[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.5.2012 10:27:41)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




LittleSun -> RE: Šabesa... (28.5.2012 10:46:14)

30 bezgovih cvetov
3l vode
1,5 kg sladkorja
3 limone
2 citronki

Jaz naredim takole
prekuhaš vodo in pustiš, da se ohladi, dodaš cvetove, limone in sladkor, pustim čez noč, prelijem čez gazo in že pijemo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

imam pa jaz tudi eno vprašanje, pa da ne bom še ene teme odpirala in sicer kako naredite bezgov sirup, da ostane obstojen za čez zimo?




emaa -> RE: Šabesa... (28.5.2012 11:30:20)

Skoraj isti recept kot zgoraj tvoj, samo da je na liter vode, kila sladkorja. Čez noč (oz. za 24ur) namočim cvetove v vodo, precedim, dodam sladkor, citronko, zavrem in še vroče v steklenice, da se naredi vakum, pa se ne pokvari.




LittleSun -> RE: Šabesa... (28.5.2012 11:32:52)

Sem pa brala tudi, da nekateri bezga sploh ne kuhajo, samo tako dolgo mešajo sladkor, da se raztopi. Postopek enak, kot je napisala emaa, edino brez kuhanja. Dela katera po tem receptu??




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.5.2012 16:25:13)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Matkurja -> RE: Šabesa... (28.5.2012 17:43:38)

10 cvetov
10 litrov vode
dve limoni
malo kisa
kilo cukra
Namočiš in pustiš dva dni stat. Precediš in daš v plastenke. Pol pa ne smeš prec spit, ampak pustiš še kak teden, pa začne CO2 delat. Mi smo zmeraj to imeli za šampanjec.




Felicita -> RE: Šabesa... (28.5.2012 18:15:58)

čaki, spet mešate hruške in jabolka...

bezgov sirup je - cvetovi, voda, sladkor, citronka (limona)

šabesa je - poleg naštetega še kis ali pa, v nekaterih variantah, vino...




takotako -> RE: Šabesa... (28.5.2012 21:28:14)

Evo jaz ravno sirup delam. Kakšen bi bil okus da dam v sirup mal mete notr. Jo mam ful na vrtu.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.5.2012 23:16:28)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.5.2012 23:29:12)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.5.2012 23:31:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




*miska.mcc* -> RE: Šabesa... (29.5.2012 8:16:50)

jaz bom tudi letos prvič delala sirup. cakam moj bezeg, da dovolj zacveti. po mojem bo ze ta teden.

metulj, koliko litrov ti je nastalo iz te kolicine?




Matkurja -> RE: Šabesa... (29.5.2012 9:29:55)


IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
10 cvetov
10 litrov vode
...
kilo cukra


tega potem ne redcis? je dovolj mocen okus po bezgu?
jz sm dala 50 cvetov in 4 kile cukra na 5 lit vode, tko da razredceno ima verjetno je intenzivnost okusa priblizno ista?


Vse je odvisno od velikosti cvetov. Če daš velike, jih je 10 zadost, če daš manjše, jih daj malo več.




takotako -> RE: Šabesa... (11.6.2012 23:00:13)

Evo poročam-malo pozno sicer. No sem probala, sem kar dala 1,5 tekočine slakane vode posebej pa namočila poleg bezga meto. In je zeeeelooo dobro...
Sem pa pila zdaj en dan: led pokapan z limono, prelit z radensko, daš notr meto, mal pretlačiš, dodaš narezane limete pa beli rum.. MMMM. Doma bom probala naredit brez ruma da vidim, ker me je en kozared preveč zadel. Mogoče bom dala mal bezgovega sirupa.




Mipka -> RE: Šabesa... (13.6.2012 16:16:28)

Jaz sem pa malce zasrala vse skupaj, sem dodala malo preveč mete in ni tak okus kot sem si ga želela. Bo drugič boljš, kaj čem...




Stran: [1]