pritožba otroškidodatek in znižano plačilo vrtca - odstop zadeve na ministrstvo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


t5t6 -> pritožba otroškidodatek in znižano plačilo vrtca - odstop zadeve na ministrstvo (16.7.2012 9:15:07)

Takoj, ko sem prejela obe odločbi sem podala pritožbi na CSD. Ker v mesecu in pol nisem prejela nobenega odgovora sem poklicala in vprašala kaj je z mojo pritožbo, gospa mi je povedala, da je bila posredovana na ministrstvo (kar sem že sama sklepala). Vprašala sem jo, da zakaj nisem prejela nobenega dopisa, da so mojo pritožbo odstopili v reševanje na ministrstvo, pa mi je odgovorila, da oni nimajo take prakse. Povedala sem ji, da moja soseda, ki je tudi podala pritožbo na isti CSD (reševala je druga referentka), pa je tak dopis prejela, gospa mi je samo zabrusila, da pač oni tega ne delajo. Preden raziskujem dalje in pošljem še en dopis na CSD me zanima ali ste ostali, ki ste podali pritožbo na odločbo, prejeli kakšno obvestilo o odstopu zadeve na ministrstvo ali ne?




*pepelka* -> RE: pritožba otroškidodatek in znižano plačilo vrtca - odstop zadeve na ministrstvo (16.7.2012 10:44:00)

Tudi jaz sem naredila pritožbo (csd vič) in po parih dneh dobila dopis, v katerem je bilo navedeno, da so zadevo odstopili ministrstvu.
Po približno dveh mesecih in pol pa sem dobila odgovor ministerstva, seveda preko svojega csd
Upam, da sem kaj pomagala




Luni -> RE: pritožba otroškidodatek in znižano plačilo vrtca - odstop zadeve na ministrstvo (16.7.2012 10:52:57)

Sama rešujem pritožbe sicer na drugem področju, vendar tako zame, kot za CSD-je velja ZUP. In pošiljanje dopisa v vednost stranki o odstopu pritožbe ni zakonsko predpisana, odvisna je od prakse posameznega organa. Vendar je fer do stranke, da se ji pove o poteku postopka, jaz tako prakticiram ;)




Soncnica Sandra *** -> RE: pritožba otroškidodatek in znižano plačilo vrtca - odstop zadeve na ministrstvo (16.7.2012 12:27:23)

Jaz sem dobila v vednost, da je odstopljena na ministrstvo




tajtaja -> RE: pritožba otroškidodatek in znižano plačilo vrtca - odstop zadeve na ministrstvo (16.7.2012 21:43:43)

"pepelka", kdaj pa si dala pritožbo, da si že dobila odgovor????
Ker jaz sem dala pritožbo v začetku aprila, pa še vedno čakam. Medtem sem že poslala prošnjo na ministrstvo za urgentno rešitev pritožbe, pa spet nič.




2sneg13 -> RE: pritožba otroškidodatek in znižano plačilo vrtca - odstop zadeve na ministrstvo (17.7.2012 22:39:29)

Po novem zakonu vse pritožbe rešujejo na ministrstvu. In moraš dobit od csd-ja obvestilo, da so njim odstopili zadevo.

Sam v info: oddala pritožbo marca,dandanes je še nimam. Ker bo poračun vrtca plus meni ( od januarja kar lep znesek), jih kličem že več kot 2 meseca. pač sem si pustila zakoniti rok po zup-u 2 meseca. In sem bila tečna,klicarila in klicarila : so mi obljubili v 14 dneh, pa spet nič. Spet kličem, dobim drugo prijazno žensko, ki me pokliče nazaj čez 2 uri, da je sploh našla mojo pritožbo ( delajo po celem ministrstvu te odločbe) in mi je obljubila, da jo dobim ta teden. Ji je kolegica šla na roko in me baje dala izpod kupa pritožb. Bomo videli. Čakam.[sm=smiley36.gif]

Je pa zanimivo, da si v bistvu nič ne morejo, mi pa njim še manj. Sistem ne gre skozi in kolegica je dobila odgovor, da dobi pritožbo konec oktobra. To je šele sranje. Decembra pa spet jovo na novo.[sm=zmeden.gif]




t5t6 -> RE: pritožba otroškidodatek in znižano plačilo vrtca - odstop zadeve na ministrstvo (18.7.2012 9:46:41)



