RE: Naj imam otroka ali ne (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi



Sporočilo


ronja -> RE: Naj imam otroka ali ne (6.1.2012 20:24:36)

pri njemu se pri hrani vse konča, če je lačen, je neznosen.

Tudi mojidve[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Zato pa skoz nekaj kuham in non stop nekaj futrava te kobilice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Mali pa suhi ko poper[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

En mejčkeno razlike je, če imaš otroka s prvim prijateljem, ki pride mimo in slučajno spije kakšen kozarček preveč in slučajno malo (no, kar) preveč rine vate, in nekom, ki te ljubi in ki si otroka želi in ljubi.


Prvič to ni kr en prijatelj, se poznata že 9 let, kar je kar ena doba za prijateljstvo, drugič pa ni nujno, da je bilo vse to tako slučajno - glede na to, da se še vedno videvata in bi oba rada nadaljevala vezo, sta si očitno všeč tudi drugače, ne samo kot prijatelja... Ne moreš kar na daleč obsojat zveze, kakšna je, pa kak potencial ima.

margot, do otroka ni nič nefer, ker če splaviš, ga itak ne bo in ti ne bo mel kdo kaj očitat. Če bi se odločila zanj, ti pa tudi tega skoraj ne bi smel očitat, kvečjemu bi ti lahko to, da nima očeta. Se mi zdi,d a si želiš bit s tem partnerjem in da veš, da bi otrok to zvezo ogrozil, si pa otroka imet sama ne želiš. Ne ga met samo zato, ker se ti zdi to nefer do otroka. Če pa si ga res želiš, pa se navadno najde pot, samo lahko da boš na njej sama...




tehnofil -> RE: Naj imam otroka ali ne (6.1.2012 20:30:45)

IZVIRNO SPOROČILO: margotsale
....sem pred življensko odločitvijo ...bom kmalu dopolnila 40 let.....

Vse ostalo razglabljanje je brez veze. Ali prevzameš posledice svojih dejanj ali pa "se jih znebiš".

Glede na to da sem ravnokar poslušal predavanje dr. Vesne Godina ti lahko rečem le to da

v kolikor si funkcionalno odrasla boš naredila tisto kar je prav, če pa nisi, pa se boš odločila za tisto kar je fajn. Razen v primeru če je tisto kar je prav tudi fajn.






Katjuska986 -> RE: Naj imam otroka ali ne (6.1.2012 20:48:40)

Če bi si otroka želela bi ga imela. Mene moti ta "odvisnost" od partnerja - da bi bil poleg, da bi bil oče... ja otrok naj bi potreboval oba, tako očeta kot mater AMPAK! sposobne smo ga tudi same vzgojit in preživet. Čeprav težko, se da... Odločila se boš kakor se boš. Po tvojih postih sodeč sem dobila občutek da je otrok zmotil in pretresil tvojo perfetno realnost. Ampak zakaj sta bila brez zaščite če sta se zavedala do česa bi lahko oz. je prišlo.
Sicer se me ne tiče kaj in kako se boš odločila oz. si se že. Mogoče sem malo ostro napisala čeprav ne mislim ostro, še manj pa komu kaj vsiljevati. Sem pa pretresena ko grem na obisk k stricu in tetam od mojega, ki so ostali sami in nimajo otrok. Tako so se pač odločili in živijo čisto ok. Ko pa sem prišla na obisk s tamalo mi je postalo kar nerodno. Tako so postali otožni, sploh stric, da nimajo nobenega za sabo. Da je življenje prazno, samo delo pa brez pomena, ker nima sina ali hčere. Težko jih je gledat in poslušat sploh ker vem kaj pogrešajo.
Hočem reči, če se boš pozneje odločila za otroka in boš imela to srečo, da ga boš še lahko imela super. Če pa si boš s tem zapravila zadnjo priložnost pa te bo kasneje prijelo pa ...




ronja -> RE: Naj imam otroka ali ne (6.1.2012 20:58:47)

Če pa si boš s tem zapravila zadnjo priložnost pa te bo kasneje prijelo pa ...

