Španija (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Najstnik



Sporočilo


noranate -> Španija (4.4.2012 10:50:40)

vse bolj se bližajo maturantski izleti, večina po slišanem jih gre v Španijo. Šola je dvignila roke, čedalje bolj pa poslušam mamice, so prestrašene, joooj kako bo, da se jim kaj ne nardi....Se pravi zaskrbljene ..Pa me zanima, sploh tiste, ki ste ta "križev pot" že dale skoz, kako...Pridiga, nasveti, pogovor,...kaj zaleže? Imam občutek, da gre itak vse mimo. Moram rečt da me ne skrbi , pač že dosedaj je velik okol letala,...Pa si mislim, mogoče bi me pa moralo [sm=zmeden.gif].
Dajmo mal predebatirat [sm=smiley36.gif].




picola1 -> RE: Španija (8.4.2012 14:30:02)


IZVIRNO SPOROČILO: noranate

vse bolj se bližajo maturantski izleti, večina po slišanem jih gre v Španijo. Šola je dvignila roke, čedalje bolj pa poslušam mamice, so prestrašene, joooj kako bo, da se jim kaj ne nardi....Se pravi zaskrbljene ..Pa me zanima, sploh tiste, ki ste ta "križev pot" že dale skoz, kako...Pridiga, nasveti, pogovor,...kaj zaleže? Imam občutek, da gre itak vse mimo. Moram rečt da me ne skrbi , pač že dosedaj je velik okol letala,...Pa si mislim, mogoče bi me pa moralo [sm=zmeden.gif].
Dajmo mal predebatirat [sm=smiley36.gif].


Jst sicer še nimam tolk velkih otrok, ti pa lahko povem, kako je to delovalo pri meni...(a ti nisi bila na maturantskem?)
Moji mi sicer niso kej preveč pridigali, niti ne bi kaj dosti pomagalo. Takrat sem bla najbolj prfuknjena...žal...
Jst predvidevam, da bom sicer mojima povedala, da naj se čuvata... da naj pazita svojo pijačo, da jima, kdo ne da česa notri in da naj po možnosti hodita okrog vsaj še s kom, ne pa sam(a). To se mi zdi najbolj pomembno. Alkohola al pa trave (upam, da bo samo to) bojo pa popil/skadil tolk, kokr bojo sami hotl, ne glede na to, kolk in kaj jim bom težila in pridigala...(uh, težko se bo spijaznit s tem...:/-mogoče me bosta pa presenetila in bosta drugačna kot jaz...[sm=jezicek.gif])
Glede na to, da je že zdej velik okrog letala, ji pač to ne bo predstavljalo nekega buma in neke huuuuude eksotike...Mene bi bolj skrbelo za tiste, ki jih imajo starši čist na kratki vrvici...tam bojo pa sami...mogoče se ga bojo celo prvič v življenju napili, seksali, itd...(jah, jebi ga, to tko je...)
Ti nisem nič pomagala, kaj...[sm=jezicek.gif]
Nič skrbet....vsi so še nazaj prišli pa bo tut tvoja...Če ji zdej zaupaš, ji lahko komot tut v Španiji, sam naj pa res pazi na odebeljeno...(vsaj po moje je to najbolj pomembno, no...)




tehnofil -> RE: Španija (25.4.2012 12:34:18)


IZVIRNO SPOROČILO: noranate
...., kako...Pridiga, nasveti, pogovor,...kaj zaleže? ....

Zaleže edino da preneseš odgovornost na otroka. Zaleže le ko začuti, da je to njegova odgovornost. Dokler se boš sekirala ti in "tekala naokoli" je to tvoja odgovornost.

Torej pogovor (ne tumbanje - pogovor je v glavnem "poslušanje" in ne "govorjenje") v tej smeri, kaj misli da lahko gre narobe, kakšne so posledice tega in kako se namerava tem stvarem izogniti, upreti. To je to. Ostalo je njegovo.




noranate -> RE: Španija (25.4.2012 14:20:27)

evo, danes je dan D, sem čist skulirana, glede na ostale mama, lahk rečem, celo normalna. Sva se pogovorili, neke debate ni bilo. Ne pričakujem nič, dokler bo samo vino teklo, bo v redu. Napekle smo bogato popotnico, tako da, če bo želodec poln, bo ok. Sam naj živi pridejo nazaj, kot je rekla ena mama, pa smo zmagali [sm=smiley36.gif].
Hvala za vzpodbudne besede obema. [sm=smiley1.gif]




tehnofil -> RE: Španija (18.5.2012 13:40:33)


IZVIRNO SPOROČILO: noranate
evo, danes je dan D, ...Sam naj živi pridejo nazaj, kot je rekla ena mama, pa smo zmagali.