Po novem zakonu vse pritožbe rešujejo na ministrstvu. In moraš dobit od csd-ja obvestilo, da so njim odstopili zadevo. - Prosim te, če mi veš povedat, kje piše, da moram dobit to obvestilo, ker bi jim poslala dopis pa citirala zakonsko podlago?




t5t6 -> RE: pritožba otroškidodatek in znižano plačilo vrtca - odstop zadeve na ministrstvo (18.7.2012 9:48:10)

2sneg13 pa še to mi prosim povej, kam na ministrstvo si klicala, kdo te odločbe sploh rešuje?




PC Baby -> RE: pritožba otroškidodatek in znižano plačilo vrtca - odstop zadeve na ministrstvo (24.7.2012 18:58:04)

Jaz pa odločbe sploh še nisem dobila. A jo mogoče pošljejo z navadno pošto pa smo jo spregledali ali kaj podobnega?




divna -> RE: pritožba otroškidodatek in znižano plačilo vrtca - odstop zadeve na ministrstvo (25.7.2012 20:59:26)

IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Jaz pa odločbe sploh še nisem dobila. A jo mogoče pošljejo z navadno pošto pa smo jo spregledali ali kaj podobnega?



Tudi jaz sem še brez, tako da ............

Baje pa pošiljajo z navadno pošto.

lp




brina84 -> RE: pritožba otroškidodatek in znižano plačilo vrtca - odstop zadeve na ministrstvo (31.7.2012 19:59:28)

Jaz imam podoben primer. Odločbo dobila marca in takoj dala pritožbo, 14. aprila sem dobila dopis, da so mojo pritožbo posredovali na ministrstvo....do danes še nisem prejela nobenega odgovora oz. rešene pritožbe! Poračun bo šel meni v slabo, kajti zdaj sva plačevala vrtca 90€, po njihovem napačnem izračunu pa padeva (z eno povprečno plačoin brez kakršnega koli drugega imetja) v 7. razred od 9, ker so nama šteli dohodke od leta 2009 in 2010!




knorbalbo -> RE: pritožba otroškidodatek in znižano plačilo vrtca - odstop zadeve na ministrstvo (31.7.2012 20:18:49)

Pozdravljene, tudi meni so napačno izračunali OD in DŠ, seveda v mojo škodo (tako da sem zdaj brez DŠ[sm=hudicek1.gif]), tako da sem takoj poslala pritožbo in sicer eno direkt na CSD, drugo pa na ministrstvo. To je bilo konec maja. 3 tedne po tem, sem dobila pisno obvestilo iz CSDja, da so mojo pritožbo poslali naprej na ministrstvo. No, glede na vse zamude, sem tudi po priporočilu vrtca oddala vlogo za znižano plačilo, ker gre septembra prvič vrtec in so nam na sestanku rekli, da v primeru, da odločb ne bo, bojo računali CELOTNI znesek vrtca. To je bilo 15.6., pred nekaj dnevi sem dobila zavrnjeno (sicer do konca rešeno odločbo-ki je seveda spet napačna, itak v mojo škodo), da se vloge oddajajo v avgustu. Jutri bom šla pa direkt osebno na CSD in zahtevala referentko, ki bo reševala mojo vlogo in ji povedala, kaj naj dela, ker očitno jim nekaj ne štima, če je toliko pritožb. [sm=zmeden.gif] Čudno, da so to vlogo pa lahko rešili v 1,5mesecu. Skratka, sem čist razočarana nad vsem skupaj[sm=smiley13.gif]




supaprincess -> RE: pritožba otroškidodatek in znižano plačilo vrtca - odstop zadeve na ministrstvo (11.12.2012 20:44:52)

pozdravljeni, zanima me ali je kdo, ki je dobil napačen izračun za vrtec, in bi bil to pripravljen povedat pred kamero(lahko na željo zakrijejo obraz ter spremenijo glas). Prosim, če bi bil kdo pripravljen naj piše na ZS.
Hvala, v upanju, da se nekdo najde.




Stran: [1]