To je sicer res, ampak po svoje pa bi jo verjetno že zagrabilo, če bi jo mislilo - stara je 40 let in materinski čut bi se verjetno že zbudil, vsaj zdaj, ko je noseča. Bolj se mi zdi problem to, da se prepričuje, da ima še čas oz. veliko časa, čeprav temu ni ravno tako, to se mi zdi da bi jo znalo v rit ugriznit.




margotsale -> RE: Naj imam otroka ali ne (6.1.2012 21:38:26)

v kolikor si funkcionalno odrasla boš naredila tisto kar je prav, če pa nisi, pa se boš odločila za tisto kar je fajn. Razen v primeru če je tisto kar je prav tudi fajn.


in kaj je prav...ne vemo kajne.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
pa še odgovor na zgornja komentarja, ne zanašam se le na prijatelja, le od kod vam takšen vtis, toda izisliti materinstvo tudi ni način, takšne ženske so mi bile vedno mimo, sem raje sama pa čeprav otožna (kot sem zgoraj prebrala), si želim tega otročka toda ne na vso silo....to je to in ni ničesar za dodati. Tudi moje prijateljice menijo da bi bilo malo mimo ignorirati željo prijatelja ki je dober človek, razen v primeru če želim popolnomam sama skozi materinstvo, kar pa nisem sposobna če sem realna, potrebujem da mi otroka nekdo popazi, vzgaja, mu kaj kupi itd...in svojemu otroku želim omogočiti očeta, morda razmišljam za nekatere staromodno, že tako se lahko usoda poigra, ne pa da apriori startaš samsko življenje...
Hvala vsem ki ste se potrudili in komentirali v tem neprijetnem obdobju....




mateyka -> RE: Naj imam otroka ali ne (6.1.2012 21:50:52)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Če pa si boš s tem zapravila zadnjo priložnost pa te bo kasneje prijelo pa ...

To je sicer res, ampak po svoje pa bi jo verjetno že zagrabilo, če bi jo mislilo - stara je 40 let in materinski čut bi se verjetno že zbudil, vsaj zdaj, ko je noseča. Bolj se mi zdi problem to, da se prepričuje, da ima še čas oz. veliko časa, čeprav temu ni ravno tako, to se mi zdi da bi jo znalo v rit ugriznit.


lahko pa da jo ni še zagrabilo ravno zato ker misli, da ima še čas (veliko) in se počuti mlada..

IZVIRNO SPOROČILO: Katjuska986
Če bi si otroka želela bi ga imela. Mene moti ta "odvisnost" od partnerja - da bi bil poleg, da bi bil oče... ja otrok naj bi potreboval oba, tako očeta kot mater AMPAK!


sej, taki špekulanti nikol ne pomislijo na npr. tako špekulacijo: kaj pa če splavi, ostaneta skupaj, imata kasneje otroka in čez eno leto ga povozi avto. a potem pa ni možno postat samohranilec, če gre v tem vrstnem redu? a je potem boljše bit samohranilec?
v vsakem primeru je nek riziko - zame argument a la "rada bi mela partnerja/očeta ob otroku in ga skupaj vzgajala" in tega trenutnega otroka ne bi obdržala, ko sta v bistvu itak ŽE v odnosu in zgleda laufa, ni glih prepričljiv. res je da se jima dogaja vse zelo hitro, samo v bistvu ni nič narobe v tej vezi - zakaj potem zganjat paniko, da bo pa nekaj skupnega (njun otrok) vnaprej to ogrozilo? to je kot eno šloganje al se pa tipo boji stvari že vnaprej - samo, a je tak lajf res zdrav in vreden besede življenje? verjetno me moti ker nima jajc bit neustrašen in kakor pravi Tehnofil - funkcionalno odrasel..




mateyka -> RE: Naj imam otroka ali ne (6.1.2012 21:54:54)

IZVIRNO SPOROČILO: margotsale
...in svojemu otroku želim omogočiti očeta, morda razmišljam za nekatere staromodno, že tako se lahko usoda poigra, ne pa da apriori startaš samsko življenje...


no worries, jaz sem tudi staromodna [sm=smiley36.gif]
samo veš, če si res staromodna, potem ne seksaš z modelom, ki noče postat oče tvojih otrok.
pa sploh ni nujno da a priori pomeni, da če ne bosta vidva skupaj in boš imela tega otroka, da boš potem ostala skoz samska do smrti - od kod ti ta ideja? [sm=zmeden.gif]




zvoncki -> RE: Naj imam otroka ali ne (6.1.2012 22:02:24)

Vedno bolj se mi dozdeva, da v tej temi sploh ni glavna skrb otroka obdržati ali ne, ampak to, da boš s tem, če bi otroka obdržala, izgubila svoj način življenja, s tem mislim tvoj čas, ki si ga krojiš sama, ki ga uživaš sama, kakor sama želiš. Ja, s prihodom otroka bi se to zelo spremenilo, sploh, če bi (vsaj trenutno) ostala sama. Ja, mislim, da si se že odločila.




margotsale -> RE: Naj imam otroka ali ne (6.1.2012 22:12:03)

no worries, jaz sem tudi staromodna user posted image
samo veš, če si res staromodna, potem ne seksaš z modelom, ki noče postat oče tvojih otrok.




