previjalna na pralnem storju (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?Sporočilo


Inigo -> previjalna na pralnem storju (10.10.2012 13:40:22)

Tiste, ki ste imele previjalno podlogo/mizo urejeno na pralnem stroju... zanima me kako dolga je bila in kako dolgo ste jo lahko uporabljale? Ker se mi zdi, da je vseen krajša kot tiste običajne previjalne mize.

Lp
čaki -> RE: previjalna na pralnem storju (10.10.2012 14:24:36)

ja jaz sem mela tako. ampak se mi zdi, da so vse podloge enake dolžine. ker men je na enmu koncu bla predolga. ampak me ni motilo. ko je pa stroj delal, je bla pa še podloga lepo topla. tko da nč panike. ja sej res-mi je pa moj spodaj na podlogo ježke nalimal, da se je držalo bolj skupaj, ampak ko je blo na stroju toplo, je lepilo kmal popustilo. tko da je blo pol isto dobro. otroka sta preživela! jaz pa tud. kako dolgo smo jo uporabljale? kako to misliš?
zaspancek1 -> RE: previjalna na pralnem storju (10.10.2012 14:34:24)

Sicer je doma nisem imela na pralnem stroju, sem pa eno takšno parkrat uporabila pri sorodniku, pa moram rečt, da je res res za silo in majhna (ji bil gor samo en nastavek, malenkost večji od stroja, ki je dimenzije 60× 60 cm), tako da se meni ni zdela ravno dolgo uporabna. Pa itak je to čisto prenizko - nisem velika (168 cm), pa sem imela doma vseeno narejen precej visok nastavek za na predalnik (višina 110 cm), ki ga še vedno lahko uporabljam pri 2 letniku.
Tako da - če se le da, izberi kaj večjega in višjega.
_sonček -> RE: previjalna na pralnem storju (10.10.2012 14:40:24)

Mi imamo tole iz ikee : http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/80141708/
Se še vedno previjamo gor, bo pa naš malček konec meseca star 16 mesecev
mateyka -> RE: previjalna na pralnem storju (10.10.2012 14:57:20)

jaz sem jo previjala na stroju dokler ni bla že tako velika, da je bežala in se upirala (previjanju), takrat smo prešaltal na posteljo, kavč in drugo pohištvo [sm=jezicek.gif]
Michelle12 -> RE: previjalna na pralnem storju (10.10.2012 15:07:04)

Stara je 14m in jo še vedno uporabljamo :) Je pa takoj zraven umivalnik in je malo predolga tako, da so nogice na umivalniku. Bo pa potrebno v kratkem it na kavč ali posteljo. Samo bo križ trpel :(
SMo pa kupili tisti blazino v Ikei in prevleke tudi :)
Meni se zdi super. Pa še voda je blizu. Mi uporabljamo toto krpice, ne tistih nenaravnih robčkov.
enea -> RE: previjalna na pralnem storju (10.10.2012 15:51:11)

mi smo imeli pri obeh tako previjalno, da ko sem ju kopala sem dala tisti podstavek(mizo) na stroj ko pa smo se samo previjale sem jo imela na stranicah od posteljice, je imela na vzglaviju dve taki nogici ki so se lepo prilagodile na posteljico
no TULE je zadnja slikca, podobno tistemu kar sem jaz imela, samo vrhnji del za previjanje
petea -> RE: previjalna na pralnem storju (10.10.2012 22:32:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo
Tiste, ki ste imele previjalno podlogo/mizo urejeno na pralnem stroju... zanima me kako dolga je bila in kako dolgo ste jo lahko uporabljale? Ker se mi zdi, da je vseen krajša kot tiste običajne previjalne mize.glede višine, uporabnosti in izrabe prostora je previjalna blazina na pralnem stroju super rešitev; mi smo kupili tako navadne dolžine (80 cm) in jo položili na stroj z 10 cm robom spredaj in zadaj glede na stroj


gibanje delujočega stroja pa, kot je že ena omenila, prija otrokom med ležanjem, lahko tudi uspava; [sm=smiley1.gif]
centrifuga pa je itak zakon (pri malo večjih) [sm=smiley36.gif]
tasa_m -> RE: previjalna na pralnem storju (10.10.2012 22:45:21)

