¨Domača¨ past za muhe (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti



Sporočilo


Ayolinca -> ¨Domača¨ past za muhe (26.7.2012 10:32:11)

Dovolj imam tistih visečih trakov, Raidov in podobnih zadev, pozna kdo kakšno pametno stvar za muhe oz. proti muham - t.i. lovilec muh? (kot je npr. za komarje)

Hvala!!!




artista7 -> RE: ¨Domača¨ past za muhe (26.7.2012 11:00:39)

baje da nekje visoko postaviš odprto plastenko, v katero pripravi mešanico pol kis in pol vode (vsega skupaj nekje 1/2 l) in v katero daš 2 žlički sladkorja. V to bi se moral ujeti vsesortni mrčesker ne znajo ven




*miska.mcc* -> RE: ¨Domača¨ past za muhe (26.7.2012 11:04:11)

artista, sem pred kratkim naredila tole.
in se ni ujela niti ena sama samcata muha!    jaz jih sproti potolčem z muhotepcem in/ali posesam.

se mi zdi še najbolj učinkovito.

najlazje zvecer, ko grejo spat na strop. sesalec inj gasa!




mateyka -> RE: ¨Domača¨ past za muhe (26.7.2012 16:21:27)

na kmetih so včasih zmešali toplo mleko in sladkor ter s tem polili narezano rdečo mušnico. postavili čez kako uro na okno in muhe so šle to pit in popadale.




Felicita -> RE: ¨Domača¨ past za muhe (26.7.2012 16:51:26)


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

na kmetih so včasih zmešali toplo mleko in sladkor ter s tem polili narezano rdečo mušnico. postavili čez kako uro na okno in muhe so šle to pit in popadale.


jup, v mušnicah je muskarin - strup poimenovan tako, ker se se ljudje prej zavedali da pobija muhe kot ljudi [sm=smiley36.gif]

kakorkoli, za muhe tut nič učinkovitega ne poznam... pravijo, da jih odganjajo zelišča in paradižnik (rastlina, ne plod). za tisto steklenico narobe odrezano... tisto pri nas (napolnjeno s sokom, sladkano vodo, čemerkoli u bistvu) deluje za ose, muhe pa ne grejo prov rade na to.




Aninchy -> RE: ¨Domača¨ past za muhe (26.7.2012 19:37:39)

mene tud živcirajo tele muhe [sm=hudicek1.gif] navadn plastičen muholovc za tolčt se je zaenkrat najbolje odrezal [sm=smiley36.gif]

Sem kupla ono sranje za v vtičnico ki je kao tudi proti muham (ko je prišlo prvič ven par let nazaj) in se je ena muha celo vsedla gor!!!!! [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=jezicek.gif]




Paštetka -> RE: ¨Domača¨ past za muhe (26.7.2012 19:40:45)

Muhe, komarji...
Edino kar je zares učinkovito in 100% naravno je, da se preseliš vsaj v 4. štok. Tako visoko ne znajo leteti [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]




malaMravljica -> RE: ¨Domača¨ past za muhe (27.7.2012 20:07:56)

Rabis resitev za muhe, ki ti hodijo notri skozi okno in vrata ali imas res problem in ti hodijo kje drugje notri, recimo streha?

Vrata in okna je edina resitev montaza komarnikov, vzames ene prave, take z okvirji, v Bauhausu stanejo par EUR.

Ce pa imas res problem z muhami in ti lazijo notri kje skozi streho pa imam resitev za dobo slabih dveh let. Kupis peperoncine, jih po par zvezes skupaj in obesis po stanovanju. Se doma pol pocutis kot v indijanskem sotoru ampak muhe pa odzene. Pri nas jih eno dobro 1.5 leta ni bi bilo, nobene, nic, nula, zero,.. Pol so se pa zgleda navadle na vonj in sedaj ne pomaga vec.
To idejo sem sicer pobrala v Aziji, tam to tko delajo.

Tisti zvarki pa na zalost ne pomagajo prav 0. Tudi 5 sadik paradiznika na balkonu imam izkljucno zaradi paradiznikov, tudi tisto ne pomaga cisto nic.




Anonimen -> RE: ¨Domača¨ past za muhe (27.7.2012 20:18:51)

une stropne luči z ventilatorjem ... tam kjer je to vklopljeno ni muh!!!





mateyka -> RE: ¨Domača¨ past za muhe (27.7.2012 23:44:59)

jup, ne morejo letet če jih vetilator meče iz tira, zato se izogibajo temu delu kjer ventilator še veter nese. v ljubljanskem zoo-ju majo ful muh (pač, žvali in kakci, valjda..) in v restavraciji jih je noro; edine mize kjer ti muhe ne težijo so pod ventilatorji.




Stran: [1]