varstvo??? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo



Sporočilo


Špela89 -> varstvo??? (10.2.2012 21:53:56)

pozdravljene,

ravno imam v glavi eno idejo, zato sem se odločila da povprašam kaj si o tem mislite vi.
namreč, vse več je ''modrenih''staršev, in vse več otročkov, ki vrtca nikakor ne dobijo. torej pri prvih ''modernih''starših
ciljam na to, da si radi vazmejo čas zase, gredo zvečer na kakšno zabavo,sprostitev...seveda pa svojih malčkov ne morejo vzeti s sabo.
Pri drugih pa, vsi starši nimajo te sreče da bi malčki dobili mesto v vrtcu, in nimajo vsi starši možnosti varstva pri babicah in dedkih.
kaj bi v obeh primerih storili vi??? na portalih oz. forumih poiskali varuško??? ali bi se mogoče poslužili agencije za varstvo, ki k vam domov pošlje preverjeno varuško, z izobrazbo, z izkušnjami in priporočili???
Nevem nekako v zadnjih mesecih imam z varstvom na domu toliko dela, toliko staršev išče varuške in me sprašuje če imam čas še za njihovega, da me je danes ta misel čisto prevzela. [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

lp ŠpEla




naja17 -> RE: varstvo??? (11.2.2012 7:57:02)

Sicer mi mamo babi-dedi varstvo, pa na našem koncu tud še nisem za nikogar slišala, da bi ostal brez vrtca, ampak bom vseeno odgovorila na tvoje vprašanje oz. podprla tvojo idejo, če je to varianta "agencija z varuškami". Sploh, če si iz LJ, mislim, da tam se bo ziher obneslo. Tega pri nas še ni, ljudje težko zaupajo, vendar mislim, da bo vse več tega in bo to potrebno, tko da, če zaštartaš, se "opremiš" z dobrimi varuškami, mislim, da boš na dobri poti.

Veliko sreče!




Zoja Lara -> RE: varstvo??? (11.2.2012 8:33:14)

Če moja otroka nebi dobila prostora v vrtcu, bi jaz kakšno leto bila še z njima doma. Je pa res, da je to bilo pri nas možno, ker sem po zaključeni porodniški ravno menjavala službo.

Drugače pa menim, da bo privat varstvo vedno bolj potrebno tudi pri nas, zaradi natrpanih urnikov staršev.




veselka -> RE: varstvo??? (11.2.2012 14:07:18)

kolikor se spomnim, je nekaj takega že obstajalo v Lj na Vegovi, če še, pa ne vem. se pa ne spomnim kako se je reklo tej agenciji.




veselka -> RE: varstvo??? (11.2.2012 14:24:26)

Mislim, da sem tole mislila...

http://zdruzenje-sezam.si/sezam/index.php/kaj-je-sezam





Špela89 -> RE: varstvo??? (11.2.2012 14:42:55)

ja nekaj jih je že, tudi varuška.si. sem si vse prebarala in pogledala po internetu. :) bi se pa seveda potrudila da bi imeli kaj kar pri teh ''agencijah'' še nimajo. no nevem stvar je še v glavi :))) [sm=jezicek.gif]




Mimona29 -> RE: varstvo??? (11.2.2012 18:34:44)

Moja soseda je "poklicna" varuska in je zelo fajn ... ne vem sicer, ce isce delo, samo lahko vprasam. Ima pa res filing, se vcasih jaz pocutim kar malo slabo, ker ne poznam toliko pesmic in igric [sm=duda.gif]




Špela89 -> RE: varstvo??? (11.2.2012 19:49:23)

Mimona29, stvar je še v glavi, v nastajanju, vendar ko bom rabila, če bom rabila, in če bo seveda ona pri volji jo z veseljem pokličem.
torej lahko mi pustiš njen kontakt na privat, bom zelo vesela in jo bom kontaktirala. [sm=bravo.gif]




kajajaka -> RE: varstvo??? (13.2.2012 11:36:49)

- redno varstvo v času službe, če ne bi dobila vrtca - DA, seveda bi prakticirala

- varstvo zvečer za prost izhod z možekom - NE
(na srečo imamo babi servis, če pa kdaj ne bi mogla babi, bi poklicala prijateljico, sosedo,... nekoga, ki ga otrok pozna in bi zvečer v našem stanovanju vedril, za primer, če se otrok zbudi... Za občasne večerne izhode ne bi najemala varušk, ki jih otrok ne pozna. Raje manj izkušeno osebo, ob kateri bi se otrok počutil domače.)





Lana J22 -> RE: varstvo??? (14.12.2020 9:04:46)

Pozdravljeni,

Sem dijakinja predšolske vzgoje v Kamniku in v sklopu predmeta podjetništvo ,,ustvarjamo" svoje podjetje. Zelo bi vam bila hvaležna, če bi si vzeli 1 minutko vašega časa in rešili anketo o ustvarjalnem varstvu otrok. Anketa je anonimna, podatke pa bom uporabila samo za namen raziskave trga. Link do ankete https://www.1ka.si/a/315759

Že v naprej se vam zahvaljujem:)

Prisrčen pozdrav
Lana:)




Stran: [1]