Poka -> RE: Za tiste, ki še... (24.2.2012 9:14:42)
|
IZVIRNO SPOROČILO: danyy IZVIRNO SPOROČILO: cebela2 kruhki uspeli. . jaz mislim da bolj redi gluten (pšenica, rž, oves, ječmen) No vam bom napisala recept. . če se bo kateri zdel zanimiv 100g koruzne moke 200g riževe moke 18g kvasa (jaz sem dala vinski kamen) 2žlički sladkorja 2žlički soli (mal preveč. . drugič bom dala dobro žličko) 2,75dl radenske 50g masla vse skupaj zmešaš, pustiš počivat cca 30min. . pečeš cca 20min/220*C Jaz sem jih naredila kar v pekaču za muffine. Bom mogoče probala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Izračunala sem koliko ima en maffin. Se pravi če deliš z 12. 21g OH 3,8g B 2 gM 106 kcal Sem vzela pecilni prašek za podatek, za vinski kamen ne vem... Nisem še delala z njim, ga pa iščem, ker menda nima not kvasovk. V glavnem, res fajn recept, poješ še zraven kako solato s piščancem in jajčko, ali pa kr pusto skuto, pa je. Ali pa dodaš skuto v recept. Sam jjaz trenutno nimam uporabne pečice, razen aparat za kruh... Sam ful iščem tud riževo pa krompirjevo moko, pa ne najdem, bom mogla verjetno v kako trgovino z bio prehrano.
|
|
|
|