Noseča & vabljena na razgovor za službo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


Tangerina -> Noseča & vabljena na razgovor za službo (18.6.2012 15:36:35)

Pozdravljene,

prejšnji teden sem zvedela da sem noseča, danes v 5.tednu. Ravnokar me je poklicala gospa iz nekega podjetja, da sem vabljena v petek na razgovor za službo, za katero sem poslala prošnjo daleč preden sem zvedela da smo v pričakovanju.
Zanima me, ali ima katera podobne izkušnje, in kdaj ste potencialnim delodajalcem povedali za nosečnost? Takoj že na razgovoru, ali ste počakale do zadnjega, v primeru da so vas izbrali, dokler se ni začelo poznati oz. vsaj do podpisa pogodbe?
Kolikšna je po vaše mnenju možnost, da kljub nosečnosti in iskrenosti dobim službo? Verjetno zelo mala...
Saama sem prvič v tej godlji,in res ne vem kaj naj naredim...

Hvala za odgovore!




Spark -> RE: Noseča & vabljena na razgovor za službo (18.6.2012 20:02:49)

Moja prijateljica je bila čisto v enakem položaju. Na prvem razgovoru je bila tiho. Ko so jo izbrali preden je podpisala pogodbo je povedala da je pravkar izvedela. In so jo vseeno vzeli.




Tangerina -> RE: Noseča & vabljena na razgovor za službo (18.6.2012 20:05:18)

Superca, upam da bo to vžgalo tudi pri meni... [sm=smiley13.gif]




Anonimen -> RE: Noseča & vabljena na razgovor za službo (18.6.2012 21:50:52)

Jaz ne bi povedala, dokler se mi ne bi poznalo. Absolutno ne pred podpisom pogodbe, ker te verjetno ne bodo vzeli, saj v nosečnicah itak vidijo samo nepotreben strošek.
Glej, jaz mislim tako: težje ti najdeš službo, kot pa delodajalec najde zate zamenjavo, ko boš šla na porodniško. In druga stvar: če ne boš ti sama poskrbela zase in mislila nase in bila malo sebična, nihče drug ne bo tega počel namesto tebe v tvojem imenu :) . Brez skrbi, da bo delodajalec že naredil tako, da bo njemu prav :). Jaz se ne bi sekirala. Edino če gre za delo, ki je za nosečnico "nevarno" (dvigovanje težkih stvari, strupene snovi, nočno delo, ...).




K_a_t_i -> RE: Noseča & vabljena na razgovor za službo (19.6.2012 19:39:09)

Jaz bi naredila tako, kot je rekla Spark. Če boš začela delovno razmerje z nezaupanjem, se tam zagotovo ne boš počutila OK. In v čem je potem poanta?




Tangerina -> RE: Noseča & vabljena na razgovor za službo (20.6.2012 9:27:40)

Punce, hvala!

Najprej sem bila prepričana na bom res tiho, in powedala šele po sklenitvi morebitnega razmerja, češ da je treba najprej zase poskrbet v današnjih časih, ampak glede na to da sem človek ki vedno najprej gleda na druge, bom po vsej verjetnosti res tik pred zdajci powedala...




Tasika -> RE: Noseča & vabljena na razgovor za službo (20.6.2012 10:22:49)

Z moje strani pohvala tvoji odločitvi. Če razmerja (kakršnegakoli že) ne začneš z odkritostjo, to vodi v propad. Prej ali slej. Če so 'normalni' jih bo tvoja odkritost samo navdušila, če pa niso pa itak bolje da te ni tam.

V dodatem razmislek pa še dejstvo, da je (skoraj) v vsaki pogodbi tudi poskusno delo. Ki je v današnjih časih redko krajše kot 6 mesecev. Tako da bi po vsej verjetnosti že v času poskusne dobe izvedeli za tvojo nosečnost.




ronja -> RE: Noseča & vabljena na razgovor za službo (20.6.2012 11:04:37)

Zaročenka mojega brata je povedala pred podpisom pogodbe in so jo vzeli[sm=bravo.gif]. Saj niso povsod kreteni, no. Tudi jaz bi lažje dihala, če bi prej povedala, tudi zdaj sem vedno povedala takoj po ns, enkrat še prej, ker sem morala vmes v bolnico.




josephine27 -> RE: Noseča & vabljena na razgovor za službo (20.6.2012 12:20:55)

Jaz na prvem razgovoru sigurno nebi povedala. Bi pa povedala preden bi podpisali pogodbo. Sama nimam takih izkušenj je pa bila prijateljica v podobni situaciji in je povedala pa so ji potem rekli, da je ne morejo vzet, ker je bilo delo tako, da bi ga med nosečnstjo težko opravljala oz. bi najverjetneje bila ves čas na boliški. So ji rekli, da naj se po porodniški oglasi in če bodo takrat rabili jo bodo vzeli. In je šla potem po porodniški res tja vprašat in so jo potem vzeli. Mislim, da se dolgoročno splača bit odkrit.