Smo jo uporabljali zelo, zelo dolgo. Je res da imamo tisto ta-trdo podlogo.
Pa še sedaj po kopanju dam svojo 3,5 letnico gor. Noge sicer fajn dol visijo ampak njej je pa tak fajn ker se počuti kot mlajša sestrica..
Inigo -> RE: previjalna na pralnem storju (11.10.2012 9:12:03)

hvala za odgovore.

razmišljala sem, da bi dala delat eno ploščo za na stroj, da bi imela ob strani malo ograjice (pod ploščo bi nalepla kakšne gumijaste čepke, da ne bi drsela), gor bi pa dala tole podlogo: http://b2c.baby-center.si//Article.asp?articleid=244615 dolžina 65cm, širina pa 50cm, kar bi super pasalo gor.

petea -> RE: previjalna na pralnem storju (11.10.2012 10:10:09)

Kje imaš postavljen PS? Imaš ob njem še SS ali nizko kakšno omaro? Potem lahko daljšo previjalno podlogo položiš povprek preko obeh.

Meni se podloga dolžine 60 ali 65 cm zdi prekratka.
Na tvoji sliki pa me moti leseni rob okoli previjalne - po mojem je kar veliko možnosti, da otrok med obračanjem udari po njej, prav tako se bosta starša verjetno velikokrat zadela ob leseni vogal, ki štrli preko roba.


Mi smo nabavili takšno podlogo, v dolžini 80 cm. Stroj imamo postavljen v vogalu (a malo umaknjen od zadnje stene), tako da je obdan z dvema stenama, na drugi strani je SS, ki se je izkazal kot odlagalna polica za oblačila in pripomočke.
Preko obeh strojev smo najprej dali tanko, nekaj milimetrov debelo gladko iverno ploščo, da smo dobili uporabnejšo površino, saj smo tako pokrili še odprtinico med strojema ter prostor med strojema in zadnjo steno.
Za drobnarije smo na steno za strojema s samolepilnimi ročaji pritrdili posodice. In tako je vse, kar potrebuješ, pri roki.

Inigo -> RE: previjalna na pralnem storju (11.10.2012 10:34:09)


IZVIRNO SPOROČILO: petea

Kje imaš postavljen PS? Imaš ob njem še SS ali nizko kakšno omaro? Potem lahko daljšo previjalno podlogo položiš povprek preko obeh.

Meni se podloga dolžine 60 ali 65 cm zdi prekratka.
Na tvoji sliki pa me moti leseni rob okoli previjalne - po mojem je kar veliko možnosti, da otrok med obračanjem udari po njej, prav tako se bosta starša verjetno velikokrat zadela ob leseni vogal, ki štrli preko roba.


Mi smo nabavili takšno podlogo, v dolžini 80 cm. Stroj imamo postavljen v vogalu (a malo umaknjen od zadnje stene), tako da je obdan z dvema stenama, na drugi strani je SS, ki se je izkazal kot odlagalna polica za oblačila in pripomočke.
Preko obeh strojev smo najprej dali tanko, nekaj milimetrov debelo gladko iverno ploščo, da smo dobili uporabnejšo površino, saj smo tako pokrili še odprtinico med strojema ter prostor med strojema in zadnjo steno.
Za drobnarije smo na steno za strojema s samolepilnimi ročaji pritrdili posodice. In tako je vse, kar potrebuješ, pri roki.
ma ful smotano mamo... takoj na desno v kopalici je stroj. na desno je stena, levo je pa takoj banja. tako da nomamo nobenih možnosti kot to, da ga potegnemo še par cm ven. ampak to je mogoče 5cm, več bo že napoti...

