RE: Prepir zarad fantovščine (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Tippi -> RE: Prepir zarad fantovščine (19.6.2012 21:00:10)

A ni tako, da ima vsak od nas svoj pogled na določeno stvar. Enim paše na dekliščini pečt piškote, drugim gledat striptizerje. Mislm, da ni težko sprejet raznolikost, ki je med nami.

Jaz sem recimo nekje na pol. V nekaterih stvareh strašno staromodna, v spet drugih zelo odprta. In fantovščina/dekliščina je pač ena taka stvar, na katere imamo različne poglede. Enim je striptiz čist ok, drugim totalno nesprejemljiv.

Bom rekla pa takole čisto na kratko. Naj dvigne roko tisti (m al pa ž), ki mu je všeč, da se po telesu njegovega partnerja, življenjskega sopotnika, sprehajajo roke striptizete ali striptizerja?

Staromodna gor al pa dol, piškoti levo al pa desno, jaz imam svojega najraj na svetu in ga nočem delit z nikomer. Še najmanj pa z rokami striptizete (vemo pa, kako ti striptizi potekajo...hočeš nočeš pride do dotikov). In ker mu zaupam, vem, da se teh iger sploh ne bi šel. In vedno, čist vedno se postaviva v kožo enega ali drugega in je stvar jasna kot enkratena!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.6.2012 21:09:04)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Tippi -> RE: Prepir zarad fantovščine (19.6.2012 21:10:39)


So pravi kolegi, ki fantovščino naredijo kolegu, ker so zanj veseli, da se bo oženbil s svojo izbranko


To je to, kar je po mojem mnenju edino prav, lepo, in zares prijateljsko!




LuLu -> RE: Prepir zarad fantovščine (19.6.2012 21:22:36)

Valjda, naj dela vsak kar mu paše (Tippi), ampak potem je dobro (za njuno vezo), da se podobno misleča skup najdeta. Ker, da pride na fantovščini do prepirov z bodočo ženo??? mi postavlja vprašanje koliko sta se med sabo poznala. Na fantovščini glih ne rabi biti presenečenj in šokov in razočaranj. Pa menda bi le naj vsaka bodoča poznala kolege partnerja in kako so med sabo. In pa obratno seveda.
To mene bolj preseneča, da take prelomnice in spoznanja doživita dan pred poroko.




ZARA -> RE: Prepir zarad fantovščine (19.6.2012 21:28:58)


IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Jaz pa res nimam nobene želje, da bi gledala striperja. Pa saj to niso moški. Pobriti dečki na steroidih, no. Če bi mi mojega pripeljale zgoraj brez, prešvicanega po žaganju dreves, to je pa druga stvar [sm=smiley36.gif].

Joj, jst tudi ne, pa če sem še bolj zavrta. Al zategnjena. Dobim želodčni krč samo da pomislim, kako so ti "dečki" patološko narcisoidni, da kar šprica. Pa dosti in raznih kremic za povrhu. Niti z očali jih ne bi mogla gledat tako se svetijo. Mislim, nič od tega me ne privlači, res.




mika -> RE: Prepir zarad fantovščine (19.6.2012 21:49:33)

kjer kolegi naredijo vse, da bi naredili razdor med ženinom in nevesto.


In v tem primeru, ki ga opisuje avtorica, so se fajn potrudili, da naredijo vsaj prepir, če ne razdor. Dobro so vedeli, da nevesta tega ne odobrava in so striptizeto kljub temu pripeljali. Res ful dobri prijatelji, ni kaj.

zanimivo, da so vedno mnenja, da se morata strinjat oba partnerja, drugače veza nima dobre prihodnosti, tukaj pa nevesta "diktira"??? a potem lahko na fantovščini diktirajo prijatli, ne glede nato, kakšne so posledice[sm=zmeden.gif]

Lulu, sory, ampak tvoja vprašanja niso na mestu. Lahko pišeš o ne vem kakšnem zaupanju...to so situacije, ko se meje v trenutku lahko razblinijo. In tega se ta nevesta zaveda. Lahko se ne zgodi nič. lahko pa pride tudi do sexa. In vem za tak primer, kjer se je ženinu striprizeta usedla tiča in do poroke sploh ni prišlo. Celo tako fajn prijatelji so bili, da je nekdo od njih nevesti poslal slike.