ne Matejka...takoj ko sexaš z moškim ga zaslišiš če želi s teboj otroka, to je pa popolnoma normalno ...zresni so vendar kaj pa pišeš....tole je pač ena življenska zgodba in lahko biti pameten po toči...That´s life, trenutek in pride nekaj ki ti spremeni življenje...enemu takšen trenutek, drugemu drugačen....LN




pelin -> RE: Naj imam otroka ali ne (6.1.2012 22:25:39)

Bolj se mi zdi problem to, da se prepričuje, da ima še čas oz. veliko časa, čeprav temu ni ravno tako, to se mi zdi da bi jo znalo v rit ugriznit.
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
No tole...tole je tudi meni padlo v oči in v bistvu me takšno mnenje zasleduje skozi celo tole zgodbo.... Pa še to...v službi imamo sodelavko, ki me zelo spominja nate Margotsale...Bliža se štiridesetim, ja že več let samska po dolgotrajni vezi, brez otrok. Ko se pogovarjaš z njo, se ti zdi, kot da ni s tega planeta...kot da ne spada med nas...vsa je okupirana z nekimi svojimi " hudimi" problemi, ki to v primerjavi z resnimi zadevami ( bolezni otrok, partnerja, vsakodnevno divjanje domov , vsakodnevno visenje za štedilnikom po utrujajoči službi, kuhanje za dva dni naprej, pranje in likanje kupa perila, odrivanje svojih želja v ozadje in postavljanje otroka v ospredje...), ki marsikatero poročeno žensko ali mamico zelo tarejo niti  niso tako katastrofalne razsežnosti, kot jih vidi ona. Nikoli nima časa, ker mora peljati npr. avto v pralnico ali pa mora obvezno tisti dan k frizerju ali pa mora nujno tisti dan na aerobiko...skratka, kadar je potrebno delati nadure, menjati kolegico, itd...ona ne more, ker  kao nima časa...Iz drobnih problemov, ki tarejo njo naredi cel halo, sočutja za druge pa nima niti trohico.. Nimamo je preveč radi, ker je tako ozkogledna, obrnjena vase in gleda le na svojo r.t.Zadnjič je drugi kolegici v nesreči umrl komaj 32-letni mož...ta "samska" kolegica ji ni ne uzrekla sožalja in ni pokazala posebnega sočustvovanja, le celo dopoldne je nakladala , da ona že ve kako je promet ena bedna stvar, ker ji je zadnjič en zlomil ogledalo na parkirišču....Skratka dolgovezim...Rada bi ti povedala, da imam občutek, da si ti nekako predolgo sama sebi zadosti in center sveta...da v bistvu večjega problema kot hiperaktivnega psa in izgube službe (kako šele izguba službe nabije stanje obupa neki mamici, ki ima tri otroke!!!)pred leti,niti nisi imela...Da v bistvu pri svojih štiridesetih letih ( mimogrede skozi tvoje razmišljanje in komentiranje ne morem verjeti, da me celo neseš v letih ) razmišljaš tako kot neka najstnica, kar pa žal še zdaleč nisi več...Nekaj časa vališ krivdo na partnerja, ki si ni nataknil kondoma ali pa eno postajo prej skočil dol...Pa ga spet opravičuješ, pa se spet jeziš nanj, da ne gleda na otroka...Skratka, ne kapiraš, da boš takšne in drugačne posledice v prvi vrsti nosila sama (če seveda  izvzamem otroka),ker si pač ti tista, ki si noseča, ker boš morda ti tista, ki se o odločila za splav ali pa boš ti tista, ki ji bo dano postati mati. Vem, da je tvoj partner tudi že v zrelih letih in da bi sploh, ker je že enkrat na podoben način prišel do otroka, sedaj lahko malo bolj preudarno ravnal...Vendar se mi zdi, da bi tudi jaz v primeru, da bi bila moški, ki se spravi seksati s štiridesetletno žensko verjela, da je že slišala za zaščito oz. da je pri svojih letih kljub alkoholnim hlapom  še vedno toliko pri sebi, da opozori partnerja, da je ona  brez zaščite...
A veš kaj sem tudi opazila....niti enkrat nisi napisala, kaj vse lepega bi ti lahko otrokovo rojstvo prineslo...kaj si želiš, da bi se dogajalo, ko bi postala mati...kaj vse bi počela z otročkom...Le nenehno naštevanje problemov v zvezi z njim, naštevanje problemov, ki bi ti jih rojstvo otroka prineslo...Iskanje sto in enega opravičila, ker se očitno nagibaš k splavu...Iz pisanega, si ti niti pod razno in niti malo ne želiš postati mama...in čisto očitno je, da se ti niti pod razno ne zavedaš, da ti v primeru splava ( zaradi tvoje starosti...in naj ti bo končno jasno, da si že sedaj za prvega otroka že krepko v letih !!...pa to si niti najmanj nisem jaz izmislila...čeprav se v resnici sama sebi zdim že nekako prestara za tretjega )to ne bo najverjetneje več dano postati...
To draga Margotsale je življenje  in ne to, da po tvoje pri  štiridesetih pride trenutek, ko se ti tik tak zgodi da si noseča...to lahko rečeš pri sedemnajstih...nikakor pa se na to ne moreš zgovarjati v letih, ko je že marsikatera babica...