[sm=smiley20.gif]

Upam, da niso že ves mesec v Španiji [sm=smiley36.gif]




kalbo -> RE: Španija (30.5.2012 12:17:23)

Večna dilema, moji še niso tam, bodo pa kmalu. Mene je moja mati naprala s kar uspešno taktiko ne prepovedi. Vedno mi je govorila, da naj vedno gledam, da bom, tud če po kolenih, sam domov prišel in naj vedno pazim svojo pijačo. Za droge mi je dala pa za brat Mi otroci s postaje ZOO.

Vem, da je pri rosnih 17tih težko spustit otroka v svet. Sam zase vem, da sem veliko življenjskih modrosti pobral ravno na teh podvigih, pa pol kasneje, ko je blo treba preživet čim dlje na morju z določeno vsoto denarja. Vem, kako smo največji huligani in pijanci na šoli potem vlačili okol koma pijane pridne fantke. Še danes se spomnim profesorja, ki je šel z nami in njegovih besed ob pogledu name in prijatelja, ki sva vlekla koma pijanega sošolca po stopnicah in potem celo noč dežurala ob njem, ko je letelo z njega z vseh lukenj..."pa ravno za vaju si nikol nisem mislil da sta sposobna kaj tako odgovornega." Ko ti kozla, serje in ščije sošolec zastrupljen z alkoholom, je to dober trening za rota virus pri lastnih otrocih kasneje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Plus vsega je blo pa men pri 17tih letih kristalno jasno iz lastnih izkušenj, da se slemerjev ne eksa enega za drugim. Tem pridnim fantkom, ki so bli do takrat v vatki pa to ni blo jasno.
Se tud spomnim enkrat, ko so nas vlekli v Minhen v tehnološki muzej, pa so nam splaniral odhod ob 2. uri zjutraj. Pametno res, to je zagotovilo, da bo 90% dijakov 4. letnika totalka pijanih na busu. Je eden od sošolcev seveda kozlal že na Celovški (1km od šole) Je na Jesenicah prinorela razredničarka, pa smo mel še vse zrihtan in spucan za njim. Se mi zdi, da je tud ona potem gledala na nas špricarje in pijance malo bolj spoštljivo.




josephine27 -> RE: Španija (30.5.2012 13:17:32)

moji sicer še en lep čas ne bodo šli na maturantski ampak se še dobro spomnim svojega in lahko rečem, da je bilo najslabše s tistimi, ki so jih drugače starši doma držali na kratko. ti so si takrat dali duška, občutka pa nobenega. kot, da bi šel skočit v vodo brez da bi se naučil plavat. tako smo imeli največ težav s tisto odličnakinjo, ki sicer nikoli ni hodila ven za vikende in še nikoli prej ni bila na počitnicah brez staršev.




kalbo -> RE: Španija (30.5.2012 13:35:26)

Evo, o tem govorim :)

Pa tistale tema nižje o hčerki, ki je stara 16 let, pa ne sme za zaprtimi vrati s fantom sedet.....jao kok bo to dete seksalo, na polno z vsemi možnimi.




Hope2 -> RE: Španija (30.5.2012 16:30:58)

Nas je šlo le 7 na maturanca, od tega 2 pridni pupi, ki nikoli nisva pili alkohola in 2 ki sta ga v preteklosti večkrat poskusili, nista pa še bili pijani, ter 3 fanti, ki so že bili večkrat pijani, poskusili tudi travco in še kaj. Nikakor pa ni bil tak scenarij, kot ga zgoraj opisujeta. Poskusili sva, kar pomeni le par požirkov v celem tednu, ostali 2 punci sta le 1x bili pijani, ostali fantje, pa so bili vsak dan nažgani od vseh možnih substanc. Tudi domov smo jih vlekle. Ma mi na kraj pameti ni prišlo, da bi mene kdo tak vlekel domov in čistil za mano bruhanje[sm=zmeden.gif]


Šlo nas je pa zato tako malo, ker nam šola ni dovolila in smo šli na lastno odgovornost med počitnicami, skupaj z ostalimi šolami. Dovolili nam pa niso zato, ker je šola žalovala, ker se en fant ni vrnil iz maturanca. Ja tudi to se zgodi, me je kar zabodlo, ko sem prebrala zgoraj, vsi so se še vrnili[sm=smiley19.gif]. Fant je še zdaj pogrešan[sm=smiley19.gif]




Hope2 -> RE: Španija (30.5.2012 17:30:05)

Smo hodili tudi 2x na leto na priprave s šolo in nikoli se niso pridni nacedili, bruhali, so ostali normalni, trezni...so se pa vedno nacedili eni in isti- tipični zadetki. Pa tudi pod razno se niso znali spedenati sami. Bedaki so vedeli da gremo čez carino in so vlekli še travo čez mejo in so jih še polacaji dobili. Pa taka odgovornost in pamet[sm=zmeden.gif].

