kako uvajate GH? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


manna -> kako uvajate GH? (17.1.2012 18:05:10)

Pri naši pediatrinji svetujejo, naj uvajamo eno zelenjavo en teden (krompir), potem drugo zelenjavo en teden (korenček),...itd. Ali tudi ve tako uvajate? Meni se je zdelo en teden nekam dosti,  pa sem kar malo po svoje začela; dva dni eno, dva dni drugo, potem oboje skupaj,...zdaj mu skuham kar juhico iz krompirja, korenja, bučke. Itak ne poje več kot tri žličke - če bi uvajala vse po en teden še v enem mesecu ne bi nikamor prišla?! Poleg zelenjave sem mu parkrat ponudila tudi jabolko in hruško, vedno samo nekaj žličk. Zdaj pa me je malo zbegalo, ko sem nekje prebrala, da naj bi otrok šele ko mu desetič ponudimo eno stvar, počasi sprejel okus. Torej je res bolje eno stvar dajati toliko dni zaporedoma?
Pa še nekaj me zanima - tukaj na forumu RR sem med nasveti prebrala, da naj hrane ne miksamo s paličnim, pa mi je to malo čudno. Kako naj pa vendar naredim da bo kolikor toliko kašasto? Z vilico ostanejo koščki in jih sinko takoj spljuva ven?!?
In pa še, ali otroku ponudite GH kadar je zares lačen, ali že malo prej? Če mojemu sinkotu ponudim že prej, sploh ni zainteresiran, ko pa rata res lačen, pa je tako siten da mu sploh ni všeč ko mu začenjam dajat sliinček in ga posedat v (polležeči) stolček ker bi se pač rad dojil. Star je 5 mesecev.





Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.1.2012 22:36:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




manna -> RE: kako uvajate GH? (18.1.2012 8:25:20)

Hvala. Sej se mi je zdelo da ni za komplicirat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Pri taprvi sem komplicirala, pa sva uvajale tri mesece preden je kaj pojedla.... Zgleda da za mojadva itak velja, da dokler ni kaj finega za jest, ne bosta pojedla skor nič. Potem ko bo golaž, goveja juha in podobno, bomo pa zares začeli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]





marjetka1975 -> RE: kako uvajate GH? (18.2.2012 12:21:14)

Jaz delam po občutku. Je pa res, da ko sem sprobavala na začetku npr korenček, sem mu ga dala dopoldan, pa ga ni jedel, pa sem pol probala še dve drugi zelenjavi pa ju ni maral, pol sem si pa rekla kamor gre bik naj gre pa še štrik pa sem mu začela dajat sadje, ki ga je jedel z veseljem, pa pol počasi zelenjavo, kar mešano( korenček, kolerabica cvetača brokoli krompirček etc) odvisno od tega kaj sem mela doma), sem lepo prepražila na žlički olivnega olja skuhala juhico in jo spasirala, pa je jedel ko ta velik ( oprane zelenjave pa ni maral, pa se tud ne čudim, ker ko sem sama probala tud nisem dol spravila- saj otroc niso neumni). Kasneje po 6 mesecu sem v to juho zakuhala še mal gresa al pa kus-kusa in pol vse fajn pretlačila ( na začetku sem pasirala kasneje pa fajn pretlačila da se otrok počasi navaja na mal večje koščke da se nauči grizti)

Danes je mali star 8 mesecev in je vse. Ood zelenjave do mesa do sadja, skute, jogurta itd. če bi se držala priporočil ne vem kako bi bilo, sam dejstvo pa je, da meni moj oprane zelenjave kuhane na vodi ni hotel jesti, tud ust ni hotel odpreti, zato sem začela po svoje eksperimentirat.

manj kompliciraš lažje ti bo :)

lp




Nusika35 -> RE: kako uvajate GH? (12.5.2012 21:00:48)

Jaz imam čist enako dilemo. Sem mu dajala po občutku, me pa skrbi, ker res ni tak ljubielj zelenjave in potem skoraj nič ne poje




Stran: [1]