špelin@ -> RE: Naj imam otroka ali ne (6.1.2012 22:45:29)

IZVIRNO SPOROČILO: margotsale
Želi da splavim, nama dam priložnost in nadaljujeva razmerje in če bo vse ok imava potem otroka kot potrdilo trdne veze.

Tole je kr neki, get it. Sploh po štiridesetem... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

Če nočeš otroka, splavi. Ampak tudi tipa se losaj, ker ni nek biser.




margotsale -> RE: Naj imam otroka ali ne (6.1.2012 23:45:22)

Pelin a vedno tkole na pamet ocenjuješ ljudi...no to ne deluje najbolj bistro če ti smem odgovoriti, pa tvoja prehitra sklepanja...tako si obremenjena z svojim lajfom da tujega sploh ne dojemaš in kar obsojaš svojo sodelavko si pravzaprav sama ....jaz kuham , likam sem zelo aktivna in tako naprej...in ljudi ki imajo težavo se lotevaš na tak čuden način ker nikoli ne veš kaj te čaka....pa brez vseh slabih namenov bolj v vednost....in navsezadnje je pač forum namenjen za klepet, posvet itd....če bi imela mater se bi najbrž z njo posvetovala.
Tako in tako sem se odločila, je pa tukaj nekaj pravih sončkov na tej strani "foruma" ki sem jim hvaležna za vse bistre in srčne poglede na zadevo. Bi pa zadevo počasi zaključila...ne glede kaj se odločim več kot toliko tukaj tako ne moremo povedati. še 1x hvala :) 




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.1.2012 23:47:55)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




margotsale -> RE: Naj imam otroka ali ne (6.1.2012 23:54:05)

Gromska...najverjetneje imaš prav kar si napisala....in kaj naj naredim..mu ga naj vsilim če ga ni pripravljen imeti...če trdi da bi mu to uničilo življenje ker se je komaj pobral po prejšnjem zakonu...tudi jaz bi rabila nekaj opore v očetu tega otroka, pa bog mi odpusti če je pa to resnica....Imaš nasvet kako mu naj vzamem ta neumen strah?-...prijateljica mi je rekla povabi ga v  toplice za vikend, bodita sama naj te spozna ti začne zaupat ker si vrednna zaupanja....Hmm




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.1.2012 0:16:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




margotsale -> RE: Naj imam otroka ali ne (7.1.2012 0:24:35)

res sta otroka naredila oba, ampak sta ga vseeno njej (njenemu telesu).


The best of words. Mu povem tole...  :) in ga boš čuvala ti hihi, malo se šalim, pač lahko pa da bo še vse o, vem sam to karkoli bom nardila bom nardila zavestno in brez kesanja kot vedno ravno zato tako tehtam.




tehnofil -> RE: Naj imam otroka ali ne (7.1.2012 2:14:21)

IZVIRNO SPOROČILO: margotsale
v kolikor si funkcionalno odrasla boš naredila tisto kar je prav, če pa nisi, pa se boš odločila za tisto kar je fajn. Razen v primeru če je tisto kar je prav tudi fajn.

in kaj je prav...ne vemo kajne.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ne mi rečt da bo odločitev o otroku odvisna od nasvetov na forumu. Na forumu se kvečemu išče opravičilo za odločitev, ki bo sprejeta.

Za funkcionalno nezrelo osebo je prav vse, kar je fajn.
Za funkcionalno zrelo osebo pa je prav tudi tisto kar ni fajn.

Ker kaj je prav in kaj ne, določa človekova vest. Vsak ima svojo vest, zato tudi svoj prav. Razen funkcionalno nezrela oseba, ki vesti niti nima.




tehnofil -> RE: Naj imam otroka ali ne (7.1.2012 2:38:43)

IZVIRNO SPOROČILO: margotsale
....če bi imela mater se bi najbrž z njo posvetovala.

