Vražji komarjevi piki (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


Anonimen -> Vražji komarjevi piki (9.9.2005 9:11:33)

Včerajšni prispevek na poročolih RTV o tigrastih komarjih mi je dal mislit,Katja pa je postala mal panična.
Pred dnevi je pri belem dnevu Timija nekaj pičilo na sredi čela.Pokazala se je bulica in ga močno srbela takšna kot te piči komar.
Naslednje jutro pa šok.Oteklina se je razširila čez oči nos.V glavnem je izgledal kot da prihaja iz drugega planeta Oteklina ni izginila pa tudi srbenje še dva dni,kljub obkladkom in antihistaminiku.
Pravkar sem klicala ambulanto in razložila.
Odgovor:preventiva nič drugega.Zaščita notranjih prostorov z naprvicami za odganjanje komarjev,čim manj se gibat,ko je vlažno zunaj (to je nemogoče)
zaščita otroka z dolgimi rokavi in hlačnicami.spet v tej soparni toploti nemogoče,edino pošpricat z Avtanom to še pride v poštev.Uživanje antihistaminika.
V glavnem je rekla doktorca,da so letos pogosti obiski ambulante z otroci ki tako burno reagirajo na komarje pike(grde velike bule,otekline)
Mi živimo le lučaj od Tržaške luke in tega vražjega tigrastega komarja sem že opazila pri nas
pa ni pomoči!!!!

__________________

Lp neva




MarijaPo -> Vražji komarjevi piki (9.9.2005 9:15:44)

Ohoj, kar si napisala - naspricaj ga z Autanom, ni drugega, ker ce ga bos imela stalno doma, bo ves nesrecen.
Mogoce mu lahko kupis tisto stvar, ki oddaja nek visoko frekvencni zvok (vecinoma se uporablja za klope) in naj ga ima v zepu, ko okrog hodi.
Ce imate vrt in ste veliko na njem, pa kupi spirale, ki tlijo in odganjajo komarje.

Srecno!




Anonimen -> Vražji komarjevi piki (9.9.2005 9:20:18)

Ojoj, ma poden, tale golazen. Sem ujela z enim ušesom včeraj tisto pri dnevniku, ja. Ja, Neva, maži oz. šricaj ga z Autanom ali čim podobnim. Pa tiste špirale od Raida se mi zdi res ful odganjajo komarje. To imamo pri nas ponavadi na morju, zvečer pred prikolico prižgano in je res ful učinkovito.




Anonimen -> Vražji komarjevi piki (9.9.2005 9:27:44)

Sej imamo...špirale na vrtu zvečer,z Avtanom ga pošpricam proti večeru,v celi hiši imamo v vtičnicah napravice z tekočino proti komarjem....ampak to ga je pičilo sredi belega dne.Tigrasti komarji pikajo podnevi




piščanc -> Vražji komarjevi piki (9.9.2005 10:46:49)

Tjaša je imela tud grozne pike po nogah in hrbtu - še nikoli ji ni tako zateklo, sploh ni mogla obuti čevljev. pa še bulica se je naredila tam kjer jo je pičil - pa to je bilo v centru Ljubljane, na travniku.

pomagal je fenistil gel, pa claritine.




Anonimen -> Vražji komarjevi piki (9.9.2005 12:53:00)

Ja piščanc,so sedaj ko je več vlage komarji popolnoma znoreli sestradani napadajo kadarkoli in kjerkoli
Je povedala pediatrinja da so pri otrocih take reakcije(zatekanje)značilne in pogoste.
Tudi moja 16 letnica alergik in asmatik ima tako hude reakcije na pike.Samo se mi dozdeva da so postali imuni tile komarji na vse insekticide,avtan,in podobno.pikajo vseeno.




Anonimen -> Vražji komarjevi piki (9.9.2005 13:23:16)

Drugače pa ful po piku pomaga Olje 31 od Justa. Jaz nič ne verjamem tem zadevam, ampak ko sem se zadnjič pri mami namazala po tem, ko me je pičil in me je pošteno srbelo, da sem imela že bulo, nisem mogla verjet. V nekaj urah po tem, ko sem se namazala, ni bilo ne duha ne sluha o kakšnem piku. Prav hecno.




piščanc -> Vražji komarjevi piki (9.9.2005 14:13:24)

o, splišni ima pa novo slikco

te sploh nisem prepoznala, še dobr a imaš ime enako




piščanc -> Vražji komarjevi piki (9.9.2005 14:14:24)

a= da




Anonimen -> Vražji komarjevi piki (9.9.2005 14:15:09)

Ja, verjamem.




Pupica -> Vražji komarjevi piki (13.9.2005 15:38:07)

ojej...jaz sem tut zeloooo občutljiva na komarjev pik. Mi takoj nastane oteklina. K sreči Tio še nobeden ni pičil, me je pa strah, ko jo bo




kofetek2010 -> Vražji komarjevi piki (13.9.2005 15:52:10)

moj je pa alergik na pike in en navaden komar mu povzroči to, kar povzročajo ti "novi" komarji, mora takoj vzet Claritine, samo po navadi do jutra, ko opazimo, da ga je kaj pičilo, je že čist razkraspan in zatečen
predvčerajšnjim je imel tak uhelj, tak čist debel in velik




Anonimen -> Vražji komarjevi piki (14.9.2005 17:05:27)

Na že spet...sredi popoldneva pri soncu,belem dnevu,na sprehodu so ga popikali,da po obrazu in vratu izgleda kot,da je prebolel vodene koze Čeprav smo ga namazale s kremo,ki vsebuje tudi snov,ki odganja komarje




Stran: [1]