupila v Zari :)

uživajte!




arielca -> Decembrčice :) (25.8.2005 19:08:36)

Pri nas je tudi vse po starem :bravo::bravo:. Jutri grem po dolgem vročem poletju (hahaha) spet v službo in če bo vse OK, bom delala do sredine novembra. Sicer pa že komaj čakam december, da spoznam razgrajača iz mojega trebuščka.

Pozdrav vsem :nosecka:!




Yasminka -> Decembrčice :) (26.8.2005 8:54:03)

Hoj!
Tudi pri nas ni sprememb. Pikica vztrajno brca, čeprav zadnje dni malo manj močneje tko da se kar ustrašim, če ni kaj narobe.
Cunce so v glavnem že nabavljene (večina od kolegic in njihovih že mal večjih :duda:), voziček smo naročili.
Začetek sept. me čaka pregled in takrat bom zvedela spol. Komaj čakam.
Pozdravček !
:rozica::rozica::rozica:




MansY -> Decembrčice :) (1.9.2005 16:27:24)

Ojla, no pa smo spet tukaj ... Sicer se moram še navaditi na nov forum, ampak je ok. Moj mali(a) brca, da je veselje, jaz pa vedno slabše spim. Uf, vedno se zbujam inp. Kmalu bom imela pregled pri G in upam, da bomo lahko tokrat videli kaj je - fantek ali pupica... Vas tudi daje nemogoča zgaga??! Spijem na litre vode, mleka, pojem jabko in tu pa tam pade rupurut, a vseeno je premočna ...
No, sem se zjamrala.
lep dan in večer itd.




tinkamiška -> Decembrčice :) (1.9.2005 16:36:54)

Hoj!

Fino, ko vas lahko spet berem

Najina mala je prava vrtavka, se obrača in brca tako, da je moj trebuh včasih prav čudne oblike Me pa mučijo bolečine v hrbtu, če sedim, če ležim, če stojim, noben položaj ni taprav A je pri vas tudi tako?

Čez kakšen teden se bon naročila na 3D UZ, bova šla z možekom malo firbcat, če je punčka še kr punčka, al je mogoče ratal punček

Lepo bodite in dejte se malo več javljat

Tinka




arielca -> Decembrčice :) (1.9.2005 17:21:50)

Pozdravček na prenovljenih straneh!

Mene zadnje dneve muči predvsem utrujenost; verjetno tudi zato, ker sem bila 2 meseca doma, zdaj pa spet veselo delam. Drugače se pa ne bom pritoževala, ker uživam v nosečnosti in se veselim vsake brcike mojega !

Ste že kaj nakupovale? Včeraj sem bila v Avstriji in nekako se nisem mogla upreti nakupovanju, čeprav sva šla z samo po posteljico za najino pikico.

Pobožajte svoje trebuščke in uživajte!




GATA -> Decembrčice :) (1.9.2005 18:42:44)

Ojla,

tud od mene en lep pozdrav po dolgem času . Z našim vse OK. . Včasih tok brca, da je kar hudo moram kr počakat da mine.

Še naprej lepo prežiljajte lepe dneve z našimi sončki





Yasminka -> Decembrčice :) (1.9.2005 20:53:25)

Hola!
Po dolgem času se spet tipkamo. Prav danes sem bila pri G., ki mi je povedala da pričakujemo . Možu sem povedala tako, da sem mu podarila roza medvedka. Zelo, zelo sva srečna, saj je najin otročiček zdaj dobil tudi ime - Ema.
Uživajte




cuma -> Decembrčice :) (2.9.2005 8:20:56)

Oj Yasminka! Čestitam!!!
Tudi mi bomo imeli punčko in tudi naša bo Ema!
Fajn mi je, ko se z njo pogovarjam, da jo lahko pokličem po imenu! Ko močno brcne jo vprašam: Ema, kaj je bilo zdej to?Pa z možem se lahko kar o Emi pogovarjava in ne o "detetu"!
Lepo se imej in pozdravi tvojo Emo!
Cuma




mml -> Decembrčice :) (2.9.2005 9:26:53)

Mi bomo tudi najbrž imeli punčko (vsaj na NS in morfologiji je tako kazalo), o imenu se še nisva odločala, tako da jo zaenkrat kličeva s takšnimi in drugačnimi ljubkovalnimi imeni .
Čez eno uro imam pregled pri ginekologu (po 7. tednih, ker so bili dopusti), upam, da ne bom kaj kregana zaradi kg, ki so šli v teh tednih gor za 4,5kg (vse skupaj dobrih 6) . Sicer pa še par dni službe, potem pa še ena službena pot in dopust...pravzaprav komaj čakam .

Prijeten dan in lep konec tedna vsem




Anonimen -> Decembrčice :) (2.9.2005 11:49:03)

Tudi pri meni nič novega. Ravno zčenjam zadnje tromesečje, upam, da bo kmalu december tukaj.
Nakupovala sem že po malem, bolj za dušo. Meni so te otroške stvari tako lepe. Ko le ne bi bile cene tako navite.
Ta mesec je v načrtu nakup vozička, drug mesec še posteljice, potem pa res ostanejo malenkosti.

Drug teden si privoščim nekaj dni dopusta, da bom lažje preživela september v službi, večino oktobra pa bom že doma, ker bom porabila dopust do konca.




kofetek2010 -> Decembrčice :) (3.9.2005 20:25:03)

pozdravljene,


včeraj sem imela po dolgem času, zaradi dopusta G, pregled in je vse OK

naša Ela zelo razgraja, najraje zvečer, ko želim zaspat ali pa zjutraj, ko bi jaz še spala

ta teden me čaka letanje okrog CSDja, saj sem dobila že papirje za paket in ostalo na porodniško grem 42 dni pred PDD, tako da bom uradno zadnji dan delala 28.10.

lepo se imajte




Pajaca -> Decembrčice :) (3.9.2005 21:20:33)

Hojla!!!

Evo mene, mal smo se namakal ta teden in sem vsa zmatrana, tako da komaj čakam da grem v službo da se spočijem Drugače pa imam ta teden kontrolo morfologije, da vidijo a je mulc še prevelik, pa še g... bom cele dneve visela po čakalnicah.

Kupujemo ne, se nam še ne da.... moram najprej pregledati kaj sploh še rabimo.

Sem pa ravno te dni računala, da mi bodo zdaj kmalu morali dati obrazce za csd.... saj jih je treba oktobra že oddati. Šla bom pa 28 dni prej na porodniško.

Aja glede bolniške zaradi vožnje. Jaz sem jo prvič dobila. No pa vse me je dol tiščalo in bolelo, da res nisem mogla več delati.

LP




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>