kakšen jogi je dober jogi? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


smejčica -> kakšen jogi je dober jogi? (11.9.2012 20:06:34)

Večer.

Kupujem novo spalnico. Jo že imam nagledano.
Rada bi pa imela jogi 180x200.
Ne bi imela dormeja. Katere jogije imate?
Mi lahko svetujete dobro vzmetnico?

Hvala,
Lp, smejčica




misa4 -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (11.9.2012 20:12:22)

Se bom kar sem urinila, jaz tud jogi kupujem, ga moram prav hitro... Bi pa 160 sirine ali pa 2 po 80, pa z mojim ne prideva skup, njega moti luknja v sredi, mene pa moti ker se on ful premetava in posledicno se jaz[sm=zmeden.gif], res pa mava zdaj 10 let staro postlo sirine 140, francosko z dviznim leziscem




enea -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (11.9.2012 20:14:07)

mi smo za taveliko punco sedaj kupili pograd od alplesa, in v lesnini me ni niti eden jogi prepričal ne po kvaliteti, no ok saj je mogoče v redu kvaliteta, ampak cena me pa ni prepričala in smo potem v Dutovljah pri enem privatniku kupili jogi,.. za kar male pare, s tem da sem dobila rastavni eksponat še na pol cene,..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (11.9.2012 20:38:54)


IZVIRNO SPOROČILO: misa4

Se bom kar sem urinila, jaz tud jogi kupujem, ga moram prav hitro... Bi pa 160 sirine ali pa 2 po 80, pa z mojim ne prideva skup, njega moti luknja v sredi, mene pa moti ker se on ful premetava in posledicno se jaz[sm=zmeden.gif], res pa mava zdaj 10 let staro postlo sirine 140, francosko z dviznim leziscem

Pa nabavita jogi z dvojnim jedrom in eno prevleko.




jar -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (11.9.2012 20:47:35)

si že razmišljala o vodni postelji? cenovno je to do 1500 € za 2 os. in nerabiš posebej kupovat okvirja in letvenika (ker se tega ne rabi). dober jogi pa tudi ne dobiš pod 500 €.
če bi enkrat videla, kaj se nabere na vodnih jedrih pod prevleko sploh ne bi pomišljala. jaz 1x na 2 meseca obrišem toliko prahu, da si ne morem mislit koliko take svinjarije bi se nabralo v parih letih.... [sm=zmeden.gif]




petarda -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (11.9.2012 21:05:58)

Sem ravno hotela postavit vprašanje, pa bom kar tukaj čekirala odgovore. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Vodna postelja pri nas odpade, čakam druge izkušnje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

Spominska pena - da ali ne? Nekateri pohvalijo, nekateri pravijo, da jim je občutno bolj vroče, kot na navadnem jogiju.
Dormeo - eni hvalijo, drugi mečejo v smeti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pri veliko primerih sem zasledila, da imajo po dveh letih luknjo v postelji.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Yusk? Cene konkurenčne...kaj pa kvaliteta?




malaMravljica -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (11.9.2012 21:20:03)

Ne vem kaksen jogi ampak definitivno vzemi takega na zadrgo, da das prevleko lahko v stroj prat, ker se popolnoma strinjam z JAR.

Jar, se tebi nekaj. Imas takoj pod prevleko tisto tanko ponjavo, ki ti ustavi svinjarijo, da gre naprej? To ponjavo vrzes v stroj in je, spodaj pa ciiisto.




ZmajTolovaj -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (11.9.2012 21:20:36)

Midva mava dormeo in je kul.




LuLu -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (11.9.2012 21:23:58)

IZVIRNO SPOROČILO: petarda

Yusk?

Misliš Jysk?
Če ja.. no, nakup pri njih pa odsvetujejo, zaradi mnogih kršitev delovnih pogojev v revnih državah in pozivajo cel svet, naj ne kupujejo njihovih izdelkov... povprečna delovna doba je 2-3 leta (sem še dokumentarec gledala... ) zaradi vseh strupov okoli ljudi, ki so zaščiteni NIČ.
Tak da, vedno bo nekdo ZA, nekdo PROTI... najboljše, da se v trgovini vležete na njih in malo preizkusite [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




petarda -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (11.9.2012 21:35:52)

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: petarda

Yusk?

Misliš Jysk?


