Varnostni pas za voziček (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


Hinata -> Varnostni pas za voziček (12.3.2012 9:12:38)

Dobili smo starejši model vozička ABC design in po temeljitem čiščenju ugotovili, da mu manjka en stranski pašček pri varnostnemu pasu. Ker je voziček star že ene 6 let, predvidevam, da se nadomestnega ne bo dalo dobiti.

Ima kdo kakšno idejo, kako bi vseeno lahko varno uporabljali ta voziček, saj po vsej verjetnosti novega ne bomo kupovali?

Model vozička je tak kot v tem oglasu in manjka stranski pašček, ki se tu vidi na sliki http://www.bolha.com/abc-design-vozicki/otroski-vozicek-abc-design-oglas1278417446




tulpek -> RE: Varnostni pas za voziček (12.3.2012 9:19:48)

Verjetno bi lahko dala tudi pas od kakšnega drugega vozička ali kar celotno "pasovje" zamenjala za novo od te znamke, to pa mislim da se da naročiti v trgovinah kjer vozičke prodajajo.

Sicer ne vem konkretno za ta voziček, ampak pogosto so pasovi povezani, da je ta stranski v bistvu samo eden, sredinski del je skrit za naslonjalom, levi in desni del pa gledata ven in se uporabljata za zapiranje malega. Da ni slučajno tako [sm=zmeden.gif]




Hinata -> RE: Varnostni pas za voziček (12.3.2012 11:04:45)

Spodnji del z zaponko je všit v podlogo, zgornja paščka s karabinčkom tudi. En stranski pašček je in se ga pripne na voziček in nato v sredinsko zaponko, potem pa ima še luknjico na katero na zgornji pašček vpne. Tako da se sedaj samo enostransko zapne, drugega zgornjega paščka za čez ramico pa nimam kam vpeti, ker manjka ta stranski. Ah, smotano to, se jim je verjetno enkrat izgubil, ker se ga da čisto odstraniti.

Ker je star voziček pa dvomim, da imajo pri ABC design na voljo še kakšne takšne paščke, današnji vozički so čisto drugačni. Bo treba razmisliti, na kakšen način bomo vse to povezali skupaj, da bo otrok pripet... Tema odprta za predologe :)




tulpek -> RE: Varnostni pas za voziček (12.3.2012 11:15:56)

Lahko ga sami naredite [sm=smiley1.gif] če si ti ali tvoj vsaj malo tehnični tip, mislim da ne bi smel bit problem oz. pri nas bi bil največji problem ves material skupaj spravit... potem bi pa moj mogel to naredit.




naja17 -> RE: Varnostni pas za voziček (12.3.2012 14:07:13)

Načeloma je tko, da teh zgornjih paščkov ni priporočljivo uporabljati, samo une za čez pas, tko da, če sem dobr prebrala, lahko brez tega vozičkate.




Hinata -> RE: Varnostni pas za voziček (28.3.2012 9:06:31)

Še drugi del paščka se je našel, tako da je pasovje v celoti :) Tema se lahko zapre, razen, če bi še kdo hotel napisati možne rešitve za izdelavo pasovja pri vozičku...




Stran: [1]