ALi je lahko otrok zaradi mavca na roki bolj neroden? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


nyna84 -> ALi je lahko otrok zaradi mavca na roki bolj neroden? (24.7.2012 13:24:17)

Naša skoraj 4-letnica ima že dva tedna na levi roki mavec do komolca (počena kost v zapestju), ker jo je naš pes tako povlekel s povodcem, da je padla [sm=smiley7.gif].
No, odkar ima mavec, se ji padci kar vrstijo. 2x je padla na ravnem, 2x po stopnicah navzgor ... Mavec je bil na področju dlani že čisto zdrobljen in mehak. Včeraj je imela kontrolo, še ni dobro zaceljeno, tako da je dobila nov mavec še za dva tedna. In včeraj popoldan je spet padla in to po stopnicah navzdol (sedaj ima še nos potolčen [sm=zmeden.gif][sm=smiley19.gif], sama sreča, da ni bilo hujšega) Pa nikoli ni bila nerodna, čeprav je res bolj živahne sorte.

Je mogoče, da jo mavec ovira in da ima zaradi njega težave z ravnotežjem? [sm=zmeden.gif] Rutke ne nosi več (ker jo moti)

Po toliko padcih se že mal bed počutim (sej bo kdo še socialno klical [sm=zmeden.gif])
Se je še komu kaj podobnega dogajalo? Je mavec lahko tako moteč?




MissTerious -> RE: ALi je lahko otrok zaradi mavca na roki bolj neroden? (24.7.2012 22:12:55)

Je možno, sploh, če pomislim na našega skoraj 5letnika...bi ti pa morda svetovala, da se obrneš tudi na okulista oz. naj te pediater napoti na kak specialistični pregled. Sama sem imela enake težave (kot otrok), ker sem slabo videla in seveda dobila očala.

Čisto črn scenarij je bil v moji družini...je moj mali bratranec najprej postal neroden, potem je začel škilit in so mu nabavli očala, potem pa so čez čas pogruntali, da ima tumor na možganih (star je bil 8 let). Umrl je v kratkih dveh-treh mesecih...

Nočem te strašiti, nočem pa zamahniti z roko, češ, saj to nič ni...ti kot mamica svojemu otroku znaš najbolje pomagati in oceniti situacijo. Če nisi sigurna, kak dodaten obisk pediatra ne more škodit...če ne drugega, boš ti mirno spala...




ronja -> RE: ALi je lahko otrok zaradi mavca na roki bolj neroden? (24.7.2012 22:17:40)

Je mogoče, da jo mavec ovira in da ima zaradi njega težave z ravnotežjem?

Seveda je možno, ker zdaj ne more več tako lovit ravnotežja kot prej, tudi če iztegne roke, je ta zdaj težja in je ravnotežje drugačno.

Sama sicer nimam teh izkušenj, sem bila čisto presenečena, da tamala ni mela ma baš nobenih (dodatnih) problemov z mavcem, pa ga je mela čez celo roko, do rame... Samo ona je en čisto svoj otrok, ne da se ničemur, so bili vsi paf.

Seveda so pa lahko tudi drugi razlogi - če bi po teh 2 tednih še vedno ostala nerodna, je vsekakor treba preverit še vse ostalo in najt razlog. Do takrat pa lahko malo pogledaš, kako je z njenim vidom.




nyna84 -> RE: ALi je lahko otrok zaradi mavca na roki bolj neroden? (25.7.2012 9:18:57)

Hm ... no lahko bi bil res vid, ker imamo očala v družini (tui starejša jih ima) ... ampak kar naenkrat? In to odkar ima mavec? [sm=zmeden.gif]
Je lahko to posledica padca (od takrat, ko si je poškodovala roko?) Takrat je imela veliko buško tudi na licu in čelu ....

Najbrž bi bilo res najbolje, da pokličemo njeno pediatrinjo. [sm=smiley13.gif]




mateyka -> RE: ALi je lahko otrok zaradi mavca na roki bolj neroden? (25.7.2012 9:32:28)

lahko se ti samo zdi naenkrat, pa ni. lahko da je bilo prej manj, zdaj pa je kritična točka, ko recimo dioptrija preseže točko kjer še lahko reagiramo kot bi z normalno dioptrijo. recimo. to je možno. jaz vem da sem v prvem razredu enega lepega dne ugotovila, da ne vidim razločno na tablo. pa ni zdej tisti moment poskočila tja.
se strinjam - kak pregled oči sploh ni odveč.




nyna84 -> RE: ALi je lahko otrok zaradi mavca na roki bolj neroden? (25.7.2012 15:02:36)

Sem upoštevala vaš nasvet in po klicala v ZD, vendar njene zdravnice trenutno ni.
Pride v torek, tako, da jo bom takrat še enkrat poklicala, da mi pove kaj in kako.




Stran: [1]