podloga, ki sem jo prlepla, je brez teh okvirjev. samo podloga. jst bi na strani, kjer je banja, dala malo višjo ograjico, da bi segala čez rob previjalne podloge.
ronja -> RE: previjalna na pralnem storju (11.10.2012 10:54:12)

Na morju, kjer smo dobrih 5 tednov na leto in pri dediju, kjer smo cca 45 dni na leto (torej vse skup kar nekaj;), imamo tako urejeno in se dobro obnese. Mislim, da je najtežje dokler je otrok še mali in še ne sedi, ko enkrat sedi, ga itak sede oblačiš in kasneje kombiniraš še v stoje. Aja, no res, pa je, da jih jaz kaj dosti ne previjam (logiš, če so brez plenic:D), bolj preoblačim, pa umivam gor... Ampak se mi zdi, da se na pralnem stroju čisto lepo da, sploh če imaš lepo založeno, da ne more na nobeni strani dol past - to je najvažneje - ker je težko otroka pazit, da ne bo ob strani dol padel, medtem ko recimo močiš krpico za umivat... Torej ograjica nujno! Boš bolj mirna, pa tudi če bi slučajno kdaj na bano padel to ni glih tatami ali pa predal c cotkami, da se mu ne bi nič poznalo... Je sicer odvisno od otroka, moji so ful živi in sem se vedno bala - na tla mi sicer ni še noben padel, se mi je pa Ronja enkrat zmuznila ob mojem trebuhu na predal iz katerega sem jemala cotke - seveda ji ni bilo hudega[sm=jezicek.gif], še fajn se ji je zdelo, me je pa kar oblilo, če bi imela drugače urejeno oz. če bi jo kdo pustil gor, pa da bi treščila res dol...

Doma imamo sicer ornk previjalko, ki jo lahko samo toplo priporočam (izi mobili, če koga zanima) - res uporabljamo VSAK dan že 5 let in pol, vsak dan odpiramo predale, večkrat na dan,... pa še lepo dela (edini kos pohištva pri nas, ki je tako trpežen in hkrati ne kaže znakov te pretirane uporabe:D) - tako da če imaš prostor, priporočam veliko previjalko, ker je lažje. Midva sva se odločila zanjo zato, ker imamo v kopalnici sušilni stroj na pralnem in ni mogla bit tam.
petea -> RE: previjalna na pralnem storju (11.10.2012 11:14:13)

če imaš ob PS banjo, se jo da - tudi preizkušeno - fajn uporabit;
možnosti je več, npr.:

previjalno podlogo daš na banjo (za ta primer pride v poštev 80 cm) in PS uporabljaš za odlagalno polico - tako lahko tudi otrokovo ritko hitro splahneš pri pipi od banje, odložiš na previjalno in oblečeš;
ko previjalne ne rabiš, jo postaviš ali obesiš nekje pokonci; morda bi ti prišla v poštev tudi varianta tistih zložljivih mizic, ki jih pritrdiš na steno in po uporabi dvigneš - če je plastična, je lahko nameščena ob banji poleg PS (da imaš PS še vedno prost kot dodatno površino, prilagam dva linka: tega in tega

previjalno podlogo daš na PS, naredit si pa daš takšno odlagalno mizico, ki jo lahko položiš na banjo (nekako v stilu servirnih mizic za na posteljo); po uporabi pa jo npr. odložiš kam drugam, če ne gre drugače, na PS
Inigo -> RE: previjalna na pralnem storju (11.10.2012 11:17:00)


IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Na morju, kjer smo dobrih 5 tednov na leto in pri dediju, kjer smo cca 45 dni na leto (torej vse skup kar nekaj;), imamo tako urejeno in se dobro obnese. Mislim, da je najtežje dokler je otrok še mali in še ne sedi, ko enkrat sedi, ga itak sede oblačiš in kasneje kombiniraš še v stoje. Aja, no res, pa je, da jih jaz kaj dosti ne previjam (logiš, če so brez plenic:D), bolj preoblačim, pa umivam gor... Ampak se mi zdi, da se na pralnem stroju čisto lepo da, sploh če imaš lepo založeno, da ne more na nobeni strani dol past - to je najvažneje - ker je težko otroka pazit, da ne bo ob strani dol padel, medtem ko recimo močiš krpico za umivat... Torej ograjica nujno! Boš bolj mirna, pa tudi če bi slučajno kdaj na bano padel to ni glih tatami ali pa predal c cotkami, da se mu ne bi nič poznalo... Je sicer odvisno od otroka, moji so ful živi in sem se vedno bala - na tla mi sicer ni še noben padel, se mi je pa Ronja enkrat zmuznila ob mojem trebuhu na predal iz katerega sem jemala cotke - seveda ji ni bilo hudega[sm=jezicek.gif], še fajn se ji je zdelo, me je pa kar oblilo, če bi imela drugače urejeno oz. če bi jo kdo pustil gor, pa da bi treščila res dol...

Doma imamo sicer ornk previjalko, ki jo lahko samo toplo priporočam (izi mobili, če koga zanima) - res uporabljamo VSAK dan že 5 let in pol, vsak dan odpiramo predale, večkrat na dan,... pa še lepo dela (edini kos pohištva pri nas, ki je tako trpežen in hkrati ne kaže znakov te pretirane uporabe:D) - tako da če imaš prostor, priporočam veliko previjalko, ker je lažje. Midva sva se odločila zanjo zato, ker imamo v kopalnici sušilni stroj na pralnem in ni mogla bit tam.


sj pr sinu sm mela veliko previjalno od Lip Poljčane... zdj smo pa preseljeni, imamo manj prostora in previjalne nimam kam dat. zato bo na pralnem stroju, teh nekaj mesecev, pol se bomo pa posluževali postelje al pa tal (sina sm pr enih 8mesecih previjala na unih puzzlah iz pene, ker je migal in delal tako, da mi je še tam včasih ušel [sm=smiley36.gif]).
mateyka -> RE: previjalna na pralnem storju (11.10.2012 12:31:13)


IZVIRNO SPOROČILO: ronja
ker je težko otroka pazit, da ne bo ob strani dol padel, medtem ko recimo močiš krpico za umivat...


meni se ni bilo treba nič obračat. sem imela lonček z vodo zraven (ozka polička malo nad pralnim strojem) in sem delala vse zraven. sej če mal premisliš in preštudiraš, si lahko naštimaš zavede tako, da ni nikoli brez nadzora na stroju. mislim, če je men ratal, lahko vsakemu [sm=jezicek.gif]
Inigo -> RE: previjalna na pralnem storju (11.10.2012 13:43:49)

hja... nekak se bo moglo obnest [sm=smiley36.gif] ni druge! vidim, da vam je kar uspevalo, potem bo tudi nam.

pozdravček! [sm=smiley4.gif]
Anonimen -> RE: previjalna na pralnem storju (11.10.2012 14:18:08)

Kaj pa tole: http://www.bolha.com/oglas1282632398/slika0/stolcki-za-hranjenje (pač druge slike ne najdem kot tole na bolhi) ... ima prijateljica pa je ful zadovoljna. Se pa montira na kopalno kad in imaš potem na pralnem stroju pač površino za odlaganje.
krogec -> RE: previjalna na pralnem storju (12.10.2012 11:49:25)