Tippi -> RE: Prepir zarad fantovščine (19.6.2012 21:51:55)

Lulu smer je bila zategnjenost [sm=smiley1.gif]
Nisem se ubadala s podrobnostmi, ampak s tem, da se ene križajo nad zategnjenostjo, drugim pa ni kul če njenega deca mal pobožajo roke striptizete.[sm=jezicek.gif]





LuLu -> RE: Prepir zarad fantovščine (19.6.2012 22:03:13)

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Lulu, sory, ampak tvoja vprašanja niso na mestu. Lahko pišeš o ne vem kakšnem zaupanju...to so situacije, ko se meje v trenutku lahko razblinijo. In tega se ta nevesta zaveda. Lahko se ne zgodi nič. lahko pa pride tudi do sexa.

Jaz ne pišem o zaupanju ampak o poznavanju partnerja in njegovih kolegov.
To, kar si pa dalje napisala, pa se lahko zgodi v kateremkoli obdobju njunega zakona.
Hotela sem napisati, da npr. Gospa X ne mara striptiza, ji ne potegne, se ji celo gabi... bi bilo zaželjeno, da tudi njen gospod Y podobno na to gleda, ne pa da je vsak petek v takem lokalu, kjer je striptiz. To, kak pogled imata na take stvari, pa je dobro pred poroko razčistit. Saj je ponavadi dovolj časa.
Se mi tudi zdi ok, če pa Gospa X obožuje take nora zabave z striperji in njen Gospod Y tudi in to pač obiskujeta. A ni bistvo veze/poroke, da sta oba zadovoljna?
Torej, bi bilo bolj ok, če bi tako vprašanje bilo postavljeno npr. Spoznala sem Gospoda X, je super vse fantastično,m ampak všeč so mu striptizi. Da se dosti pred poroko o tem pogovoriš, ne pa en dan prej, na fantovščini.
Uh, upam, da sem jasno napisala, kaj sem hotla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Tippi -> RE: Prepir zarad fantovščine (19.6.2012 22:37:27)

Ja, Lulu. Razumem kaj želiš povedat[sm=smiley1.gif]. Očitno je bila tista besedica "zategnjenost" mal odveč. Tud jaz sem se v njej našla. V enem momentu. Čeprav se mam za zelo odprto osebo.

Bistvo veze/poroke, pa po mojem mnenju ni v zadovoljstvu. Bistvo je v ljubezni (ja, zlajnano se sliši, ampak naivna gor al pa dol, jaz še vedno v to verjamem) in dopolnjevanju. In tukaj ni nujno imeti čisto na vse stvari iste poglede.

In ja, se strinjam. Deloma gre tudi za zadovoljstvo, ampak šele daleč zadaj, za drugimi stvarmi, ki se meni zdijo pomembne za uspešen zakon. In še to, najprej zadovoljstvo sam s seboj, šele potem en z drugim.

Lep večer! [sm=smiley1.gif]




LuLu -> RE: Prepir zarad fantovščine (19.6.2012 22:43:16)

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Bistvo veze/poroke, pa po mojem mnenju ni v zadovoljstvu. Bistvo je v ljubezni (ja, zlajnano se sliši, ampak naivna gor al pa dol, jaz še vedno v to verjamem) in dopolnjevanju. In tukaj ni nujno imeti čisto na vse stvari iste poglede.

In ja, se strinjam. Deloma gre tudi za zadovoljstvo, ampak šele daleč zadaj, za drugimi stvarmi, ki se meni zdijo pomembne za uspešen zakon. In še to, najprej zadovoljstvo sam s seboj, šele potem en z drugim.

