Zamenjava kraja bivanja in posledično zamenjava vrtca (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo



Sporočilo


piranja69 -> Zamenjava kraja bivanja in posledično zamenjava vrtca (6.6.2012 21:44:52)

Pozdrav vsem skupaj!
Z partnerko imava 3 letnega sina in trenutno živimo kot podnajemniki v manjšem mestu na Celjskem. Kupujemo stanovanje bližje najini službi in mojim staršem (cca. 40 km v eno smer). Pojavlja pa se nama dilema glede vrtca. Da bi dnevno naredila 160 km vožnje (zjutraj 40+40 in popoldne 40+40) je prehudo, zato bi morala sina prepisat v vrtec bližje novega bivališča. Izpisat ga in it na čakalno listo v novem vrtcu? Določen čas (tednov/mesecev?) ga vozit in it na čakalno listo? V vrtcih je to popolnoma drugače (beri:težje) kot v osnovni šoli. Je že kdo imel podobne izkušnje, kaj je najboljše naredit v takem primeru? Mogoče izpisat ga, poiskat varuško (moji starši) do vstopa v nov vrtec?
Hvala!




Anais Nin -> RE: Zamenjava kraja bivanja in posledično zamenjava vrtca (13.6.2012 23:30:08)

Ja, mi smo se selili, ko je mali imel 3 leta. In sva, ko smo se preselili dala vlogo v bljižji vrtec kamor je bil sprejet s 1.9, to je pomenilo, da smo ga 6 mesecev še vozili v starega. Z vključitvijo pa ni imel nobenih problemov, sem jih jaz imela več ;D




tashq -> RE: Zamenjava kraja bivanja in posledično zamenjava vrtca (14.6.2012 13:02:21)

Živijo!
Mi smo imeli/imamo podobno situacijo.

Lansko leto pri vpisu v vrtec smo imeli stalno bivališče v občini Naklo, hčerko smo vpisali v Naklo in v Kranj v vrtec, dobili smo v Naklem. V občino Kranj smo se preselili avgusta, torej 1 mesec pred vstopom v vrtec, in jo torej vozimo iz Kranja v Naklo v vrtec, sicer je samo 15 km v eno smer, vendar se tudi ogromno pozna na bencinu. Letos je pa dobila mesto v kranjskem vrtcu.

Svetujem ti, da otroka vpišeš v vrtec bližje vašemu novemu bivališču, ga izpišeš iz starega (mogoče ne takoj, ampak otroka počasi navadiš na to-čez poletje to ne bo tako težko, ker tako ali tako ogromno otrok menja vrtce, gre na dopust...) in če imaš možnost otroka daš v varstvo starim staršem, dokler ne dobi mesta v novem vrtcu.

Upam, da se vam bo izšlo.




Stran: [1]