Jaz jo imam. Enkrat mi je povedala, da je po mojem rojstvu naredila splav in da na duši vedno nosi to breme. Stara pa je bila čez 60 let, ko mi je to povedala.

Prav in Fajn
Fajn se je znebiti bremena in narediti splav.
Prav je dati življenje, ne ubiti.


In odločitev ni "vajina" ampak samo tvoja.




mateyka -> RE: Naj imam otroka ali ne (7.1.2012 9:04:32)

IZVIRNO SPOROČILO: margotsale

no worries, jaz sem tudi staromodna user posted image
samo veš, če si res staromodna, potem ne seksaš z modelom, ki noče postat oče tvojih otrok.


ne Matejka...takoj ko sexaš z moškim ga zaslišiš če želi s teboj otroka, to je pa popolnoma normalno ...zresni so vendar kaj pa pišeš....


jaz sem čist resna. a misliš da grem seksat s tipom katerega ne poznam dobro ali celo v prvem zmenku? jaz pač ne. ti pa mogoče. zgleda nisi tok staromodna kot trdiš.. in ja, jaz sem moža zaslišala ali misli met družino - nisem imela namena zgubljat časa z enim modelom, ki ima druge cilje kot jaz. zdaj, če je to zate nenormalno - potem se ti pa lahko zgodi "trenutek ko pride nekaj" - čeprav, vsi vemo da ni "prišel" ampak si ga ustvarila sama.

tole je pač ena življenska zgodba in lahko biti pameten po toči...That´s life, trenutek in pride nekaj ki ti spremeni življenje...enemu takšen trenutek, drugemu drugačen....LN


ne govorim o nobeni toči in zvonjenju po njej. kakor se že zgoraj rekla, spremeni pristop kako gledaš na svoja dejanja - ne delaj si utvar da je "prišel trenutek" in nanj nisi mela vpliva. svetujem ti da rečeš bobu bob in mogoče rečeš sama sebi da to, da si popustila "rinjenju vate" in šla seksat brez zaščite, ni bila dobra odločitev s tvoje strani. to je vse.




Frodo Bisagin -> RE: Naj imam otroka ali ne (7.1.2012 9:07:27)

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Za funkcionalno nezrelo osebo je prav vse, kar je fajn.
Za funkcionalno zrelo osebo pa je prav tudi tisto kar ni fajn.


"Funkcionalno nezrele" osebe so in bodo. Pričakovati, da bodo presrečni in bo vse v najboljsem redu ce bodo ravnali "funkcionalno zrelo" je iluzorno.

Ker kaj je prav in kaj ne, določa človekova vest. Vsak ima svojo vest, zato tudi svoj prav. Razen funkcionalno nezrela oseba, ki vesti niti nima.


Enako velja tudi za vse tiste matere, ki so morda ravnale funkcionalno zrelo pa na koncu njuhovi otroci koncajo v domu tipa Malci beliceve ali nosijo ss seboj traume kot margotslae in njen v.d. partner.

Jaz jo imam. Enkrat mi je povedala, da je po mojem rojstvu naredila splav in da na duši vedno nosi to breme. Stara pa je bila čez 60 let, ko mi je to povedala.


In verjetno se kaksno drugo breme tudi. Za marsikatero situacijo obzalujemo, da je do nje sploh prislo, pa nam to ne pomaga. Zelo dobro poznam zensko, ki na dusi nosi breme hcerine odlocitve (ki je hudo zbolela), da naj ona odloca o njenem zivljenju ali smrti ( ali naj jo odklopijo z aparatov ali ne). Zenski ni bilo treba sprejeti te odlocitve ampak se vedno nosi in jo bremeni zaupanje hcerke in teza bremena. Pa nima nobene vloge ne v tem, da je hcerka zbolela, ne v tem kaj pa kako.... Takrat pa, ko smo prisiljeni sprejemati dokoncne odlocitve in smo vsaj malo v dvomih, se se prepogosto zacnemo sprasevati kaj bi bilo, ce bi bilo. In skoraj redno v teh razmisljanjih zanemarjamo, da ih "sedanje" perspektive stvari izgledajo dosti drugacne kot iz tedanje. Kot bi rekli - po bitki je lahko biti general.

BTW: ali ves kaksno breme nosi mati, ki je po dolgem premisleku in "zrelem" tehtanju dala zivljenje otroku, ki je potem odvzel zivljenje kar precejsnem stevilu drugih otrok in ljudi?? Tudi taksno mati mocno obremenjuje in tezi njena "napacna", "nezrela", ..... odlocitev.

In odločitev ni "vajina" ampak samo tvoja.


