do kdaj nočno hranjenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


zirafica -> do kdaj nočno hranjenje (24.1.2012 15:03:17)

Pozdravljene!

Imam eno, mogoče za nekatere, malo blesavo vprašanje; do kdaj dojenček potrebuje nočni obrok. Vem, da ga eni ukinejo sami-tako, da ga pač prespijo. Kaj pa ostali. Do kdaj ste jih hranile in kako ste vedele, da obroka ponoči več ne potrebuje. Ali ste obrok nadomestile s čajem ali vodo?
Najina miška je stara skoraj 6 mesecev in začela sem razmišljati, do kdaj bo ponoči sploh rabila hrano. Moj mož pravi, da bo jedla, tako dolgo kot bo hotela, jaz pa mislim, da se potem navadijo nočnega obroka.

Hvala, LP




Paštetka -> RE: do kdaj nočno hranjenje (24.1.2012 15:17:13)

Meni je P rekla, da po 5. mesecu so sposobni zdržat brez hrane ponoči.
Jaz sem mojemu dala hrano ponoči tam nekje do devetega meseca. Ne spomnim se več točno. Potem sem pa ukinila, ker je zelo hitro dobival zobke (pri enem letu imel že vse zobke razen ene petke), in ker se je kljub dobri negi zobkov poznalo na zobkih nočno hranjenje.
Ni bil noben problem. Ok, prva dva dni je protestiral, ampak potem pa nič več.
Hčerka ni jedla ponoči še prej, tam okrog 4. meseca (samo dojena), ampak ona je zgodba zase, saj je prespala celo noč praktično od rojstva.




Hope2 -> RE: do kdaj nočno hranjenje (24.1.2012 15:18:09)

Naš se je ravno pri teh mesecih sam odstavil od nočnega dojenja. Takrat sem tudi nekaj govorila z našo P, pa je rekla, da eni res več ne rabijo po 6 mesecu, nekateri pa še. Da se naj ne sekiram, ker očitno on ne rabi. Moram pa reči, da nismo spali ne v času nočnega hranjenja, niti ko več tega ni rabil. Torej neprespane noči so se nadaljevale. Sprava nismo nadomestili ne z vodo, še manj s čajem. Kasnej pa sem ugotovila, da ga z vodo najlažje nazaj uspavam in sem mu začela dajat vodo- greška, ker se je pol navadil vode in naše vstajanje oz zbujanje se je še povečalo, plenice so vedno premočile... v glavnem še za dobri 2 leti smo se s tole vodo nadrajsali. Nikoli več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Če ne rabi hrane, ne rabi ne vode, še manj čaja. Noč je za spat, to otroka čim prej navadit. Če ga navadiš na drugo stvar, računaj da bo prišel čas, ko bo treba še tisto odvajat.

Zaenkrat se še ne bi sekirala na tvojem mestu in bi ji pustila še mleko- seveda odvisno koliko spite in koliko obrokov sploh ima ponoči. Pa seveda kako daleč ste z GH




zirafica -> RE: do kdaj nočno hranjenje (24.1.2012 15:30:32)

No, saj sem spraševala bolj informativno, ji nočnega hranjenja še ne mislim ukinit, sploh ker podnevi včasih je na 4 ure in imam občutek, da ni dobila dovolj, zato ji brez problema dam še ponoči. Tudi pri GH sva na začetku, poje komaj 2, 3 žlički, se še uči požirati.
Se je pa začela prej zbujati in včasih tudi dvakrat ponoči je (prej je spala že 8 ur v kosu, enkrat jedla), tako da verjetno je res lačna, bomo mogli še kakšno riževo kašico uvest zvečer.
Pa hvala za nasvet, da ne nadomeščam hrane s pijačo ponoči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.1.2012 16:53:31)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Paštetka -> RE: do kdaj nočno hranjenje (24.1.2012 16:59:29)

Metulj, eno je dojenje, drugo pa flaška.
Velika razlika glede navade [sm=smiley1.gif]
Flaškarji se zelo hitro navadijo hraniti ponoči, kot dojeni otroci.




Ajra RR -> RE: do kdaj nočno hranjenje (24.1.2012 17:13:51)

zirafica, lahko vprašaš pediatrinjo Tino Božičnik, ti bo dala kak nasvet. Najdeš jo tukaj, hitro odgovori: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/tina-bozicnik_42

Ali pa patronažno Aleksandro Mernik Merc: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/aleksandra-mernik-merc_7




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.1.2012 23:58:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]