še ena o lazanji (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


tix -> še ena o lazanji (16.10.2012 12:24:15)

Zanima me, če se da narediti lazanjo, musako itd. brez sira ? oziroma kaj bi lahko uporabila da bi bilo malo skupaj zlepljeno a je to nemogoče ?




ronja -> RE: še ena o lazanji (16.10.2012 12:25:48)

Da.




Paštetka -> RE: še ena o lazanji (16.10.2012 12:37:10)

Zakaj pa ne sme biti sira? Malo več povej, da lahko najdemo alternativo. Zaradi alergije, intolerance na laktozo, ukusa, ...ali ker ga nimaš?

To rabiš varianto samo za povrhu potrosit?




tix -> RE: še ena o lazanji (16.10.2012 13:08:13)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Da.
  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ok

Jaz potresem sir po vsaki plasti + na vrhu, se mi zdi da dobro skupaj drži. Oseba ne mara sira (da tudi taki obstajajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ) bi pa rada kdaj skuhala tudi lazanjo




razglednica -> RE: še ena o lazanji (16.10.2012 13:09:46)

prelijem z bešamel omako, jaz osebno ne maram sira[sm=smiley1.gif]




mateyka -> RE: še ena o lazanji (16.10.2012 13:18:19)

bešamel je fajn v plasteh. pa kisla smetana z jajcem za povrh.




ronja -> RE: še ena o lazanji (16.10.2012 13:31:17)

Za vmes ne rabiš sira, vsaka omaka + škrob v testu, ki se napije, lepo zlepi plasti (pomaga, če pustiš lazanjo 5-10 min zunaj, predno jo režeš - ko je že pečena, seveda, se veliko lepše reže - nam navadno ne rata, smo neučakani, ampak če pa se da, pa res pomaga) Sama vmes navadno ne dajem sira, včasih ja, večinoma pa ne.

Meni je sir na vrhu super in nujen, ampak če ga mr. nesirni ne mara, ga pač ne mara in ga njemu ne daš na vrhu, na vaš del pa, pa je. Na vrh daj obvezno omako, sicer bo vrhnja testenina trda ko kamen, ko se speče;). Namesto sira je laho na vrh bešamel, paradižnikova omaka,...

A te kaka posebna lazanja zanima? Sicer se mi malo zdi, da če nekdo ne mara sira, ne bo ravno navdušen nad zelenjavnimi, kakršne navadno delamo... ampak če imaš kake želje in če vem, ti napišem, lazanje so pri nas res "must";)

PS: pa kdaj mu vseeno naredi sir, včasih ljudje ne vejo, da imajo nekaj radi in mislijo, da ne marajo. Lubi je bil prepričan, ad on ne je lazanje. Ker je enkrat probal doma in mu ni bila všeč oz. mu je bila totalno zanič in niso nič pojedli tistega... Meni so bile lazanje všeč in mi je bilo škoda kar vršt puško v koruzo in sem jo enkrat naredila... no, od takrat dalje, je to njegova najljubša jed[sm=smiley1.gif]. Mi je izziv naredit ljudem, ki nečesa ne jejo, točno tisto in to tako, da jim je všeč[sm=smiley1.gif]




tix -> RE: še ena o lazanji (16.10.2012 13:46:57)


PS: pa kdaj mu vseeno naredi sir, včasih ljudje ne vejo, da imajo nekaj radi in mislijo, da ne marajo.


moj mož je že en tak, ampak ga res težkoooooooo prepričam, da bi nekaj poskusil, ampak nekaj jedi sem ga pa že navadila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Hvala za pomoč, jaz sem mislila, da je sir "obvezen". S kakšno omako pa potem prelijete ?




