Spredaj ležeča posteljica (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Anonimen -> Spredaj ležeča posteljica (30.12.2011 10:32:10)

Zdravo,

mene pa zanimajo izkušnje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], ki imate spredaj ležečo posteljico - ali je res da se brcike slabše čutijo oziroma kasneje začutijo, kot če je posteljica zadaj?

Lp




biba_leze* -> RE: Spredaj ležeča posteljica (30.12.2011 10:42:54)

V prvi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] sem imela predležno posteljico, prve brcike / premike sem začutila že v 16. tednu, čez trebuh pa že v 19. tednu, takrat jih je čutil tudi že mož, je pa res da se takrat v obseg trebuha nisem veliko zredila, trebuh mi je "zrasel" šele dober mesec in pol pred porodom, pa tudi nasplošno nisem debela.   




tulpek -> RE: Spredaj ležeča posteljica (30.12.2011 10:43:25)

Pri meni ne, sedaj v drugo sem jih čutila pri polnih 14 tednih, že od 21 t. pa zvečer zaspat ne morem ali pa se ponoči zbujam, ker tak brca. V prvo je bilo podobno, samo prve so bile 14 dni kasneje in bolj dnevni tip je bil.... Aja, pa z roko se čutijo skoraj od začetka.




beti 1 -> RE: Spredaj ležeča posteljica (30.12.2011 10:46:35)

Hej! Jaz sem proti koncu 3 nosečnosti in imam tokrat prvič posteljico spredaj. Brcike sem začutila celo kasneje kot v prvi nosečnosti, prej se mi je sicer dozdevalo, da bi to lahko bilo to, ampak nisem bila prepričana, pa tudi MM je rabil dalj časa, da je začutil brce v predelu okoli popka, kjer je posteljica, pri strani so se hitreje in bolje čutile. Me je pa večkrat zabolelo v trebuhu, verjetno, ko me je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] brcnilo kam nazaj, kjer je bila v prejšnjih dveh nosečnostih posteljica. Tudi sedaj mi je manj prijetno, ko ima hrbet naprej in se z nogicama in rokicama odriva od zadev v trebuhu. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




sirenetta -> RE: Spredaj ležeča posteljica (1.1.2012 23:04:47)

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Hej! Jaz sem proti koncu 3 nosečnosti in imam tokrat prvič posteljico spredaj. Brcike sem začutila celo kasneje kot v prvi nosečnosti, prej se mi je sicer dozdevalo, da bi to lahko bilo to, ampak nisem bila prepričana, pa tudi MM je rabil dalj časa, da je začutil brce v predelu okoli popka, kjer je posteljica, pri strani so se hitreje in bolje čutile. Me je pa večkrat zabolelo v trebuhu, verjetno, ko me je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  brcnilo kam nazaj, kjer je bila v prejšnjih dveh nosečnostih posteljica. Tudi sedaj mi je manj prijetno, ko ima hrbet naprej in se z nogicama in rokicama odriva od zadev v trebuhu. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


To je moja 2. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] s posteljico spredaj. Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ima tudi podobno lego s hrbtom naprej in se tudi odriva od zadev v trebuhu in je takšen malo čuden občutek, kot da me nek črviček draži tam noter.
Tudi podobno kot beti sem čutila brcike, ampak nisem bila ziher da je to to - in to kljub temu, da je to moja 2.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in naj bi bila bolj ziher in takoj prepoznala.

V 1. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] sem imela sploh težave z občutenjem gibov - prve gibe sem čutila nekje okoli 18. tedna (čisto rahlo notri v trebuhu), čez trebuh pa mnogo kasneje. Tudi ko sem bila že visoko noseča, sem se fejst namatrala, da je moj mož z roko čutil, kako otrok brca. No, edino ob strani pod mojo desno dojko, kjer je imel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]stopalo, sem čutila kot eno trdo bunko, ko se je uprl s stopalcem ob steno.
Na koncu sem imela pa težave naštet 10 gibov, še posebej ker je bil tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zelo miren v trebuhu.

Zdaj v 2. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] upam, da bo lažje s štetjem, ker je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] veliko bolj živahen in odziven (hitro reagira na glasbo, zvoke, žgečkanje, božanje...).
Pa vseeno kljub temu, da je tak živahen otročič, moram bit v miru in po možnosti ležat, da čutim, kako se premika. Čim pa sem kje kjer se kaj dogaja, med ljudmi itd. pa ne čutim nič - pa sem že v 28. tednu.

Tako da meni se zdi, da ima kar vpliv posteljica spredaj...mogoče pa vpliva tudi lega otroka...v tej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] najbolj čutim nogice dol, ko brca tam nekam v maternični vrat, imam občutek, da mu bojo nogice spodaj ven pokukale. Drugače v področju trebuha-popka pa absolutno nič ne čutim. Tudi skozi tebuh z roko ne čutim nič.




RedSonja -> RE: Spredaj ležeča posteljica (31.3.2012 9:31:08)

Punce, ki imate /ste imele diagnozo predležeča posteljica ako je potekala vaša nosečnost?
Koliko ste se čuvale? Kako je potekal porod/CR?

Meni so ravno ugotovili tole in sedaj iščem malo več informacij kaj to je ;).
Hvala za vsako info.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Vegi -> RE: Spredaj ležeča posteljica (31.3.2012 10:37:06)

Tudi jaz imam posteljico spredaj, noseča sem prvič. Gibe sem začutila v 16. tednu, v 18. jih je lahko čutil tudi dragi. Jaz mislim, da neke posebne razlike ni, bom pa povedala, če jo bom kdaj imela zadaj ;)

LP




amyZ -> RE: Spredaj ležeča posteljica (31.3.2012 16:21:24)

Jaz imam spredaj ležečo posteljico in sem prvo mehurčkanje začutila v 17t, pa je to moja prva nosečnost. Teden kasneje pa že bolj občutne. Zdaj v 23t čutim vsak dan, trebuh skače in vse to.
Niti se še nisem najbolj pozanimala kaj naj bi točno pomenilo, da je posteljica spredaj.




Stran: [1]