Tangerina -> RE: Noseča & vabljena na razgovor za službo (21.6.2012 9:18:28)

Vsekakor se strinjam, da se dolgoročno splača biti odkrit, delo za katerega grem na ragovor je pa delov znanem butiku v enem izmed NC... tko da dejansko se prtegnla ne bi, bomo le vidli kaj bo doktorca jutri powedala na prvem pregledu, če bo dobr da sploh grem delat, ker sm do zdaj imela napovedn počitek... Jutri imam razgovor popoldan, poročam kako je šlo...

Hvala [sm=smiley20.gif][sm=smiley2.gif]




Poka -> RE: Noseča & vabljena na razgovor za službo (24.6.2012 21:57:38)

Jaz bi te vzela npr. pri nas na firmi, če bi povedala vseeno, ker ponavadi itak izberemo dober kader in bi bilo škoda, pa pri nas si zaupamo in se imamo v redu. Ne bi pa verjetno sama povedala na drugih firmah oziroma, bi razmislila, če bi :) Sem pa še vedno delala pri delodajalcih, ki bi jim povedala, pa si vedno msilim, da sem imela srečo. Tudi za bolniško nikoli ni bil problem.




amii -> RE: Noseča & vabljena na razgovor za službo (28.6.2012 15:42:35)

In kako je šlo Tangerina? Si dobila službo?
Si povedala?




Tangerina -> RE: Noseča & vabljena na razgovor za službo (28.6.2012 18:03:45)


IZVIRNO SPOROČILO: amii

In kako je šlo Tangerina? Si dobila službo?
Si povedala?


jaaaaa, ravno malo prej prispela z razgovora, dobila službo :) najprej za en mesec poskusne dobe (to bom vsekakor še tiho, ker je še ravno tolko do nuhalne, malo več) potem pa za tri mesece pogodbo (tu bomo pa vidl, kdaj bom powedala, nism si še čist na jasnem, upam na najboljše...[sm=smiley24.gif])




Poka -> RE: Noseča & vabljena na razgovor za službo (29.6.2012 8:42:13)

Me to jezi, ker moramo ves čas bit čist živčni zaradi teh služb, namesto da bi uživali... Boga, upam, da bo vse OK. Jaz sem tudi brez službe od ponedeljka naprej in ne vem koliko tisočič že moram spet iskat, ker tudi to, da dobim za 12 m sčužbo se je dvakrat zgopdilo v 5 letih. Se mi sploh ne ljubi več iskat... resno.




Tangerina -> RE: Noseča & vabljena na razgovor za službo (29.6.2012 15:56:59)


IZVIRNO SPOROČILO: Poka

Me to jezi, ker moramo ves čas bit čist živčni zaradi teh služb, namesto da bi uživali... Boga, upam, da bo vse OK. Jaz sem tudi brez službe od ponedeljka naprej in ne vem koliko tisočič že moram spet iskat, ker tudi to, da dobim za 12 m sčužbo se je dvakrat zgopdilo v 5 letih. Se mi sploh ne ljubi več iskat... resno.

Poka, te popolnoma razumem, sama sem bila doma skoraj pol leta, in po 25 poslanih prošnjah na mesec in enem odgovporu me je prav minilo... [sm=smiley13.gif] upam da tudi ti kmalu kaj najdeš, dokler se še da skriti, držim peščičke [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]




MarieSophie -> RE: Noseča & vabljena na razgovor za službo (28.6.2016 14:19:29)

Kljub temu, da je to stara tema, je pri nekaterih še zmeraj aktualna... Torej, kje naj začnem... Nekaj časa že pošiljam prošnje in dobivam samo negativne odgovore. Z mojim sva se dogovorila, da bova pač najprej [sm=duda.gif] naredila in bom potem dalje iskala službo. Oba sva bila prepričana tudi v to, da v prvo ne bo "zagrabilo", da bo trajalo 3 mesece ali več, da bo pokazalo [sm=rozacrtici.gif], kolikor sva o tem tudi brala. Sedaj sem noseča, in sicer v 5 tednu. Sedaj so me tudi klicali in povabili na razgovor (ponovnega razpisa niso izvedli in so izbirali vloge iz predhodno poslanih prošenj??). Narava dela je za nosečnice lahko tvegana, če ne upošteva samega protokola dela. Kaj naj naredim? Na razgovor bom v vsakem primeru šla, da me bodo vsaj spoznali. Pred pogodbo se običajno naredi še zdravniški pregled - če jim ne povem, bodo tako ali drugače odkrili, da sem noseča in me bodo smatrali za neprimerno kandidatko :(




Dashenka -> RE: Noseča & vabljena na razgovor za službo (28.6.2016 17:08:24)

Greš na razgovor s coljem dobit to službo.
V primeru, da te izberejo jim pred podpisom odkrito poveš, da si noseča.

Sem imela en precej podoben primer pred leti . Žensko smo zaposlili, do začetka porodniške je lepo hodila v službo. Po 6m porodniške je preostanek dopusta za nego otroka prepustila partnerju.

Danes je en ključnih sodelavcev v podjetju.

Srečno!




Stran: [1]