Paštetka -> RE: še ena o lazanji (16.10.2012 13:53:09)

Ronja, to pa je res. Jezus česa vse ni moj jedel. Zdaj pa je vse in mu je odlično. Je bila tašča pri meni na kosilu in je rekla sinu: ti pa tega ne ješ. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Seveda, če mu je samo pomfri cvrla in pohala [sm=jezicek.gif]




nyna84 -> RE: še ena o lazanji (16.10.2012 14:11:47)

Jaz mojega pa še nikoli nisem vprašala, če česa ne mara. Kar skuham, to se bo jedlo. Sicer bo pa lačen [sm=jezicek.gif]
No, v 10 letih je še vse pojedel .... Kaj mu pa ostane drugega [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]




mateyka -> RE: še ena o lazanji (16.10.2012 14:16:03)

jaz dam, povrh omako katera je tudi notri in čez sir (da je zgornja plast mehka). kadar pa ne dam sira, dam pa omako in kislo smetano zmešano z enim jajcem (kakor ena musakina mešanica namesto sira). pride tudi zelo dobro - kot en gratiniran narastek (brez sira seveda) [sm=smiley1.gif]

p.s. moj mož je vse, razen tatarca in vampov [sm=smiley4.gif]




ronja -> RE: še ena o lazanji (16.10.2012 15:21:17)

Omaka je lahko kakršnakoli zelenjavna, tudi paradižnikovo lahko lepo čez poliješ, pa pač ne daš sira čez, ali pa seveda bešamel, ta se še zapeče. V skrajni sili pa poliješ s smetano.

Midva imava že skoraj en tihi dogovor, da kar kje je, pa pove, da je bilo negravžno, tisto potem enkrat naredim in ugotovi, da je v bistvu čisto dobro. Tako je zdaj lazanja njegova omiljena jed in mora nujno bit vsaj vsak mesec, oz. po njegovo bi bilo vsak teden[sm=jezicek.gif], pa recimo kitajska hrana, italijanska, ni maral špagetov carbonara (se strinjam, tisti, ki jih je sošolec naredil so bili res za bruhat[sm=smiley36.gif]), zdaj pravi, da jih moram spet kdaj naredit,... Ma en kup takih reči. Res pa je, da je raziskovalnega duha in bo vse poizkusil. Prvič je še malo čudno gledal, ko sem delala zrezke v gorčični omaki: "a gorčica se lahko pogreje?... pa je to pol dobro?" POtem je bila ta omaka zanj njaminjami in sploh in oh ful dobra (ni bil navajen omak od doma, so mu pa všeč) in od takrat naprej vedno reče, da naj samo po svoje naredim, pa bo najboljše:). In vse poizkusi. Če ne bi bil tako pripravljen na eksperimente, ne bi pol tako uživala v kuhinji in posledično bi precej slabše jedli...

Zdaj pa mi že on najde kaj na netu in pravi, da bi to pa lahko poizkusili: zadnjič recimo na roke vlečene nudle... Tako da to je zdaj naša nova naloga, da jih ukrotimo (ni glih najlažje, prvi poizkus spodletel (sem potem kar s strojčkom naredila), ker ni bila prava moka, ampak probavamo dalje)[sm=smiley1.gif].

Naslednja jed, ki je baje ne mara, je sataraš. Mi ni jasno, kako bi lahko to zaj*, ker obožuje vse s paradižnikom in papriko. Pravi, da kar je jedel, je bilo grozno suho in zanič. Ok, suh ziher ne bo:).




ronja -> RE: še ena o lazanji (16.10.2012 15:21:55)

Mateyka, tega pa tudi jaz ne jem, pa tudi lubi ne zahteva, da bi delala[sm=smiley36.gif].




mateyka -> RE: še ena o lazanji (16.10.2012 15:46:38)

jaz pravim, da so vse jedi dobre, če so prav pripravljene [sm=smiley1.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.10.2012 8:18:29)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mateyka -> RE: še ena o lazanji (17.10.2012 9:34:52)

ne boste verjele, sam jaz nisem lazanje delala že nekaj let. se pozna, če nimaš svoje kuhinje in kuhaš tam kjer kuhajo najmanj tri ljudje, pa še ti ne smeš nič reorganizirat da je bolj ergonomsko da ne boš ubogih drugih članov preveč namešal - pol ti pa dol pade in se ti več ne da [sm=jezicek.gif]
ampak - zdej bom carica of my own kithcen, od decembra bom imela pa čist svojo kuhno. katera lazanja bi bila primerna za prvo po tolikih letih? sprejemam predloge; lahko tudi glasujete [sm=smiley4.gif] matr, se počutim kot Hyacinth in her candlelight suppers and afternoon teas [sm=jezicek.gif]
http://www.youtube.com/watch?v=uUoO_YwQRh0

in k sem glih včeri pekla cupcakes [sm=smiley36.gif]
http://www.youtube.com/watch?v=oTmryk1v550&feature=related




uškinamama -> RE: še ena o lazanji (17.10.2012 9:56:56)