Zanimivo. Pred leti je bila zolcna razprava na to temo; v smislu, ce je odlocitev zgolj na zenski, ce se uposteva zgolj njena volja, ce moski pri odlocitvi nima nobene besede ( tudi ce si on na pr. otroka zeli, ona pa zeli splaviti - jo ne more prisiliti, da rodi), zakaj ima potem obveznosti, ceravno se je ravnalo v popolnem nasprotju z njegovo voljo. Neenakopravnost in neenakovrednost ?? 




mateyka -> RE: Naj imam otroka ali ne (7.1.2012 9:19:13)


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
BTW: ali ves kaksno breme nosi mati, ki je po dolgem premisleku in "zrelem" tehtanju dala zivljenje otroku, ki je potem odvzel zivljenje kar precejsnem stevilu drugih otrok in ljudi?? Tudi taksno mati mocno obremenjuje in tezi njena "napacna", "nezrela", ..... odlocitev.


a se ti ne zdi, da funkcionalna oseba lahko loči med polno odgovornostjo svojega otroka in svojim dejanjem? [sm=smiley4.gif]

mislim, saj je verjetno boleče za mater, samo jasno pa je kdo je kje za kaj odgovoren..




ronja -> RE: Naj imam otroka ali ne (7.1.2012 10:20:06)

Tudi moje prijateljice menijo da bi bilo malo mimo ignorirati željo prijatelja ki je dober človek, razen v primeru če želim popolnomam sama skozi materinstvo, kar pa nisem sposobna če sem realna, potrebujem da mi otroka nekdo popazi, vzgaja, mu kaj kupi itd...in svojemu otroku želim omogočiti očeta, morda razmišljam za nekatere staromodno, že tako se lahko usoda poigra, ne pa da apriori startaš samsko življenje...

Razumem in po moje nobena tu ni želela otroku ločenih staršev ali apriori štartala samohranilstvo - to je pač nekaj, kar se ti zgodi, če imaš smolo ali si slep za realnost ali rešuješ kake traume iz otroštva v nezdravem odnosu, pa maš potem enkrat dosti,... Ni to nekaj, kar bi si mame planirale, sem prepričana. Kot ne planiraš prometne nesreče, pa se vseeno zgodijo, včasih smo tudi sami krivi, ker smo zamišljeni, neprespani, raztreseni, karkoli pač... Planiral je pa nisi. POtem pač nosiš posledice in to je to.

Kar smo želele povedat, je, da je fajn met nekje v glavi, da smo sposobne pa tudi same sfolgat, če bi se to pač zgodilo - da ni partner absolutni must - ker pač nikoli ne veš, kdaj se mu lahko kaj zgodi, tudi če je zveza super. Pa itak ima vsaka zveza vzpone in padce.

res je da se jima dogaja vse zelo hitro, samo v bistvu ni nič narobe v tej vezi - zakaj potem zganjat paniko, da bo pa nekaj skupnega (njun otrok) vnaprej to ogrozilo?

Mislim, da je odgovor v zgornjem citatu - ona si sama tega otroka enostavno ne želi. Želi si družino - njega in lahko je še otrok zraven, vendar si ne želi otroka met bolj kot pa da bi ta zveza uspela. Roko na srce - glede na njegovo preteklost (izkušnje) je dejansko veliko manj možnosti, da ta zveza uspe, če ona ne bo naredila splava, ker ji bo to zameril in se počutil spet stisnjen ob zid, pa tudi ona se počuti, kot da bi s to odločitvijo izsilila materinstvo. Kar se mene tiče, izsilijo materinstvo tiste, ki se zlažejo, da so zaščitene. Če pa oba zavedno seksata nezaščitena, sta pa oba trapasta, če nočeta met otrok, as simple as that.

verjetno me moti ker nima jajc bit neustrašen in kakor pravi Tehnofil - funkcionalno odrasel..

Mislim, da si enostavno ne želi tega dovolj, da bi bila pripravljena na vse žrtve, ki jih materinstvo prinese - ona si je svoj lajf brez otroka že zamislila in tak ji je všeč - zakaj bi zdaj spreminjala plane, če ji ni do tega? Tako da se mi zdi, da je boljše, da tega otroka nima. Ker bo bogi in on in ona - otrok hitro začuti, če se je mama zaradi njega odpovedala nečemu, čemur se v bistvu ni hotela... To ni fajn. In po zadnjih postih se mi zdi, da si ona življenje brez otroka čisto lepo predstavlja, torej ni razloga, da bi morala tega nujno obdržat, če pač ni pripravljena nanj (niti ona niti on).
V prvem postu se mi je drugače bralo in tudi spraševala je, kaj bi me naredile v njeni situaciji. Sama si življenja brez otrok nisem nikoli v življenju predstavljala, zato sem ji odgovorila, kaj bi jaz naredila. Ampak jaz nisem ona.

