Pika Nogavička - kitke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Ustvarjamo skupaj



Sporočilo


švrki -> Pika Nogavička - kitke (15.2.2012 14:38:56)

... kitke Pike Nogavičke iz hčerinih naravnih las, ki segajo nekaj čez rame? Ne mara lasulje, bom spletla kitke in sem mislila uporabiti bakreno žico, da bi ji kitki stali vodoravno, pa me zanima, če ima katera izkušnje s tem, kako pritrditi žico, obstaja kakšen dober trik oz. nasvet, da zadeva dobro služi namenu?
Hvala!  




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.2.2012 14:45:18)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




švrki -> RE: Kako narediti ... (15.2.2012 16:06:00)

Ja, zelo dobro funkcionira in super izgleda!

Sem bila več let zapovrstjo (še do nedavnega) taka Pika Nogavička. SIcer ne vem, če je bila žica bakrena, bila je bolj konkretna - kakšna 2 mm debeline. Jo lepo zviješ, da dobiš obliko glave, in potem pač okoli vsake strani spleteš kitko. Fino je, če konce še malo zaščitiš, da ne pride do kakšne nesreče, saj so v taki izvedbo to že skoraj rogovi. Oz. je fino, da jih malo gor privihaš. Čeprav nima prav ekstra dolgih las, tako da s tem verjetno ne boste imeli težav.
[/quote]

Gromska, a to potem izgleda kot "rajf"???  Jaz sem mislila, da gre žička samo v kitke, pa da jo je potrebno v začetku, na tilniku, nekako okrog zavit. Ta žica se potem verjetno vidi al kako?   




Anonimen -> RE: Kako narediti ... (15.2.2012 16:21:52)

A misliš, da nebi bilo dovolj samo kitke brez žičke. Pa da jih ji narediš bolj trde na vsaki strani glave ... pač malo višje in ne čisto pri ušesu?




švrki -> RE: Kako narediti ... (15.2.2012 16:25:34)

Mala hoče vodoravne, kot na slikah, po možnosti, da se še malo gor privihajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .




Anonimen -> RE: Kako narediti ... (15.2.2012 16:45:56)

Pol imaš pa "problem" [sm=smiley36.gif] Bo pomoje potem kar ta varianta od Gromske fajn. Samo jaz bi se jo bala s to žico v vrtec/šolo pustit.




LittleSun -> RE: Kako narediti ... (15.2.2012 16:55:52)

Jaz sem si jih naredila naredila. uporabila sem malo bolj debelo, s plastiko oblečeno žico, ki sem jo dala na pol in potem odzadaj na glavi narazen, na straneh pa sem jo skupaj zasukala da sem dobila tanke stranice na katere sem potem spletla kitki, upam da razumeš kako [sm=smiley36.gif] žica ni mogla nikogar poškodovati je pa res, da se vsake toliko koga žoknila, imam pa lase po polovice hrbta.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.2.2012 19:26:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




pelin -> RE: Kako narediti ... (15.2.2012 19:47:45)

Ja tale varianta od Gromske je kar posrečena in sem jo tudi sama že parkrat uporabila...samo je pa po svoje res kar nevarna, ker ti žička spodaj rada pogleda ven in je vse skupaj res kar nevarno, da koga ne zbodeš...tako da za v kakšno gnečo otrok, ki se rine ali raja , je jaz raje ne bi imela...Sem pa enkrat pri deklici videla kako se je mamica znašla...hecno ampak deklica je imela nekako laske do sredine hrbta in mamica ji v bistvu sploh ni naredila kitk, temveč ji je naredila dva čopka, na katere je dala več gumic v razmaku pribljižno deset cm..vmes je dala med lase v vsak razmak vatirano palčko (baby palčke)in čopki so ji fino stali vodoravno...upam, da me razumeš, kaj sem hotela povedati...




Stran: [1]