Čestitke za novo bodočo kuhinjo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Zdaj boš imela prostor, kuhaš itak rada (i guess) tako , da v kratkem pričakujem, da se boš odločila za blog , kjer bomo lahko spremljali kuharske umetnije iz dalnje švedske v novi kuhinji , za popestritev pa mislim, da je skrajni čas, da začneš tvojo malo umetnico tržit (joj, kako se to grozno bere [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) . Resno, če se odločiš za blog, boš v meni imela zvesto in navdušeno bralko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Za prvo lasagno predlagam, da daš domišljiji prosto pot in uporabiš sestavine, ki so takrat dostopne, sveže, lokalne.

Cupcakes - tudi sama sem jih delala ta vikend. Štih probo za Uškin rojstni dan , delala sem pa pajkce, sove, pikapolonice. Če katero zanima, dam link [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. S katero kremo jih namažeš? Meni tista s filadelfijo ne sede.




Tippi -> RE: še ena o lazanji (17.10.2012 9:58:44)

da v kratkem pričakujem, da se boš odločila za blog , kjer bomo lahko spremljali kuharske umetnije iz dalnje švedske v novi kuhinji


Najprej se pridružujem čestitki za novo kuhinjo! linkec mogoče maš, kako naj bi izgledala? ziher, ti maš vedno! [sm=smiley36.gif]

In naslednja stvar, navijam za blogec!!! [sm=bravo.gif]




Tutan -> RE: še ena o lazanji (17.10.2012 9:59:26)

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Čestitke za novo bodočo kuhinjo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Zdaj boš imela prostor, kuhaš itak rada (i guess) tako , da v kratkem pričakujem, da se boš odločila za blog , kjer bomo lahko spremljali kuharske umetnije iz dalnje švedske v novi kuhinji , za popestritev pa mislim, da je skrajni čas, da začneš tvojo malo umetnico tržit (joj, kako se to grozno bere [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) . Resno, če se odločiš za blog, boš v meni imela zvesto in navdušeno bralko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Za prvo lasagno predlagam, da daš domišljiji prosto pot in uporabiš sestavine, ki so takrat dostopne, sveže, lokalne.

Cupcakes - tudi sama sem jih delala ta vikend. Štih probo za Uškin rojstni dan , delala sem pa pajkce, sove, pikapolonice. Če katero zanima, dam link [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. S katero kremo jih namažeš? Meni tista s filadelfijo ne sede.

1.Mateyka - čestitke [sm=bravo.gif] za novo kuhinjo!

Uška, DAJ LINK [sm=smiley1.gif]

p.s.: punce, kje nabavite te slaščičarske vrečke - pri nas jih ne najdem, v LJ se zdaj ravno ne bom peljala po te vrečke, rezala pa tut ne bi več teh kuhinjskih za v skrinjo [sm=smiley36.gif]




uškinamama -> RE: še ena o lazanji (17.10.2012 11:06:30)

[img]http://shrani.si/f/3n/XZ/1BoeQCkq/spider-cupcake-halloween.jpg[/img]




StrawberrY -> RE: še ena o lazanji (17.10.2012 11:35:09)


IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Čestitke za novo bodočo kuhinjo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Zdaj boš imela prostor, kuhaš itak rada (i guess) tako , da v kratkem pričakujem, da se boš odločila za blog , kjer bomo lahko spremljali kuharske umetnije iz dalnje švedske v novi kuhinji , za popestritev pa mislim, da je skrajni čas, da začneš tvojo malo umetnico tržit (joj, kako se to grozno bere [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) . Resno, če se odločiš za blog, boš v meni imela zvesto in navdušeno bralko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Za prvo lasagno predlagam, da daš domišljiji prosto pot in uporabiš sestavine, ki so takrat dostopne, sveže, lokalne.

