gluten ob alerg.na pšenico,mleko, jajca (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija



Sporočilo


*lenc@* -> gluten ob alerg.na pšenico,mleko, jajca (1.4.2012 11:31:23)

Pozdravljene!

z malo 6 mesečno hčerko sva bli na biores, pokazalo pšenico, mleko, jajca. Sicer nima večjih težav več, baje pa ima še malo, ne v hudi obliki.
Baje to skor vsem pokaže, tak da...upam, da majo prav.

No v glavnem, uvajala bi gluten in prosim za nasvet. KJe dobim piškote... za sadno kašico pa da ne bodo pšenični in primerni za otroke?

Lahko dam te kosmiče npr alnaturine ovsene (ki so za starejše tudi) v sadje?

Ajdo..? mal me mede, pa vas vprašam. Kako ste uvedle gluten ve ob alergiji na pšenico? Hvala full!!!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.4.2012 9:59:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Ajra RR -> RE: gluten ob alerg.na pšenico,mleko, jajca (2.4.2012 11:00:15)

IZVIRNO SPOROČILO: *lenc@*

Pozdravljene!

z malo 6 mesečno hčerko sva bli na biores, pokazalo pšenico, mleko, jajca. Sicer nima večjih težav več, baje pa ima še malo, ne v hudi obliki.
Baje to skor vsem pokaže, tak da...upam, da majo prav.

No v glavnem, uvajala bi gluten in prosim za nasvet. KJe dobim piškote... za sadno kašico pa da ne bodo pšenični in primerni za otroke?

Lahko dam te kosmiče npr alnaturine ovsene (ki so za starejše tudi) v sadje?

Ajdo..? mal me mede, pa vas vprašam. Kako ste uvedle gluten ve ob alergiji na pšenico? Hvala full!!!


Vprašaj svetovalko za zdravo prehrano Mojco Kurent, ti bo zagotovo znala svetovati. Najdeš jo tukaj: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/mojca-kurent_50




*lenc@* -> RE: gluten ob alerg.na pšenico,mleko, jajca (2.4.2012 13:28:42)


ne, alergija na pšenico. Gluten je tudi v ovsu, ječmenu... pa sem spraševala.

To ni celiakija.

Hvala vseeno.




*lenc@* -> RE: gluten ob alerg.na pšenico,mleko, jajca (2.4.2012 13:29:13)

hvala, bom!




Sonček in poletje -> RE: gluten ob alerg.na pšenico,mleko, jajca (3.4.2012 11:39:36)

Mi smo tudi imeli probleme za laergijo in nam je alergologinja svetovala naj bomo zelo previdni z uvajanjem žit, saj v nobenem žitu ni 100% samo oves, al pa ajda, al pa pira. Tako, da so lahko rezultati tudi zavajajoči, ker se lahko v ovsenih kosmičih npr. pojavi tudi pšenica.
Sicer pa jaz na bicom nisem dala kaj dosti, ker nam je postavila diagnozo s katero se pač nisem mogla strinjati.




Tinka Boninka -> RE: gluten ob alerg.na pšenico,mleko, jajca (13.4.2012 13:57:49)

Alergija na pšenico je zelo pogosta in nima veze s celiakijo. Glede na to, da šele začenjate uvajati gosto hrano, predlagam kašice Holle, ki so zelo hipoalergene in bodo primerne za vašo 6 mesečno hčerko. Blagovne znamke, ki so zelo primerne za alergike, so tudi Orgran in Werz. Pokukajte v spletno trgovino Moja alergija http://www.mojaalergija.si, imajo polno izdelkov za alergike. Bodite pa pozorni predvsem na skrite alergene, saj je pšenični škrob zelo pogosto v različnih prehrambenih izdelkih. Pšenico drugače nadomestite s piro, kamutom, rižem, ajdo itd. 100 % mok brez pšenice je kar nekaj na trgu.

Moj sin ima alergijo na mleko, zaradi novih alergijskih reakcij, pri katerih pa alergologi niso našli odgovora, smo odšli na bioresonanco. Odkrili so mu alergijo na sladkor in kandido. S strogo kandida dieto in bioresonančnimi terapijami smo kandido in sladkor odpravili, mleko pa še odpravljamo. Starejši sin je prerasel pri 3 letih, mlajšemu še ni uspelo.




someone1 -> RE: gluten ob alerg.na pšenico,mleko, jajca (10.9.2014 13:52:34)

Lahko se pa testirate na skrite alergije na hrano. Na Viču obstaja diagnostični laboratorij, kjer iz krvi testirajo na različna živila. Mogoče bo to kaj pomagalo..




sannndra -> RE: gluten ob alerg.na pšenico,mleko, jajca (15.11.2014 21:42:48)

Jaz bi rada poudarila, da se (če se še ne) poleg drugega izogibajte tudi vsem konzervansom in na sploh aditivom v izdelkih. Mi smo imeli dolgo težave (in sicer imam še dieto na jajca, mleko, oreške) ampak sem odkrila nekaj izdelkov, ki jih uporabljam in sploh nisem vedela, da vsebujejo škodljive snovi.. Kot npr. maltodextrin itd. morda kaj takega ne ustreza. Nahajajo se lahko tudi v bio izdelkih... [sm=zmeden.gif]




soncek87 -> RE: gluten ob alerg.na pšenico,mleko, jajca (24.10.2015 21:16:03)

Pozdravljene..

obracam se na vas ker vidim da ste imele podobno situacijo kakor jo imam jaz sedaj in bi res rada rabila pomoc.
moj sine star 7m ima alergije.. na BR so nam pokazali testi na pšenico,riž,krompir,korenje,jabolko in P rekla se mleko in mlečni izdelki. Imamo namreč intezivne izpuščajčke na lickah ter predelu vrata katera so vcasih zelo intenzivno rdeca vcasih manj. Sedaj moram na strogo dieto. Nastane problem ker newm kaj sploh da se lahko jem.. Ze dva dni sem samo na mesu ter solati,ajdi. Kupila sem testenine brez pšenice,moko brez glutena, vendar opazila da moka vsebuje riž. Mažemo s kremo a-derma, in nam je prvi teden mazanja zelo ucinkovalo sedaj ne vec. P nam je se dala testerje od eucerina da naj izprobamo in ni nobene razlike. Kako ste se vebojevale stem? Cakam da pridemo na vrsto ker smo napoteni k alergologu. Za BR terapije smo pa tako se premajni.
prosim za kakršn koli nasvet, mnenje.. ker sm res izgubljena..
aja se pa strogo dojiva ker mi GH noce sprejeti, mogoče kaksen dan poletno in ajdove zgance ter banano..




Stran: [1]