Izpodbijanje mnenja specialista (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


vijolica2 -> Izpodbijanje mnenja specialista (12.3.2012 16:56:02)

Pozdravljeni,

ne vem kam se naj obrnem, pa pišem tudi tukaj (več ljudi,več ve). Moj partner je imel probleme z hrbtenico in je imel terapijo-terme in ni bilo nič boljš, potem smo pa odkrili manualno terapijo, ki mu je zelo pomagala in je bilo vse ok. In na podlagi teh terapij mu je ortoped podal, da je zmožen za delo(po poklicu je poklicni gasilec), tudi on se super počuti, pred terapijami je bilo boleče. In gre nazaj k zdravnici ki ima zdravniške (zaradi službe) in mu da zeleno luč da lahko dela. To je bilo v januarju. Danes pa normalno pride v službo in mu povedo da si je zdravnica premislila in da mu nebo dala zdravniškega. In sedaj smo vsi šokirani, kaj ji je??? Pred 2 mesecema je bilo ok, sedaj pa ne več?? Pa kako lahko ona izpodbija mnenje specialista ortopeda??? Ne vemo kaj naj naredimo? Ima kdo kakšen predlog kam se naj obrnemo?

Hvala za vsak nasvet .




petea -> RE: Izpodbijanje mnenja specialista (12.3.2012 18:01:42)

Če prav razumem, je tvoj dragi v teh tednih že delal, po tistem, ko mu je zdravnica pred dvema mesecema dovolila delat, sedaj pa je spremenila mnenje?
Jaz bi šla do nje in se pozanimala, na osnovi česa je sklenila tako, kot je in zakaj sklepa, da ni (več) sposoben za delo.




vijolica2 -> RE: Izpodbijanje mnenja specialista (12.3.2012 18:32:53)

Ja on je normalno delal. Danes pa je izvedel da je spremenila mnenje. A prej je rekla da mora dobiti samo potrdilo od ortopeda da je zmožen za delo in da bo dobil zeleno luč tudi od nje. Sedaj pa ona štrajka.
Drugače je moj dragi star komaj 28 let in se redno ukvarja s športom, ne vem pa kako potem dobijo zdravniško potdilo da so zmožni za delo starejši gasilci-okoli 50 let, če zafrkava tako mladega.?




petea -> RE: Izpodbijanje mnenja specialista (12.3.2012 21:51:26)

po mojem laičnem mnenju mora zdravnica (pisno) utemeljiti, zakaj misli, da tvoj dragi ni delovno sposoben kljub drugačnemu stališču ortopeda;


verjetno ima tvoj dragi pravico do drugega mnenja ali do pritožbe pri zdravničinih nadrejenih

mislim, da bi moral do nje in dobiti jasno pojasnilo, kako in kaj




pridna_janja -> RE: Izpodbijanje mnenja specialista (13.10.2012 11:14:10)

[sm=smiley13.gif] kako je šlo naprej? je dobil zdravniškega ?




Sparkly -> RE: Izpodbijanje mnenja specialista (1.12.2012 11:19:55)

Vsk pacient ima pravico do konziliarnega mnenja. To je temeljna pravica socialnega varstva in mnenje lahko dobi pri specialistih na listi zdravnikov doma in v tujini.




Stran: [1]