rota virus (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


malecka -> rota virus (1.9.2005 21:56:10)

zanima me ali je kateri od vaših otrok že prebolel rota virus.Namreč moj (7 mes.) ga je staknil in smo bili v bolnici pa še dehidriral je, na srečo je hitro ozdravel po 1 tedenu je bil kot novi.Moram priznati, da me je to tako stisnilo, da me sedaj samo en strah drži a se lahko to povrne. Kadar se mali vmiri me kar ena rahla panika zagrabi. Nikoli več ne bi rada videla otroka bolanega z vsemi tistimi cevkami, ki jih je imel




lijalija -> rota virus (1.9.2005 22:09:11)

Jaz sem ga brebolela in v pol leta se še ni ponovil. Upan da se tudi ne bo. Kako je pri otrocih pa ne vem.




mamci -> rota virus (2.9.2005 11:07:32)

malceka, daj prosim povej malo več o tem? baje se to pogosto pojavlja v vrtcih, kakšni so znaki, bolezen je baje smrtno nevarna.

brrrr

p.s. upam, da bo s tvojim sončkom vse ok.




Anonimen -> rota virus (4.9.2005 11:21:38)

Filip ga je prebolel meseca maja pri starosti 11 mesecev.

Verjetno sem virus jaz prinesla iz šole in ga prenela nanj.
Najprej je dobil vročino, ki je čez 2 dni zelo visoko narasla....na 40 stopinj. Bil je kar brez volje, omotičen. Pediaterninja ni ničesar ugotovila. DAla je Hykoncil, ki je stanje samo še poslabšal. Zvečer pri 40 stopinjah, ko tudi svečka ni več prijela, je začel bruhati. Bruhal je celo noč. Vročino sem mu zbijala z mlačno kopeljo. Drugo ni nič pomagalo. NAslednji dan sem šla ponovno k pediatru. MAli mi je v rokah ležal kot ožeta cunja, ničesar ni jedel, ničpil. Zahtevala sem napotnico in takoj sva odšla na infekcijsko, kjer sva bila en teden. Od tega 3 dni na infuziji, ker je bil že čisto dehidriran. Po 3 dneh je začel malce piti, po petih dneh tudi malce jesti. Doma je potreboval še dober teden, da se je čisto pozdravil. Na infekcijski so mi svetovali, naj mali pije Actimel in pa naj si nekaj časa razkužujemo roke.
Verjetnost, da se rotavirus ponovi, je zelo majhna...tako so mi rekli na infekcijski.




Stran: [1]