Boleča ritka (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


Brbs -> Boleča ritka (1.1.2012 14:31:05)

Naša triletnica je v petek dobila drisko in vročino, včeraj je zakuhala nad 39 in dobila bolečine v trebuščku, sploh v sedečem položaju.
Šli smo k dežurnemu, pa v bolnico, slepič so izključili in zelo težko postavili diagnozo. Še najbolj verjeten bi naj bil nek gastro...itis, previdevam da vnetje črevesne sluzice.

Mala ni bruhala, danes je brez vročine, precej jo filamo s tekočino (apetita nima), da ne bi prišlo do dehidracije (mislim da so jo zaradi tega tudi želeli obdržati v bolnici).

Pred njo je drisko in vročino imel njen bratec vendar je bilo po dveh dneh ok (danes slabost v trebuhu čuti tudi moja mama).

Danes bolečine v trebuščku nima več, je pa še vedno neješča in vidno utrujena. Kar pa me zdaj moti, pa je bolečina v ritki! Stoka, da jo boli ritka, ampak ne moremo zvedet ali jo peče (od driske, ki sicer ni pogosta oz obilna) ali boli cela. Včeraj so ji tudi merili temperturo v ritki in sumim, da so jo takrat še bolj razboleli.

Ne vem, ali naj to bolečino v ritki resno jemljem ali ne. Doktorji že včeraj niso mogli dat diagnoze, ne bi rada da jo zaradi vnete ritke zaradi driske in termometra zadržijo v bolnici.

Je katera imela podobno izkušnjo? Ritko mažemo s kremico, veliko pije (na silo), vročine nima več. Samo ta boleča ritka me zdaj skrbi....[sm=smiley13.gif]




Brbs -> RE: Boleča ritka (3.1.2012 9:39:28)

nobenega odgovora? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] torej nobene podobne izkušnje?

po kakanju (driska) je bilo ze en čas dobro, potem se je spet bolečina vrnila oz. bolečina v trebuščku in ritki se izmenjujeta, že 3 dni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] upam, da danes pediater uspe postaviti diagnozo.




surdi -> RE: Boleča ritka (27.10.2014 8:38:37)

Ojla!
Mi znate povedati kaj je bila pri vas diagnoza glede boleče ritke,...pri nas je seaj mai imel virozo je dva dni bruhal, včeraj pa driska in danes ko se je pokakal je zelo jokal ampak ni trdo še vedno je tako bolj mehko blato?Pa me skrbi, kaj bi ta bolečina lahko bila, pa niti ne da rite previt,...kar prej nikoli ni bil problem?
Hvala .l




petea -> RE: Boleča ritka (27.10.2014 9:04:54)

glede na to, da sedaj razhajajo viroze z vsemi možnimi simptomi in v raznoraznih oblikah prebolevanja, je največja verjetnost, da je dobil virozo, ki pa jo pač preboleva vsak po svoje (naš svež primer: en otrok je virozo prebolel le z drisko in smrkastim nosom, drugi z visoko vročino, bolečim grlom in z veliko utrujenostjo)


če je veliko kakal, je čisto verjetno, da ga, ko sede na (razdraženo) rit, le-ta boli; sedaj, ko pa je cel razbolel, pa je lahko še bolj občutljiv

seveda pa je dobro, če otroka opazuješ in se pri dvomu oz. spremembah na slabše obrneš na zdravnike




Stran: [1]