Lep večer! [sm=smiley1.gif]

Ok, sem na hitro našla eno besedo... zadovoljstvo. Čisto na splošno napisano. Da si pač srečen, zadovoljen, ljubljen... saj se tu tudi razumemo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
In se tudi strinjam, da ni nujno imeti iste poglede na stvari. Je po moje bolj zanimivo, da se imata o čem pogovarjat, kot pa da si samo kimata [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Je pač dobro, da te poglede poveš in spoznaš pred poroko oz. pred rojstvom otrok.
Lep večer tudi tebi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Vijoličarka -> RE: Prepir zarad fantovščine (19.6.2012 23:36:52)

Ne vem čisto točno, ali sem zdaj 'zategnjena' ali ne. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Hotela sem samo reči, da smo ljudje različni in pred poroko naj bi se partnerja poznala dovolj dobro, da bi razumela, kaj eden in drugi pričakujeta od zakona.

Fant, ki ima na fantovščini striptizeto in dekle, ki zaradi tega znori, svoje 'predpročne obveznosti' nista opravila ravno temeljito.

Sama sem tak tip, da nimam treh čistih, zakaj naj bi bila striptizeta na fantovščini ne vem kakšna fora in imam zato partnerja, ki bi se mu striptizete zdijo brezvezne. Da se mu neka ženska tam motovili okoli samo zato, ker je plačana, žali njegov moški ponos.

OK, so pa ljudje, ki razmišljajo drugače. So ženske, ki jim striptizeta na fantovščini ne bi bila noben problem. So ljudje, ki imajo 'odprto zvezo' in se skupaj odločijo, da ga bodo lomili okoli. Če jim paše, zaradi mene.

Problem vidim samo v tem, da se dostikrat zgodi, da se najdejo skupaj ljudje, ki imajo na te zadeve različne poglede in tega ne razčistijo, silijo skupaj in potem mučijo drug drugega do srebrne obletnice in še čez ali pa vsaj do ločitve.






mateyka -> RE: Prepir zarad fantovščine (20.6.2012 2:20:49)


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
To mene bolj preseneča, da take prelomnice in spoznanja doživita dan pred poroko.


bolje dan prej videt prelomnico in spoznanje, kot dan po. [sm=jezicek.gif]




Hope2 -> RE: Prepir zarad fantovščine (20.6.2012 5:18:23)


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
To mene bolj preseneča, da take prelomnice in spoznanja doživita dan pred poroko.


bolje dan prej videt prelomnico in spoznanje, kot dan po. [sm=jezicek.gif]


Dan po bo ugotovila, da gleda porniče[sm=jezicek.gif]




kalbo -> RE: Prepir zarad fantovščine (20.6.2012 7:54:45)

IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita

Jaz jo pa štekam. Verjetno se je zbala, ko bo njen ženin videl mlado, sveže meso, verjetno prav nič zapakirano, ampak u iber erotično.... Da bi ga nagnilo, kot se kdaj tudi zgodi na teh fantovščinah.
Jaz se sicer v njenem primeru raje ne bi poročila, ker to pomeni, da verjetno vsakič, ko se pritrese mimo kaka čedna konkurenca, ne bo mirno spala....



Tole se mi zdi ključnega pomena. Punca mora razčistit pri sebi. Od striptizete pa ne bo bodoči ženin dobil niti s od seksa, ker se tud pod razno ne pustijo šlatat, seveda ima pa čeden poročen moški malo morje šans, da naredi kar hoče, predvsem, če dela v kakem pisarniškem kolektivu. Če samo klele okol pogledam, ne manjka ne kiklc in ne lepih nog in to takih, da se pol telih striptizet skrije. In kaj naj moja žena...znori?




kalbo -> RE: Prepir zarad fantovščine (20.6.2012 8:03:23)

IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

Kaj menite o tem, da nevesta postavi zahteve, česa ne sme biti na fantovščini? Konkretno, ni pustila, da mu fantje najamejo eno erotično plesalko. No, priča se je vseen zmenila in je uletela ena densačica, nakar so trije nevestini kolegi znoreli in demonstrativno zapustili žur že opolnoči.
Kaj je zdaj med bodočima zakoncema, sicer ne vem, ampak men se je mal hecno zdelo, da nevesta sploh diktira program. Kaj ve menite?