Osebno pa nisem smela v SŠ pripeljat fanta sploh domov. Živela pa sem celo SŠ sama, 200km vstran od staršev in niti pod razno se nisem gonila in seksala vsepovprek. Madonca pa kje jemljete take bedarije. ja najbolje da vse svoje otroke napijemo vsak vikend in jim damo nekoga v posteljo, ker bodo potem pametni[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Vem, da ne moremo vplivat na otroka, če bo hotel bo pač probal, ampak da zdaj označit da se potem ta pridnim zmeša in da lumpi bolje odnesejo[sm=zmeden.gif]ma ja, malo morgen. Se pa definitivno strinjam da je vsako pridiganje o ne smeš itd... odveč, da je bolje naučit kako s pijačo in vsem ostalim, ravno zaradi tega, ker nikoli ne veš ali bo poskusil ali ne.




kalbo -> RE: Španija (31.5.2012 8:38:36)

Živela si celo SŠ sama, stran od staršev. Pri nas taki, ki so bli v internatu niso spadal med zgoraj opisane, pa so bli nekateri med njimi tud čisti abstinenti, sam so živeli sami in ne na popkovinci v vatki do 17. leta, pol pa razpust. Govorim o maminih mazicah, ki jim je blo vedno vse k ritki prinešeno, pol pa pri 17tih na maturantca. Seveda si niti sendviča ni znal kupit, kaj šele poskrbet zase, ko ga je pritisnilo kozlat.

Ja, zgodbe tega fanta se spomnim, če mislim pravega je to ta, ki je po predvidevanjih ponoči padel s trajekta. Mi smo šli naslednje leto.





kalbo -> RE: Španija (31.5.2012 8:47:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Osebno pa nisem smela v SŠ pripeljat fanta sploh domov. Živela pa sem celo SŠ sama, 200km vstran od staršev in niti pod razno se nisem gonila in seksala vsepovprek. Madonca pa kje jemljete take bedarije. ja najbolje da vse svoje otroke napijemo vsak vikend in jim damo nekoga v posteljo, ker bodo potem pametni[sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif]


Ma daj no, dobro veš, da ne mislim tega. Fanta nisi smela pripeljat domov, nisi bila pa pod 24 urnem nadrzorom, ker so ti starši zaupali oziroma so te bli prisiljeni poslat 200 km stran v šolo. Otroke lahko poizkusimo pravilno usmerit na poti, ko zalutajo jim moramo pomagat najt pravo pot, ne da jih odnesemo na cilj, nikakor jih pa ne smemo oropati življenjskih izkušenj.

Jemljem pa to iz lastnih izkušenj. Sem pri 16tih hodil z eno punco, moja prva velika ljubezen, tud kar se seksa tiče. Stara je bla takrat 19 let. Tako kot sta mela pa njena dva to punco na špagi mene moja mati ni mela pri petih letih. Ja, ta punca se ga je vsak večer v mrtvo napila, da sem jo pol vlačil po kampu, dala se je dol pa z vsakim, ki ji je vsaj mal dišal. No moj šarm[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] jo je držal pri meni cela dva meseca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], pol pa gasa naprej.

Nisem rekel, da moram otroke napit, da bodo izkušeni, rekel sem, da iz tega ne smeš delat tabuja in cirkusa, če se zgodi, ker pol ni tok zanimivo.





Hope2 -> RE: Španija (31.5.2012 9:08:32)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Živela si celo SŠ sama, stran od staršev. Pri nas taki, ki so bli v internatu niso spadal med zgoraj opisane, pa so bli nekateri med njimi tud čisti abstinenti, sam so živeli sami in ne na popkovinci v vatki do 17. leta, pol pa razpust. Govorim o maminih mazicah, ki jim je blo vedno vse k ritki prinešeno, pol pa pri 17tih na maturantca. Seveda si niti sendviča ni znal kupit, kaj šele poskrbet zase, ko ga je pritisnilo kozlat.

Ja, zgodbe tega fanta se spomnim, če mislim pravega je to ta, ki je po predvidevanjih ponoči padel s trajekta. Mi smo šli naslednje leto.



Bila sem med 10 v celi šoli v internatu, cca 70-80% na šoli pa je bilo pri svojih starših zavitih v vato in "pridnih" pa se ni nobenmu kaj sfuzlalo in noben ni bil tolk grozen, pijan, niti se nismo dol dajali in nič. Nikoli mi ni šlo v glavo, ko so straši hodili k razredniku prosit za boljšo oceno, se kregat z njimi, da je njihov otrok sigurno vedel, pa da ga učitelj ima na piki in bla, bla...vsi krivi sam njihov piškotek ne..... Ni primer samo moj ampak za 80% vseh v šoli. Praktično ne poznam nobenega primera, kot ga zgoraj opisujeta. Smo še vsi pametno naprej zvozili, medtem ko je pol tistega norko-pijančevalskega dela zabluzilo življenje. Pol se je pobralo, streznilo, prišlo k pameti, pol pa totalno zabluzilo še zdaj po 30 letu.

