Starost 4,5 let in prezgodnja puberteta?!? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Ekaz -> Starost 4,5 let in prezgodnja puberteta?!? (13.6.2012 11:04:12)

Ravnokar smo imeli sistematski pregled pri 5. letih. 5 let bo dopolnila konec avgusta. Že nekaj časa opažam, da pod pazduho precej zašvica (jo zavonjam) in večkrat ima kot neko vnetje pišike. Sva bili že pri pediatrinji zaradi tega. Dala je recept za neko milo za umivanje, vendar nobene spremembe. Danes mi je rekla, da je to morda začetek prezodnje pubertete. Puberteta pri deklicah se namreč že začne okoli 6 oziroma 7 leta starosti. To je normalno - hormoni in te zadeve - do tiste "prave" pubertete seveda pride kasneje. Dobili bomo napotnico za pregled v Ljubljani. Če je diagnoza potrjena, je potem potrebno zdravljenje - torej, zaustavitev te pubertete. Če se ne zdravi, lahko punčka neha rasti. Morda bi se zdaj na hitro potegnila, potem pa bi se rast ustavila. Njeni vrstniki bi rastli še 2-3 leta, njej bi se rast ustavila. Baje bomo termin dobili šele jeseni, kar se mi zdi zelo daleč. Imate morda kaj izkušenj? Hvala.




Hope2 -> RE: Starost 4,5 let in prezgodnja puberteta?!? (13.6.2012 11:20:37)

Upam, da bo s tvojo punčko vse ok[sm=smiley1.gif].

Ne vem ali so še pri vas kaki drugi znaki poleg potenja, ki kažejo na zgodnjo puberteto? Moja sestrična je pri 3 letih švicala in smrdela izpod pazduhe bolj kot jaz. Vsak dan tisti ta pravi smrdeči švic, kljub rednemu umivanju... in se ni nehalo nikoli. So probali razna mila, pa minerale, pa nič hasnilo. Okoli 9 leta je začela deodorante uporabljat. Na kake teste pa je niso nikoli poslali. Kar se tiče spolovila in vnetja oz izcedkov, to pa ne vem ali je imela ali ne. Ampak drugače je zdaj čist normalna najstnica, kmalu bo 14 let, velika pa čez 170cm, menstruacijo dobila pri 12 letih. Jo pa puberteta meče že nekaj časa[sm=jezicek.gif]

Res upam, da ne bo nič hujšega pri vaši punčki. Vso srečo[sm=pikapoka2.gif]




Doll -> RE: Starost 4,5 let in prezgodnja puberteta?!? (13.6.2012 11:22:48)

za prezgodnjo puberteto se šteje rast sramnih dlak,dojk....

Vnetje spolovila pa res ne sodi med prezgodnjo puberteto.Preberite si malo na mon-u

LP




alda -> RE: Starost 4,5 let in prezgodnja puberteta?!? (13.6.2012 11:40:36)

ker pupe tako rada sedijo na tleh se kaj hitro stakne kaka bakterija ,ki pa ob raznih spremembah v telesu lahko povzroča vnetje ..npr. proteus mirabilis.
Nisem expert za to ampak za prezgodnjo puberteto pa sem prepričana da vnetja nimajo nič opravit!





Špacka -> RE: Starost 4,5 let in prezgodnja puberteta?!? (13.6.2012 12:19:49)

Načeloma potenje in pa razna vnetja niso znak prezgodnje pubertetem ampak je potrebno pogledati kako je s sramnimi dlakami, ker to pa je znak prezgodnje pubertete in to pa je potrebno zdraviti. Pa ne iskati tisti puh, ki ga imajo nekatere deklicem ampak prave sramne dlake, poglej kako je z dlakami pod pazduho...
Srečno [sm=pikapoka.gif]




Paštetka -> RE: Starost 4,5 let in prezgodnja puberteta?!? (13.6.2012 12:21:47)

kakšno milo sta dobile? Ker meni moja 5 letnica reče, da jo navadno otroško milo peče. Pa sva sprobale že vsa mila. intimno milo ji pa ne upam še kupiti [sm=zmeden.gif] drugače jo spolovilo ne peče, samo pri umivanju.




Ajra RR -> RE: Starost 4,5 let in prezgodnja puberteta?!? (13.6.2012 12:59:46)

O prezgodnji puberteti boš našla nekaj tudi tukaj: http://www.ringaraja.net/RR-strokovnjaki-Details.asp?expID=529

Lahko pa tudi sama vprašaš pediatrinjo in ti bo odgovorila.




Ekaz -> RE: Starost 4,5 let in prezgodnja puberteta?!? (13.6.2012 15:11:49)

Paštetka: kupile smo ga v lekarni. Je v beli tubi in z vijoličastim piše ime (ne vem točno, nisem doma). Dobi se ga le v lekarni in je namenjeno že od 4. leta starosti dalje. Ga niso imeli na zalogi, so ga naročili in dobili v parih dneh.




enea -> RE: Starost 4,5 let in prezgodnja puberteta?!? (13.6.2012 16:28:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

kakšno milo sta dobile? Ker meni moja 5 letnica reče, da jo navadno otroško milo peče. Pa sva sprobale že vsa mila. intimno milo ji pa ne upam še kupiti [sm=zmeden.gif] drugače jo spolovilo ne peče, samo pri umivanju.

jaz kupujem chilli neutro,.. tisto ki piše z modrim,... je za celo družino, tudi za otroke in moške,... mi ga imamo in ga ne dam,,,,, jaz sem imela skozi neka vnetja, odkar se umivamo z njim je ok, že nekaj mesecev nisem nič imela,..




ksenjak -> RE: Starost 4,5 let in prezgodnja puberteta?!? (14.6.2012 6:38:28)

Res super intimno milo (ga uporabljam za štiriletnico in sebe) je od Justa.

lp




liliana -> RE: Starost 4,5 let in prezgodnja puberteta?!? (14.6.2012 8:54:00)

Pri nas pa za intimno nego otroka, starega 5 let uporabljamo še vedno samo vodo....brez otroškega mila in brez intimnih mil....





Stran: [1]