A to so bli trije nevestini gej kolegi? Ker takale predstava je kar gledljiva in si ne predstavljam, da bi normalen moški demonstrativno zapustil fantovščino. Se pa resno bojim za tole moško generacijo za nami. Vse nekaj poženščeno, napedenano, naparfumano bolj ko kaka bejba. Groza. Sem bil zadnjič na sestričninem praznovanju. Punc ko toče, vseh našpičenih, pol pa ti metro seksualci densajo med sabo, pa si gledajo...stari, lej kok sm nabildu, pa lej, kok sm hude hlače kupu....užas.

V glavnem fantovščina je moški žur in to je povdarek ma MOŠKI. Otipavat se nam do zdaj še nobena ni pustila, kakega fantka, ki je mislil, da bo seksal in je prvič videl joške smo vedno odstranil in mu razložil, da je punca prišla plesat. V glavnem to je zanimivo in poučno, ker po fantovščini točno veš, katera od žensk je neuravnovešena, enako velja pa za moške.




kalbo -> RE: Prepir zarad fantovščine (20.6.2012 8:09:33)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Ma dajta no. Kaj pa če je njegova želja bila, da bi imel na fantovščini plesalko, kaj ga je pa pol ona upoštevala[sm=zmeden.gif] A njegove želje pa niso pomembne[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] .

Vidiš, te želje ne štekam. Zakaj bi nekdo, ki tako zelo ljubi svojo bodočo ženo imel željo na žurki imet striperko? (Verjetno se moški krohotajo ob tem vprašanju.[sm=jezicek.gif] )


Veš kaj, tistale striptizerka je bolj tko za hec in niti ni tko zlo mimo. Je prav fino za pogledat. To, da pa rad pogledam lepo žensko, pa naj bo naga al pa oblečena pa niti pod razno ne pomeni, da ne ljubim svoje žene, ampak pomeni, da sem živ in zdrav.




josephine27 -> RE: Prepir zarad fantovščine (20.6.2012 8:12:37)

kalbo - čisto tako mimogrede a v pisarni se ti pustijo pa vse šlatat? ravno tako pišete kot, da se tiste k delamo v pisarnah vse povprek dol dajemo za razliko od striptizet.




kalbo -> RE: Prepir zarad fantovščine (20.6.2012 8:19:26)

Ne, nisem tega rekel, daleč od tega, sploh pa ne vem, ker še nisem poizkusil, pač gledam brez rok, ker ljubim svojo ženo. Samo tu v pisarni in na sindikalnem izletu se lahko zgodi marsikaj, definitivno pa več, kot na eni fantovščini, kamor pride striptizeta in če ima bodoča nevesta že s striptizeto težave, potem bo imela z vsako našpičeno sodelavko svojega moža, pa je lahko ta sodelavka čisto normalna poročena ženska zvesta svojemu možu. Je zdaj bolj jasno, kaj hočem povedat?




LuLu -> RE: Prepir zarad fantovščine (20.6.2012 8:56:56)

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Fant, ki ima na fantovščini striptizeto in dekle, ki zaradi tega znori, svoje 'predpročne obveznosti' nista opravila ravno temeljito.


To sem hotla jaz napisati. Hudiča, se še moram naučiti take lepe jasne stavke oblikovati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




LuLu -> RE: Prepir zarad fantovščine (20.6.2012 9:01:33)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
A to so bli trije nevestini gej kolegi? Ker takale predstava je kar gledljiva in si ne predstavljam, da bi normalen moški demonstrativno zapustil fantovščino. Se pa resno bojim za tole moško generacijo za nami. Vse nekaj poženščeno, napedenano, naparfumano bolj ko kaka bejba. Groza. Sem bil zadnjič na sestričninem praznovanju. Punc ko toče, vseh našpičenih, pol pa ti metro seksualci densajo med sabo, pa si gledajo...stari, lej kok sm nabildu, pa lej, kok sm hude hlače kupu....užas.