Njih sem mislila ja. Dokumentarca pa nisem gledala, niti nikoli slišala o čem podobnem. Hvala za informacijo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




gsatalema -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (11.9.2012 21:38:05)

Bom jaz napisala svojo izkušnjo - mogoče pride komu prav.
Pred kakšnim pol leta, sem začela iskat vzmetnico in prečekirala 99% vseh, ki to prodajajo. Iskala sem vzmetnico srednje trdote, in za mene je bila še pomembna višina jogija, da sem pridobila na višini postelje, zaradi zdravstvenih težav ( beri zanič hrbtenica).
Že v osnovi, je odpadel dormeo, ki je narejen izrecno iz same spominske pene, ki se, ko se po nekaj letih uporabe naredi v takšne knedelčke, ker se prepoji z znojem in se kljub zračenju in obračanju več ne da spravit narazen, in na predelu, kjer se več ali majn leži pena posede. Poleg tega, so vsi, ki so vzmetnice prodajali bili mnenja, da vzmetnica v roli NI nikoli prava vzmetnica.
Zato sem iskala naprej in prišla do Mebla - tam imajo dobre skoraj vse vzmetnice, le trdoto, žepke, velikost je treba izbrat - vendar cenovno vseeno malo pretiravajo. Sem dobila na test meblov jogi za 1300e, pa za ta denar to ni bilo to, kar sem jaz iskala, čeprav bi bila pripravljena tudi to odštet. Iskala sem dimenzije 140x 200.
Priporočali so mi tudi vodno posteljo. Zbrala vse ponudbe, v naši mali domovini....preizkusila nekatere , in ugotovila, da za nas hrbteničarje sploh ne pride v poštev, pa čeprav zelo radi reklamirajo ravno za to vrstno populacijo ljudi/bolnikov. Komaj sem vstala iz nje.
Teh vzmetnic, ki jih prodajajo ala lesnina in te podobne trgovine tudi nisem preizkusla, ker sem is[sm=smiley1.gif]kala izrecno kombinacijo žepkov in spominske pene. Dokaj dobri jogiji so bili tudi v jysku z žepki, in tudi cenovno ugodni. Dobra ponudba je tudi hespo (to smo kupili hčeri), žepki in pena, višina 22cm in se božansko spi na njem.
No nazadnje sem še bila v Hervy Norman in tam imajo bogato ponudbo vzmetnic, najrazličnejših modelov in veliko testnih jogijev za poskusit in lepo prikazana jedra(vzorci), tako, da sem svojega "sanjskega" našla ravno pri njih. Bila sem v Mb, in moram povedat, da so trgovci imeli kar pojma in so vedeli kaj prodajajo, tako da z tem ni bilo problema. Kupila sem potem vzmetnico od proizvajalca Serta ( višina vzmetnice 32 cm, dvojno vzmetenje + spominska pena).




LuLu -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (11.9.2012 21:39:57)

IZVIRNO SPOROČILO: petarda
Hvala za informacijo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  


Prosim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




petarda -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (11.9.2012 22:03:10)

Tule še en link, ki bo lahko komu v pomoč.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

http://med.over.net/forum5/read.php?151,7109647

Hvala gsatalema tudi tebi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




rozilu -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (12.9.2012 7:19:00)

Za vrsto jogija boš morala pogruntati sama (samo latex, žepkaste vzmeti, različne trdote...), svetujem pa proizvajalca Slovenska postelja. Po preiskusni dobi (nekaj tednov) lahko jedro tudi zamenjaš (prevleko seveda obdržiš).

Midva sva za 180 široko posteljo vzela dva jogija (enega ne moreš niti obrnit). Najprej sva vzela malo tršo varianto, ker sem mislila da je boljše, potem sva šla pa na mehkejšo - ko jo v trgovini probaš se ti zdi čisto premehka, za spat je pa krasno.