Cupcakes - tudi sama sem jih delala ta vikend. Štih probo za Uškin rojstni dan , delala sem pa pajkce, sove, pikapolonice. Če katero zanima, dam link [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. S katero kremo jih namažeš? Meni tista s filadelfijo ne sede.


Podpis!




mateyka -> RE: še ena o lazanji (17.10.2012 11:43:31)

ko se preselimo, bom pofotkala novo kuhinjo. ni slaba, res. pa dost prostora je in s tamalo bova naredile (z raznimi gostjami - teta, prijateljica..) ene 3-4 večja platna (slike) za na steno, da bo zgledalo in se čutilo res domače [sm=smiley1.gif]

imam neki tazga v mislih ( to je fotka slik une pupe aelite, sam za primer kako bi kobinirala tehnike; akril, voščenke, kolaž, dekupaža maybe, limanje raznih materialov in igrač na sliko, itd..) - neki tazga za v kuhinjo, kaj pravte?
[img]http://shrani.si/f/1X/w/2doWPofz/mala-umetnica1.jpg[/img]

joooj, ste me najdle; blog - pa sebe ne dohajam [sm=smiley36.gif] mogoče kasneje.. zdajle delam websajt za inaro in še za moj portfolio, pa začenjam težit za škatle (pakiranje stvari, ki jih lahko prej zapakiram) in še en dost zahteven projekt delam (branding), pa tamala ma neki kar zahteva mojo pomoč in delo..
ja uškina, moja pupa je dobila prvi posel, sam zdej delam na tem da ga - če ga - lahko izvede dovolj profesionalno. ampak o tem kdaj kasneje kaj več [sm=smiley1.gif] glede tržit na splošno (prodaja njenih ilustracij online recimo), to je en konkreten job - ful časa vzame da bi to spedenal in vodil; ne vem če sem pripravljena vložit tok časa in dela.. a bi mi sploh zneslo? neki na pol mi glih ne sede.. mogoče kasneje, tako kot blog [sm=smiley36.gif] zaenkrat bo mela en websajt in recimo da bi katera kaj rada, me lahko kontaktira in bomo potem naprej debatiral. sam - joooj, morma se preselit, da lahko uredim ta kaos, ki se mi zdej nabira; čist me je na psihološko finto vrglo - ker se bom kmalu selila, se mi ne da nič več pospravljat in predenat, sej itak čez mesec in pol gre v škatle in na novo lokacijo, kjer jih bom pospravila tam kjer je treba [sm=jezicek.gif]




Tutan -> RE: še ena o lazanji (17.10.2012 11:48:57)

Ok, firbec me daje. Čeprav se mi zdi, da si mela nekaj časa v podpisu en picassa album s prekrasnimi slikami, ki jih je risala tvoja tamala - samo tega je že daleč nazaj, ni tako? Če pa sem zamešala, pa se pardnoiram.
No, hitro kakšno sliko, prosim [sm=smiley1.gif]




uškinamama -> RE: še ena o lazanji (17.10.2012 11:54:47)

Mala dobi prvi posel in ti lepo tiho [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].  Res, čestitke.  Mala (ji lahko sploh tako rečem) ima poseben talent, božji dar [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. In res ima srečo, da jo podpiraš in ta dar neguješ.
Če ne želiš o tem pisati razumem, ampak firbčna pa sem vseeno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. A ko bo delo narejo ga boš objavila ?




mateyka -> RE: še ena o lazanji (17.10.2012 12:00:22)

krema za cupcakes - ja, jaz tud nisem filadelfija fen, pa kak frosting (sam sladkor in puter - kill me now, please [img]http://www.hazelnet.org/icon/emote/broil.gif[/img] )

jaz delam osnovo iz stepene smetane in mascarponeja. sem pa zdele glih probala s kislo smetano - dodala stopljeno čokolado in mal mleka, vsem všeč. če ma kdo še kako idejo, kar na plan.
sladkor in puter se fizično ne morem in ne morem pripravt narest.. bleeeh [sm=smiley22.gif] [sm=smiley11.gif]
[img]http://savorysweetlife.com/wp-content/uploads/2010/03/Buttercream-Ingredients.jpg[/img]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>