Spiralni zlom goleni - okrevanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


tinkatonka -> Spiralni zlom goleni - okrevanje (9.4.2012 12:30:17)

Hejla,

Je tu na forumu kdo (ali koga pozna), ki je imel spiralni zlom goleni in bil operiran (vstavljene ploščice in vijaki): Sama sem, namreč pred dobrimi 14dnevi po ogromni smoli zlomila golenico in mečnico tik na desnim gležnjem, bila dan kasneje operirana po 5dneh spuščena iz bolnice. Gipsa nimam, saj moram ze od zacetka fajn gibati s prsti in premikati v gleznju kolikor gre. V sredo zacnem ze z magnetorerapijo in se mi poraja kup vprasanj glede okrevanja, rehabilitacije. Med 6-8 tedni sploh ne smem stopit na nogo. [sm=smiley13.gif] Saj doktorje veliko vprasam, ampak vcasih je tako iz prve roke fajn kaj izvedet, na kaj pazit, tak da se priporocam za informacije/nasvete.

Sem mamica 1,5letniku in 6letniku in lahko si predstavljate da je zivljenje cez noč postalo obrnjeno na glavo, ko mami nic ne more. Hb za moža in starše, prijatelje, ki pomagajo. Ni pa luštn bit tako odvisen [sm=smiley19.gif]




josephine27 -> RE: Spiralni zlom goleni - okrevanje (9.4.2012 14:58:04)

Moja mama je imela par let nazaj. Okrevanje je bilo zelo dolgo. Kolokor se spomnim je trajalo ene pol leta. Za po kuhinji je imela tisti pisarniški stol na kolesih, da se je lahko premikala sem pa tja, kuhala,.. to mi je najbolj ostalo v spominu.






lenčy -> RE: Spiralni zlom goleni - okrevanje (9.4.2012 20:46:01)

js sm imela pred 4 leti zlom gležnja in to kar hud zlom, isto vstavljene ploščice in vijaki. na začetku sem imela longeto, stopila sem lahko na vsake par dni par kg več. bilo je kar hudo, ker mi je zatekalo in bolelo ko[sm=hudicek1.gif] bergle sm imela po moje nekje 4 mesce, potem sem šla še na eno operacijo, kjer so mi par vijakov oz. ploščico vzeli vn. na rehabilitacijo sem šla mislm da nekje marca, imela ful terapij, pomagale mi niso skor nič in gleženj še vedno ni tak kot je bil. čez kakšno leto sem šla spet na operacijo, kjer so mi vzel vse vijake vn. sm šla spet na terapijo, kjer je bilo malo bolš, ampak gleženj ni več tko gibčen, kot je bil. recimo na stopnicah ga ne morm tko prepognit, da bi šla lahko normalno naprej, ampak moram na prste stopit. moram priznat, da mi je bilo na terapijah zelo težko se gibat, ker je zelo bolelo, nobeden ni verjel, da nisem mogla bolj gibat kot so oni želeli. ti pa priporočam da se fino potrudiš, ker boš tako bolj okrevala. zdj ne vem, kako je v tvojem primeru, kako je z gibljivosto, pri men je kar pomembno, saj gre vendar za gleženj.

kljub temu, da imaš otroke, čimveč počivaj, da ne bo tako zatečeno. pa hitro okrevanje ti želim.

ps: pa pazi v prihodnje kaj delaš. js sm si namreč leto za tem pa zvila še drugi gleženj[sm=smiley1.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.4.2012 22:09:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




savana -> RE: Spiralni zlom goleni - okrevanje (30.1.2014 14:38:17)

IMAM POŠKODOVAN DESNI GLEŽENJ ZANIMA ME KAKO POTEKA VAJE ZA GLEŽENJ

LP SAMANTA




Stran: [1]