V glavnem fantovščina je moški žur in to je povdarek ma MOŠKI. Otipavat se nam do zdaj še nobena ni pustila, kakega fantka, ki je mislil, da bo seksal in je prvič videl joške smo vedno odstranil in mu razložil, da je punca prišla plesat. V glavnem to je zanimivo in poučno, ker po fantovščini točno veš, katera od žensk je neuravnovešena, enako velja pa za moške.

No, tako se meni zdi, da večina moških gleda na zadevo.
Jooj, res ja, mene tudi strašijo ti metro in poženščeni moški. Ampak verjamem, da jih bo še vedno dovolj pravih, za prave punce.
... In takrat bodo ženske vladale v svetu. Striptiz bo prepovedan, striptizete kamenjane, prostitutke iztrebljene. V porastu bodo dildoti.




ZARA -> RE: Prepir zarad fantovščine (20.6.2012 9:26:32)


IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Ma dajta no. Kaj pa če je njegova želja bila, da bi imel na fantovščini plesalko, kaj ga je pa pol ona upoštevala[sm=zmeden.gif] A njegove želje pa niso pomembne[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] .

Vidiš, te želje ne štekam. Zakaj bi nekdo, ki tako zelo ljubi svojo bodočo ženo imel željo na žurki imet striperko? (Verjetno se moški krohotajo ob tem vprašanju.[sm=jezicek.gif] )


Veš kaj, tistale striptizerka je bolj tko za hec in niti ni tko zlo mimo. Je prav fino za pogledat. To, da pa rad pogledam lepo žensko, pa naj bo naga al pa oblečena pa niti pod razno ne pomeni, da ne ljubim svoje žene, ampak pomeni, da sem živ in zdrav.

Se pravi tisti odstotek moških, ki ne marajo striptizet in absolutno obstaja, pa ne ljubi svojih žena, niso živi, niti zdravi? Še kar ne razumem.




kalbo -> RE: Prepir zarad fantovščine (20.6.2012 10:04:22)

Ne razumeva se čisto. Če res obstaja odstotek moških, ki ne mara striptizet oziroma gledajo stran in mižijo, ko gre mimo njih kaka lušna punca, tud prav lepo za njih in se mi ne zdijo čisto nič čudni no tukaj se malo lažem in ni letelo to na njih in zagotovo ljubijo svoje žene. Če je eden izmed njih tvoj dedec tudi prav in lepo zate, da si našla pravega človeka zase. Sam ne govort, da človek, ki pogleda za še kako dobro ritjo poleg tiste, ki pripada njegovi izvoljenki, ne ljubi svoje partnerke, žene, bodoče žene, ker to ni res in samo to ti želim povedat. Enako pa velja za žensko.

Pa še eno vprašanje tko mimogrede. Praviš, da se to TEBI zdi mimo, kaj pa recimo, da se tvojemu to nebi zdelo mimo. Bi mu prepovedala?




nyna84 -> RE: Prepir zarad fantovščine (20.6.2012 10:08:50)


IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ne razumeva se čisto. Če res obstaja odstotek moških, ki ne mara striptizet oziroma gledajo stran in mižijo, ko gre mimo njih kaka lušna punca, tud prav lepo za njih in se mi ne zdijo čisto nič čudni no tukaj se malo lažem in ni letelo to na njih in zagotovo ljubijo svoje žene. Če je eden izmed njih tvoj dedec tudi prav in lepo zate, da si našla pravega človeka zase. Sam ne govort, da človek, ki pogleda za še kako dobro ritjo poleg tiste, ki pripada njegovi izvoljenki, ne ljubi svoje partnerke, žene, bodoče žene, ker to ni res in samo to ti želim povedat. Enako pa velja za žensko.