Rada bi ti povedala, da imam občutek, da si ti nekako predolgo sama sebi zadosti in center sveta...

POdoben občutek sem tudi jaz dobila, ampak to je logčino, če toliko časa živiš sam in si pač lahko življenje prilagodiš popolnoma svojim željam. Tisti, ki smo štartali v skupni dom, se v bistvu nikoli niti nismo nehali prilagajat, zato nam je to seveda lažje. Zato tudi mislim, da je boljše, če nima otroka, ker bi bila to zanjo dejansko žrtev, kar pa za otroka gotovo ni v redu.

Vendar se mi zdi, da bi tudi jaz v primeru, da bi bila moški, ki se spravi seksati s štiridesetletno žensko verjela, da je že slišala za zaščito oz. da je pri svojih letih kljub alkoholnim hlapom še vedno toliko pri sebi, da opozori partnerja, da je ona brez zaščite...

Se vidi, da nisem bila nikoli na tabletkah - namreč meni se zdi pa logično, da samska ženska ne bo jemala tablet - zakaj le? Za tisti priložnostni seks so verjetno čisto ok kondomi, ne pa da se non stop futraš s tabletami za takrat, ko mogoče kaj bo...

jaz kuham , likam sem zelo aktivna in tako naprej...

Margot, brez zamere, ampak verjemi, da je razlika, ali kuhaš in likaš za 1 ali za 4 ali 5 ali še več... Res je, prisežem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Količina se ne samo početveri, ampak poosmeri, ker tamali umažejo več, pa še interakcije so tu - tudi tebi umažejo več cot - ko sem bila sama, bi lahko eno majco nosila 14 dni, ker je praktično nikoli nisem umazala (potim se pa praktično nič - valjda je nisem nosla 14 dni brez skrbi;), zdaj je vsak dan svinjska od malih rokic, ki se pač rabijo stisnit in objet dostikrat tudi sredi kosila/večerje/...

Splav ima neverjetno moč, tako da bi se na njegovem mestu bala njegovih posledic.

Ima, če si ga ženska ne želi naredit. Če si ga pa želi, pa verjetno ni tako usoden. Tudi ko greš na operacijo, si je ne želiš, pa vendar si vesel, da si jo naredil, če uspe, seveda. Tu je verjetno podobno, čeprav je seveda psihični pritisk drugačen.

margotstale, ti mu tega strahu ne moreš vzet, za to se mora potrudit sam, če bi se hotel (pa ne zgleda, on hoče samo stran s posledicami, ki bi lahko do istega pripeljale). Predvsem mu pa ne moreš vzet strahu, ker se tudi sama bojiš: veš, da ne boš sama zmogla, da ga rabiš, (glej zgornji citat - prvi, kjer sem tebe citirala)... In če ga on noče in ti brez njega otroka ne moreš/želiš/nisi sposobna/karkoli pač met, potem je odgovor na dlani.

"Funkcionalno nezrele" osebe so in bodo. Pričakovati, da bodo presrečni in bo vse v najboljsem redu ce bodo ravnali "funkcionalno zrelo" je iluzorno.
Dobro povedano.

Nič ni narobe, če imamo različne prioritete v življenju: nekomu, ki nima otrok, seveda na prvo mesto stopijo druge reči, ki so pri nas z malecki, precej nižje na lestvici in zato verjetno včasih, kot pelin, težko razumemo, kako nekomu drugemu tooooliko pomenijo. Ampak smo različni. Nekomu je en hobi cel svet, smisel življenja, drugemu je brezvezno čačkanje.




Frodo Bisagin -> RE: Naj imam otroka ali ne (7.1.2012 10:45:46)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
BTW: ali ves kaksno breme nosi mati, ki je po dolgem premisleku in "zrelem" tehtanju dala zivljenje otroku, ki je potem odvzel zivljenje kar precejsnem stevilu drugih otrok in ljudi?? Tudi taksno mati mocno obremenjuje in tezi njena "napacna", "nezrela", ..... odlocitev.


a se ti ne zdi, da funkcionalna oseba lahko loči med polno odgovornostjo svojega otroka in svojim dejanjem? [sm=smiley4.gif]

mislim, saj je verjetno boleče za mater, samo jasno pa je kdo je kje za kaj odgovoren..


