zanositev (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


smolnica -> zanositev (10.1.2012 10:22:20)

Pozdravljene.
Imam vprašanje, če ima morda katera podobne izkušnje. Sem mamica 2 otrok, želim si pa še tretjega. S partnerjem poskušava že kake pol leta zanosit, pa nič. Pri obeh prvih je šlo bp, zdaj pa me že malo skrbi, saj sem po drugi nosečnosti zbolela tudi za diabetesom tipa 1 in ne vem, če ima to kaj s tem. Sicer imam zelo redne menstruacije in nisem imela nikoli težav s tem. Stara sem 36 let, tako da tudi leta so že tu, ampak res si zelooo želiva dojenčka. A je možno, da sladkorna vpliva na zanositev?
Hvala za odgovore.
Lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




butt3rfly -> RE: zanositev (10.1.2012 12:56:42)

ma sej menda veš, da lahko zanositev primerjaš kar z loterijo. al ti rata takoj, al pa rabiš res dolgo časa, pa čeprav sta oba zdrava.

pol leta še ni neki dolga doba. o problemu se začne govoriti, če ti ne uspe v 1 letu. glede sladkorne bo pa mogoč ktera druga kaj več vedla. jst hb nimam teh težav.




smolnica -> RE: zanositev (10.1.2012 19:50:38)

Hvala, vem kaj misliš. Pa vseeno človek razmišlja o vsem mogočem pri teh letih. Sploh če [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image] vsak drugi dan, pa nič.
Lp.





3x mami -> RE: zanositev (11.1.2012 12:11:08)

1. v prvo
2. v drugo
3. po letu in pol poskusanja (v plodnih dnevih na 2dni)

ni formule. upostevaj, da si verjetno zdaj tudi bolj utrujena (se od nosecnosti, od tekanja za otroci, od sluzbe), da te zacenja najedat psiha (ja, ne mores cisto odklopit, tudi ce hoces; mene je najbolj najedalo to - zakaj zdaj kar noce? in potem si v zacaranem krogu).

najboljsi nasvet, ki ti ga lahko dam: pozabi. ne pazit in pozabi. uzivaj ob otrocih, ki jih imas, uzivaj ob partnerju, bodi z njim zaradi njega ne zaradi nove nosecnosti. ko bo, bo, bos ze vedela. ce pa se po enem aktivnem letu ne uspe, sele takrat zacni razmisljat o pogovoru z ginekologom.

upam, da ti uspe brez njega. meni je, kljub vsemu.




naia -> RE: zanositev (11.1.2012 16:27:16)

je sladkorna tip 1 tista, ko ti slinovka ne deluje več?

ker mislim, da se malo pozanimaj glede zanositve s sladkorno tip 1, ne bi te rada strašila, ampak mislim, da ni varno zate.




kimica86 -> RE: zanositev (11.1.2012 17:46:34)

No, sicer nisem taprava za tašen odgovor, kajti meni je uspelo v prvo- sva bila pač nepazljiva in je to bilo to..

Kašenkrat je vsak dejavnik pomemben: eni sexajo npr. samo zvečer in se ne zgodi nič.. Poskusita npr. zjutraj (pravijo, da med 7-8 uro je najbolj produktivno) ali pa popoldan.. Tako poskušajta vsaj 1-2 mesca pa bosta videla kako bo šlo..
Lahko pa vprašaš tudi svojega zdravnika kaj ti bo rekel glede sladkorne..




Stran: [1]