LoCa -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (12.9.2012 7:19:16)

jaz imam od ikeje sultan flokenes, ki ima 7 cm spominske pene in sem totalno zadovoljna. prej sem imela navaden dormeo, ko me je pa začel bolet hrbet in sem imela celo išias sem se pa zbujala vsa obolela in kot da bi ponoči zemljo kopala. vse me je bolelo. pol sem si kupila sultan flokenes, ki je sicer tudi med najdražjimi v ikeji in sem končno spala kot dojenček. zvečer se ne premetavam več preden zaspim, ampak zaspim. prej se nisem veselila spanja, zdej se, ker vem da se bom zbudila kolikor tolko spočita in da me nič ne bo bolelo. prevleka je pralna, samo js imam med jogijem in rjuho še eno frotirko in tisto perem. glede tega, da ti je vroče - meni ni, je pa verjetno odvisno od človeka, js sem bolj zmrzljive narave. če verjameš opisu na strani, potem ti ne bi smelo bit toplo. zdej ga imam kake 2 leti in ne zamenjam.
in še včerajšnja štorja: moj fant zadnje dni, ko js odrinem v službo, preveksla stran in gre spat na mojo. in mi izjavi, da je pri meni tko lepo spat, da je mehko samo ni mehko (tko da bi se pogreznil) in da on bi danes kr na mojem jogiju spal. ni šans [sm=jezicek.gif], ti imej svoj dormeo, haha.




gsatalema -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (12.9.2012 8:21:29)

Ja, včasih so nasploh priporočali trde, ali vsaj trše vzmetnice, sedaj pa že kar nekaj časa ne. Najbolje nekaj srednjega, saj je morda ob poskusu mehke postelje občutek dober, ampak treba vedet, da si takrat gor samo par minut. Drugače je, ko potem posteljo uporabljaš celo noč in vsak dan, in potem se komaj vidi ta preveč mehka sredica. Lahko pa z možem kombinirata dve različni vzmetnici(trdoti) v eno prevleko, vendar mora biti postelja najmajn 180 cm, pri nekaterih gre celo 160.




nusi -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (12.9.2012 8:24:00)

tukaj je kratek in izčrpen članek o različnih vrstah ležišč. sama sem se na koncu odločila za vzmetnico z žepki.
Spanje na peni, lateksu ali vzmeteh?
http://www.zps.si/dom-in-vrt/pohistvo-in-oprema/spanje-na-peni-lateksu-ali-vzmeteh.html?Itemid=351




gsatalema -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (12.9.2012 8:47:59)


IZVIRNO SPOROČILO: nusi

tukaj je kratek in izčrpen članek o različnih vrstah ležišč. sama sem se na koncu odločila za vzmetnico z žepki.
Spanje na peni, lateksu ali vzmeteh?
http://www.zps.si/dom-in-vrt/pohistvo-in-oprema/spanje-na-peni-lateksu-ali-vzmeteh.html?Itemid=351


Zelo dober članek, ki sem tudi takrat prebrala in še več,... doma sem imela vse kataloge, naročena na vse e- novice vseh prizvajalcev.




majkeljanuar -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (21.9.2015 15:22:45)

Pri nas smo se tudi odločili za menjavo jogija in smo nov jogi kupili tukaj http://www.leticia.si/jogi/
Sedaj pa spimo kot angelčki, kar na starem jogiju nikakor nismo mogli.




ronja -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (25.9.2015 11:23:50)

Ko smo se selili, sva morala kupit jogi za veliko posteljo, ker sva prej imela navadno 120 cm, tu je bila pa zakonska (posteljo so pustili lastniki, samo jogija ne) in sva imela srečo, da so nekje praznili skladišče in so bili zadnji kosi precej znižani, tako naju je en penast jogi prišel v bistvu toliko kot bi naju sicer najcenejši z vzmetmi (skratka najcenejši, kakšnega sva mela prej) in sva vzela tega penastega. nama je super - prevleka je pralna, kar je fajn, ker je bil mali še mali in se je včasih ponoči polulal - tudi pri nama:D. Predvsem pa se zdaj ne premakne cela postelja, če en vstane in je res veliiiko lažje it stran od spečega otroka in če en vstane, se drugi ne zbudi, ker prej, če je on vstal, je mene dobesedno odneslo na drugo stran:D. Imamo zdaj 2 leti in zaenkrat zelo zadovoljna. če te zanima prav model, pa grem pogledat.




MatijaZ -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (17.1.2019 10:01:29)

Škoda, da je ta tema zamrla. MIdva sva ravno v fazi menjave, pa bi me zanimalo kaj danes mislite kateri jogi je dober? Nočem odpirat nove teme - mogoče obudim to :)




Lelly28 RR -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (26.7.2019 22:17:34)

Najboljši jogi je Slovenska postelja, za tiste malce cenejše variante pa Dormeo (obvezno kupljen v Dormeo trgovinah).




Stran: [1]