Saj sploh ne govorimo o odgovornosti, govorimo o custvenem bremenu, ki ga nosi oseba sama v svojem custvenem svetu.




mateyka -> RE: Naj imam otroka ali ne (7.1.2012 10:51:45)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
verjetno me moti ker nima jajc bit neustrašen in kakor pravi Tehnofil - funkcionalno odrasel..

Mislim, da si enostavno ne želi tega dovolj, da bi bila pripravljena na vse žrtve, ki jih materinstvo prinese - ona si je svoj lajf brez otroka že zamislila in tak ji je všeč - zakaj bi zdaj spreminjala plane, če ji ni do tega?
...
V prvem postu se mi je drugače bralo in tudi spraševala je, kaj bi me naredile v njeni situaciji. Sama si življenja brez otrok nisem nikoli v življenju predstavljala, zato sem ji odgovorila, kaj bi jaz naredila. Ampak jaz nisem ona.


ja, jaz sem na istem. v prvem postu se je drugače brala, zdaj pa vidim, da je bolj ne kot ja v njeni glavi. potem mogoče ni tako dobra ideja da ga obdrži; kakorkoli že, na koncu koncev, kakor praviš: jaz nisem ona [sm=smiley4.gif]

Vendar se mi zdi, da bi tudi jaz v primeru, da bi bila moški, ki se spravi seksati s štirideset__letno žensko verjela, da je že slišala za zaščito oz. da je pri svojih letih kljub alkoholnim hlapom še vedno toliko pri sebi, da opozori partnerja, da je ona brez zaščite...

Se vidi, da nisem bila nikoli na tabletkah - namreč meni se zdi pa logično, da samska ženska ne bo jemala tablet - zakaj le? Za tisti priložnostni seks so verjetno čisto ok kondomi, ne pa da se non stop futraš s tabletami za takrat, ko mogoče kaj bo...


se strinjam. zato si pa potem toliko bolj paranoična glede kondomov (če nisi na tabletkah that is)? vsaj jaz bi bila [sm=jezicek.gif]

jaz kuham , likam sem zelo aktivna in tako naprej...

Margot, brez zamere, ampak verjemi, da je razlika, ali kuhaš in likaš za 1 ali za 4 ali 5 ali še več... Res je, prisežem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Količina se ne samo početveri, ampak poosmeri, ker tamali umažejo več, pa še interakcije so tu - tudi tebi umažejo več cot - ko sem bila sama, bi lahko eno majco nosila 14 dni, ker je praktično nikoli nisem umazala (potim se pa praktično nič - valjda je nisem nosla 14 dni brez skrbi;), zdaj je vsak dan svinjska od malih rokic, ki se pač rabijo stisnit in objet dostikrat tudi sredi kosila/večerje/...


jaz sem bila 10 let v samostojnem gospodinjstvu in tudi jaz pričam da je temu tako. [sm=smiley36.gif]


margotstale, ti mu tega strahu ne moreš vzet, za to se mora potrudit sam, če bi se hotel (pa ne zgleda, on hoče samo stran s posledicami, ki bi lahko do istega pripeljale).


to je res. vsak mora na sebi delat, za druge se ne da notranje rasti in zoreti.

tvoj zadnji stavek mi ni jasen - stran s posledicami, ki bi lahko do istega pripeljale; a jo potem dojema tako kot bivšo? ker je jo, potem je glih ne ljubi, to pa za dolgoročno vezo ni glih neka dobra podlaga. tudi če naredi splav. ronja,ti praviš da je dejansko veliko manj možnosti, da ta zveza uspe, če ona ne bo naredila splava - jaz v obeh primerih ne vidim veliko možnosti (razlika se mi ne zdi omembe vredna da tako rečem). na žalost..




mateyka -> RE: Naj imam otroka ali ne (7.1.2012 10:54:55)


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
BTW: ali ves kaksno breme nosi mati, ki je po dolgem premisleku in "zrelem" tehtanju dala zivljenje otroku, ki je potem odvzel zivljenje kar precejsnem stevilu drugih otrok in ljudi?? Tudi taksno mati mocno obremenjuje in tezi njena "napacna", "nezrela", ..... odlocitev.


a se ti ne zdi, da funkcionalna oseba lahko loči med polno odgovornostjo svojega otroka in svojim dejanjem? [sm=smiley4.gif]

mislim, saj je verjetno boleče za mater, samo jasno pa je kdo je kje za kaj odgovoren..


Saj sploh ne govorimo o odgovornosti, govorimo o custvenem bremenu, ki ga nosi oseba sama v svojem custvenem svetu.


imho je to povezano - čustveno breme je povezano s krivdo, krivda je povezana z odgovornostjo, odgovornost pa mora bit pravilno dojeta, da je breme manjše.




Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>