matcar -> RE: Mariborčanke,24.del! (27.6.2012 16:29:22)
|
IZVIRNO SPOROČILO: danyy IZVIRNO SPOROČILO: katy83 IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko Dan. Mi doma od vikend izleta, tamala mi je vmes zakuhala malo, ampak smo s svečkami rešili, zdaj pa je že vredu. Aja, vidim da je debata tekla o otroških dodatkih iz Avstrije. Pazite...grejo namreč v slovensko dohodnino in čaka vse tiste doplačilo in ljudje še sploh ne vejo tega, pol jih bo pa vršlag drugo leto. Na splošno tiste, ki delajo gor, pazite, ker dohodnino računajo po slovenski lestvici in pol odbijejo samo že zgoraj plačano kao, kar pa je precej manj, ker je pač gori dohodnina nižja. Moji mami je zdaj računovodkinja naredila okvirni izračuna in bo verjetno morala drugo leto skoraj 2000 eur doplačat, tak da si zdaj lepo vsak mesec na stran daje na en račun, da bo pač imela. Arwenko, ne vem če bo to držalo... ker v Sloveniji ti dajo olajšavo za potne stroške, ki jih gori ne dobiš plačanih...in to potem ravno toliko znese, da ni potrebno dohodnine plačevat...vsaj take imam jaz informacije od tistih, ki jih poznam in delajo zgoraj...naj se tvoja mama pozanima...če se bo tudi mene zanima kako je s tem...[sm=smiley1.gif] Jih kar veliko poznam, ki delajo v avstriji in nihče ni pri nas nič plačeval [sm=zmeden.gif]? Tudi o tej olajšavi za potne stroške v SLo prvič slišim, lahko prosim napišeš kaj več o tem? Kje to vprašaš/urediš? Hvala! To velja za tiste,ki živijo v tujini oz. so tam prijavljeni ali začasno ali za stalno.Samo to se pa gre na DURS in se tam odjavi,da se ne plačuje dvojno.Tak je moj brat nardil,ko je bil v A prijavljen zastalno.Ravno iz razloga,da ne plačuje še tukaj davka,ki pa ni mali.
|
|
|
|