Iz 4 urnega del.časa na porodniško (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


milki -> Iz 4 urnega del.časa na porodniško (26.3.2012 21:29:54)

Ker imam dva majhna otroka delam polovični del.čas, počasi pa se mi približuje porodniška in so mi iz CSD poslali, da z dnem ko nastopi porodniška, se mi ukine polovični del.čas.

Zdaj me pa zanima, ali mora delodajalec spet na ZZZS da me na novo prijavi na polni delovni čas in če je tako, kaj mora priložiti, ali je potreben spet aneks k pogodbi ali je dovolj odločba iz csd-ja?




petea -> RE: Iz 4 urnega del.časa na porodniško (26.3.2012 21:36:21)

ničesar ti ni treba nikamor pošiljati in nikjer nič urejati, si podatke zavodi izmenjajo sami med sabo




petea -> RE: Iz 4 urnega del.časa na porodniško (26.3.2012 21:38:22)

2x




milki -> RE: Iz 4 urnega del.časa na porodniško (26.3.2012 22:24:16)

Ja ko sem šla pa iz polnega delovnega časa na polovičnega pa je blo treba it na zzzs, a ko gre pa v obratno smer pa ni treba?




nusi -> RE: Iz 4 urnega del.časa na porodniško (26.3.2012 22:53:19)

js sm za pričetek SDČ dobila novo pogodbo v službi in jo skupaj z obrazcem nesla na CSD in to je blo to. Po končanem obdobju so vse uredili sami, nič nisem nosila nikamor, sploh pa mi nikoli ni bilo treba na zzzs hodit. Pri vas je očitno drugačna praksa.




petea -> RE: Iz 4 urnega del.časa na porodniško (26.3.2012 23:06:34)


IZVIRNO SPOROČILO: milki

Ja ko sem šla pa iz polnega delovnega časa na polovičnega pa je blo treba it na zzzs, a ko gre pa v obratno smer pa ni treba?


milki,
ti si koristila svojo pravico do KDČ, za kar si morala urediti papirje

tu pa je bilo vprašanje zastavljeno, da če se na dan začetka porodniškega dopusta mora delavka ali delodajalec oglasiti na ZZZS in urediti spremembo na 8-urni delavnik, da je potem priznana tudi porodniška za polni delavnik

zato je bil moj odgovor, da ne, da si zavodi (ZZZS, ZPIZ in CSD) sami izmenjajo ustrezne podatke tako, kot morajo biti prenešeni
očitno pa ima njihov CSD navado, da tudi delodajalca obvesti, da je delavki priznana porodniška za polni delovni čas; očitno so si kje razlagali zadevo, da če si na krajšem delovniku, da si po porodu tudi na dopustu na 'posebnem režimu', pa raje preventivno informirajo pristojne, da temu ni tako




Stran: [1]