Bezgavka nad ključnico (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


mistique -> Bezgavka nad ključnico (29.5.2012 22:05:04)

Pišem, ker me počasi zelo skrbi. Mogoče imam katera kakšne izkušnje s takim primerom...
Sem stara 27 let. Prejšnji mesec sem dobila vročino 38,8, ki je trajala 2 dni, brez znakov prehlada ali podobno. Ko je vročina izginila sem dobila izspuščaj po trebuhu in rokah, kateri je tudi po kakšnih 3-4 dneh izginil. Potem sem opazila prve bezgavke, zadaj na glavo in direkt za ušesom. Razen utrujenosti, je bilo moje počutje normalno. Potem so se pojavile bolečine v prstih in oba kolena - tudi samo pribl. 2 dni. Opazila sem še eno bezgavko, takrat nad ključnico..in to je to, kar me malo skrbi. Osebna zdravnica je pregledala kri (kazalo je na virusno okužbo) in napisala mi je "hitro" napotnico za hematologa. Čakalna doba je do 3 mesece v Celju. Ker je moja sestrična z 20 leti umrla na rak bezgavk in moj oče pred 1 mesecom za pljučni rak sem čisto iz sebe. Tolk me je strah zaradi teh bezgavk, da ne morem opisati. Sem sama malo začela brskati po netu in berem same grozljivke, kar se tiče bezgavke nad ključnico :( Ima slučajno katera izkušnje s tem? Ali je bezgavka nad ključnico res vedno slab znak? Ali je lahko tudi povečana zaradi manj strašljivih bolezni kot rak? Naj povem še to, da so do sedaj (cca. 1 mesec kasneje) bezgavke na glavo in za ušesom izginile, samo še ta nad ključnico je ostala. Tipati je mehka, premična, na levi strani, pribl. 1,5 cm velika in neboleča, ne raste. Prejšnji teden sem bila čisto rahlo prehlajena (boleče grlo, afto in novo bezgavko na levi strani vratu - rahlo boleče). Pogosto me boli glava, večinoma na levi strani kje je bezgavka.

Sploh ne vem kako bom tako dolgo čakala do pregleda? Obstaja mogoče kakšna možnost prej iti na pregled? Ali mi zdravnica lahko napiše nujno napotnico, da pridem hitreje na vrsto? Jutri imam namen jo še enkrat poklicati, ker drugač se mi bo zmešal od strahu.
Zelo vam bom hvaležna za kakšne nasvete!!





Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.5.2012 8:47:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Shana86 -> RE: Bezgavka nad ključnico (30.5.2012 8:55:07)

Meni pa ravno anamneza govori v smeri nerakavega obolenja - več bezgavk po virozi, ki se ena za drugo manjšajo. So bezgavke mehke in premakljive od podlage? Bolijo? Druga stvar pa je, kakšna je krvna slika, glede na to, da si bila poslana k hematologu. Uglavnem težko je takole na daljavo komentirat, želim pa ti, da se stvari čim prej uredijo!




Shana86 -> RE: Bezgavka nad ključnico (30.5.2012 8:58:03)

Oprosti, sem še enkrat natančneje prebrala. Še vedno se mi zdi, da ne bo hudega. Na žalost bo treba na nadaljno diagnostiko... [sm=smiley13.gif]




Shana86 -> RE: Bezgavka nad ključnico (30.5.2012 9:00:57)

Oprosti, sem še enkrat natančneje prebrala. Ne gre prehitro sklepati, da gre za raka. Nehaj brskati po netu in brati grozljive stvari, ker se ti bo zmešalo. Na žalost bo treba počakati na nadaljnje preiskave, ampak kot ti je svetovala metulj333, malo pokliči...




Stran: [1]