Pa je kljub temu tudi meni bilo veliko k riti prinešeno, priznam.

Razumem kar si hotel povedat in se strinjam, sem tudi gor napisala. Ampak v prvih postih prav zvenita, kot da se vsem pridnim neki vtrga in da mora vsak sprobat tako življenje. Tole ne morem podpret in se ne morem strinjat. So izjeme, ampak so tudi take izjeme, da kljub strogemu režimu doma ali zavijanju v vato bo otrok daleč prilezel in se mu ne bo nič vtrgalo. In tudi tisti, ki so imeli proste roke in so jih straši zelo zgodaj poslali v svoje življenje, tudi tisti lahko zabluzijo.




kalbo -> RE: Španija (31.5.2012 9:27:39)

Seveda, pravil ni, zabluzi lahko prav vsak. Govorim pa iz svojih izkušenj. Mi smo ga precej žingal, prihajam z Vegove 4 in vedno je blo treba vlačit okol ene in iste in to ko po pravilu tiste, kjer je bil doma alkohol tabu.

Žingamo ga pa občasno še zdaj in zanimivo, še vedno eni in isti kozlajo, tko da možno, da niso vse izkušnje :)

Kako bom pa čez nekaj let reagral sam na to...hm kdo ve. Če bo tamala pri 14tih privlekla fanta...haha, že zdaj se mi smeji...bogi mozoljko. V bistvu komaj čakam na to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley16.gif[/image].




ronja -> RE: Španija (2.7.2012 13:27:14)

Ja, zgodbe tega fanta se spomnim, če mislim pravega je to ta, ki je po predvidevanjih ponoči padel s trajekta.

Ja, tudi mene je zabolelo, ko sem prebrala, da vsi nazaj pridejo. Ampak mislim, da ni padel. Ta fant je že celo pot tja govoril, da se bo ubil - nazajgrede pa je izginil. Sicer ga nisem poznala, smo bili pa na istem trajektu in smo dolgo čakali v busu,ker so ga iskali, če je kje drugje in so nam zato povedali, kaj se je zgodilo. Da je prej govoril sošolcem, da se bo ubil, pa mi je povedala znanka, ki je bila njegova sošolka. Ampak ta fant se ni ubil zaradi maturanca.

Kar se mojih tiče še nismo tam, ampak po moje je najboljše tole prelaganje odgovornosti nanj začet že par let prej, pa si potem na maturancu (bolj) miren. Sama se ne spomnim, da bi se kdo kaj obremenjeval z mojim maturancem, pa sem bila pridna punčka[sm=jezicek.gif]. In ne, niti poizkusila nisem nobene opojne substance, kar se pa seksa vsepovprek tiče, sem mela pa fanta s seboj (kaj čem, če je bil pa sošolc[sm=smiley36.gif]). Povedala jim bom, da če seks, potem s kondomom, če pijača, potem ne na prazen želodec in da naj gledajo svojo pijačo (sploh punci), da jim kdo kake tabletke not ne rukne. Pa da naj bojo skup s sošolci/sošolkami, tistimi, ki jim lahko zaupajo. Pa srčno upam, da ne bojo sicer tako utrgani, pa probali skakat iz vsepovsod:D.

Se strinjam, da če otroka preveč omejuješ, se mu strga, ampak niso vsi "pridni" zato, ker bi jih omejevali in ne strga se vsem, niti pod razno, pri nas ne vem, da bi se komu totalno odpulilo - najbolj naliti so bili tisti, ki so se ga nadelali tudi na žurih - tak da kalbova teorija tu ni zdržala. Meni nikoli ni bilo do alkota in ga nikoli nisem pila, niti čikov probala, niti kaj drugega. Enostavno nisem čutila potrebe po tem. Meni so bile zakon pečine, iz katerih smo skakali. Ja, saj pravim, da nisem rabila alkota, da sem bila vedno dovolj utrgana že trezna[sm=smiley36.gif] (so mi potem vsi sošolci čestitali, da sem skakala tam dol in mi ni bilo nič jasno: saj vi ste tudi?... pa so rekli, ja, sam od nas noben ni bil trezen[sm=jezicek.gif]). Sicer se je pa dogajalo precej - sošolec je sposojen avto razbil, vozili smo se not po 14 ljudi, itd... Saj je bilo čisto ok. Pa prišli smo živi in zdravi:).




Stran: [1]