meni ni boljše ideje kot previjanje v kopalnici, ker je zraven tekoča voda, umivalnik, tudi bana je že prav prišla, tak za vmes, zvečer pri kopanju pa itak morš otroka nekam dat, ko ga skopaš... pa stroj ni nič premajhen, vsaj meni se ni zdel, pa je bil že 2x v uporabi od 0 do 2,5 let (pa tud tretjič bo), sem pa dala gor takšno veliko penasto previjalno podlogo, iz nepremočljivega blaga, ki sem jo nabavila v babycentru (http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=177031), ob stroju imam ene poličke, pa nad njim omaro za ta glavne stvari in mi povsem zadošča; ne bi menjala za nič, sploh pa ne bi imela previjalne v spalnici
mateyka -> RE: previjalna na pralnem storju (12.10.2012 12:02:10)

jaz sem mela tole na stroju - ob strani ima dvignjen del in je zadoščalo da se ni mogla prekucnit v levo ali desno
[img]http://images.baby-center.si/06/PR06/R350/imgBigArticle_1_249585.jpg[/img]

pa nekak si tud jaz ne znam prestavljat, da bi previjala v spalnici [sm=zmeden.gif]
Anonimen -> RE: previjalna na pralnem storju (12.10.2012 12:11:16)


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
pa nekak si tud jaz ne znam prestavljat, da bi previjala v spalnici [sm=zmeden.gif]

Jaz sem v kopalnici previjala samo za večerno rutino ... čez dan sem jo previjala na previjalni v otroški sobi. Mi je bilo tako najbolj fajn.
mateyka -> RE: previjalna na pralnem storju (12.10.2012 12:20:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
pa nekak si tud jaz ne znam prestavljat, da bi previjala v spalnici [sm=zmeden.gif]

Jaz sem v kopalnici previjala samo za večerno rutino ... čez dan sem jo previjala na previjalni v otroški sobi. Mi je bilo tako najbolj fajn.


a si pol vsakič zračla, če se je pokakala?
Anonimen -> RE: previjalna na pralnem storju (12.10.2012 12:33:47)


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Otika
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
pa nekak si tud jaz ne znam prestavljat, da bi previjala v spalnici [sm=zmeden.gif]

Jaz sem v kopalnici previjala samo za večerno rutino ... čez dan sem jo previjala na previjalni v otroški sobi. Mi je bilo tako najbolj fajn.


a si pol vsakič zračla, če se je pokakala?

Zakaj? ... rita je bila itak vedno 123 čista in zvita, plenica je pa vsaka koj romala na balkon v koš ... če je bil pa kakec ekstra "odišavljen" sem pa tut mal na kip odprla ... samo glede tega je itak vseeno al si v kopalnici al v otroški ... a ni?
Tippi -> RE: previjalna na pralnem storju (12.10.2012 12:43:15)

Previjalka je povsod dobra! [sm=smiley1.gif] Če ima družina bolj prostorsko stisko, potem seveda pridejo vsi kotički, s kolikor toliko ravno površino v poštev, med drugim tud najbolj pogosta varianta pralnega stroja.
Če je pa dosti prostora, za razne previjalne omare, komode itd. potem je pa to sploh super! Čisto dvomim, da bi naštimali previjalno v kopalnico, če bi imeli otroško sobo, kjer se lahko kotalkaš. Tko da.

Starši se pač znajdemo. duh kakca pa po moje nima kle dost veze [sm=smiley1.gif] vse se prelufta! in mimogrede, meni kakec sploh ne smrdi, mi bolj bruhica [sm=smiley11.gif]
mateyka -> RE: previjalna na pralnem storju (12.10.2012 12:43:36)


IZVIRNO SPOROČILO: Otika
... samo glede tega je itak vseeno al si v kopalnici al v otroški ... a ni?


ma men ni. tko kot mi ne bi pasal kakat v spalnici in tega tam vohat, tko mi nekak ne sede pr dojenčkih ali malih otrocih. a veš kaj mislim, da bi dilal z ali vohal kakec drugje kot v kopalnici, kjer maš za to početje vse pri roki in je kot prostor specializiran za to, da tako rečem. [sm=smiley1.gif] če ni glih treba, nekak ne bi tega počela v sobah..
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>