Pa še eno vprašanje tko mimogrede. Praviš, da se to TEBI zdi mimo, kaj pa recimo, da se tvojemu to nebi zdelo mimo. Bi mu prepovedala?


Za ritjo ponavadi še ženske pogledamo, da vidimo, če ima slučajno boljšo [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Midva glede tega nimava težav, ampak oba veva kje so meje. Sej uč vsak včasih spočije, pa to ne pomeni nič slabega. Včasih celo na glas kaj pokomentirava. Temu se reče zdrav odnos. Pa konec koncev, naj vsaj drugje pogleda kak dekolte, če ga že doma nima [sm=smiley2.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Kar pa tudi ne pomeni, da lahko bulji v vsak jošk [sm=smiley36.gif]




Hope2 -> RE: Prepir zarad fantovščine (20.6.2012 10:14:59)


IZVIRNO SPOROČILO: ZARA


IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Ma dajta no. Kaj pa če je njegova želja bila, da bi imel na fantovščini plesalko, kaj ga je pa pol ona upoštevala[sm=zmeden.gif] A njegove želje pa niso pomembne[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] .

Vidiš, te želje ne štekam. Zakaj bi nekdo, ki tako zelo ljubi svojo bodočo ženo imel željo na žurki imet striperko? (Verjetno se moški krohotajo ob tem vprašanju.[sm=jezicek.gif] )


Veš kaj, tistale striptizerka je bolj tko za hec in niti ni tko zlo mimo. Je prav fino za pogledat. To, da pa rad pogledam lepo žensko, pa naj bo naga al pa oblečena pa niti pod razno ne pomeni, da ne ljubim svoje žene, ampak pomeni, da sem živ in zdrav.

Se pravi tisti odstotek moških, ki ne marajo striptizet in absolutno obstaja, pa ne ljubi svojih žena, niso živi, niti zdravi? Še kar ne razumem.


Ja zara narobe razumeš. Kalbo pač rad pogleda telo striptizete... pač je lepo in privlačno za večino moških. Saj obstajajo tudi striptizete, ki so zanemarjene in zapuščene, take ga sigurno ne bodo privlačile. In ja bil bi mrtev in bolan, če ne bi pogeldal telesa, ki ga privlači. Pa tu sigurno ni mislil samo striptizete, ampak tudi ženske na bazenu, na plaži, v pisarni, v trgovini..... Tvoj moški pač pogleda kako drugo telo, ki mu je privlačno, in če bo trdil, da ne, je res malo bolan[sm=smiley36.gif]. Nekatere pač odbija že sama beseda striptizeta in mu zato ne more biti privlačna. Bo pa pogledal kako bolj naravno žensko.

Jaz osebno ne maram striperjev- ker imam v glavi nabildane, depilirane moške... in taki me ne privlačijo in četudi takega moškega (ki ni striper) zagledam na bazenu je škoda mojih oči na njemu.... Bom pa imela pregrešne misli ob kakem ki je zame privlačen...in zato živim in sem zdrava[sm=jezicek.gif], ljubim pa svojega moškega in ga ne varam. Pogledam pa valjda lahko za kako drugo rito. In se zgodi, da pokažem tudi možu kake lepe joške ali čvrsto rit druge ženske, tudi kako špehnato in celulitasto rit, pa debelo žensko z visečimi joški.




Tippi -> RE: Prepir zarad fantovščine (20.6.2012 10:18:16)

Čak mal. Je pa velika razlika pogledat za lepo žensko, imet v pisarni privlačno sodelavko, al pa imet striptizeto. Če ne drugega, so okoliščine čist druge.

Tud to, da se striptizet naj ne bi dotikalo, je malo bučki podobno. Mogoče se jo res ne sme šlatat, je pa vsekakor dovoljeno, da se ona obrdrgne ob peniščke. Pa je to isto sranje, drugo pakovanje [sm=smiley36.gif]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>