Bazična in kisla hrana (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


LuLu -> Bazična in kisla hrana (29.12.2012 0:52:05)

Gledam po netu in iščem vzroke in zdravljenje za mojo težavo. Ni tako huda, da se ne da normalno živeti, ampak najbolj mi je padlo v oko stran, ki je popolnoma opisala isto težavo in način zdravljenja. Je dolgoročen, a uspešen, trdi avtorica, ki je sama imela take težave.
Zdaj pa mene zanima, če katera pozna takšno hranjenje ... bazična živila vnos cca 75%, kisla cca 25%. Naj bi pomagalo dolgoročno.
Naj mi katera kaj napiše  v zvezi s tem, predlaga kakšno knjigo, karkoli, da malo še dobim informacij. Osnove, bistvo takega hranjenja vem. Literaturo in izkušnje pišite. Hvala.




LEJLA -> RE: Bazična in kisla hrana (29.12.2012 22:43:04)

Živjo!

Mislim da je knjigi naslov Alkanizirajte se. Pa tudi knjiga Ščepec resnice, ki opisuje zdravljenje z začimbami je super.
Moj oči je kar maher ratal in se tega kar drži in je pozdravil že kup težav.

Lp,




Poka -> RE: Bazična in kisla hrana (3.1.2013 22:06:28)

Sem skoraj prepričana, da misliš kandidom ki povzroča razne težave - zlasti ženskam :)

Ja, sem brala o tem - no v drugi temi sem ti že napisala, da je mene določena hrana rešila enih stvari. Takrat nisem vedela, da ima tak učinek, ker men je bilo takrat bistvo diete bolj v zunanjem izgledu [sm=smiley36.gif] So ap določene težave izginile. Ko sem nehala, so se mi pa ful pojavila vnetja najprej - in sem začela brat in naj bi bila to zelo podobna hrana kot sem jo jedla. Edino kvao bi še lahko izločila in npr. mleko - sam nekje piše, da mleko lahko - različne teorije.... Čisto brez še nisem probala, ker kava z mlekom je bila pa res moj edini greh...

No, pol so mi odstranili endometriozo in sem še to raziskala - imam še en kup člankov za prevest. Saj osnove so mi še jasne, sam tu v enih člankih še piše, kaj je še sploh fajn jest, pa se zdaj ne spomnim. Določene vrste zelenjave so omenjali zaradi določenih mikrohranil notri... Naj pa to ne bi bilo znanstveno dokazano, da vpliva - so pa predvidevali... Jaz se zdaj striktno ne držim in ne vem, sam za vnetja drži 100% vsaj pri meni... Cuker sam mim mene gre in je problem tu...

Še ena stvar - teorija - je pa to, da imaš težave zaradi intolerance na laktozo in gluten. No v vseh teh zadevah, ki sem jih izločila, je bil - lahko da je res. V poštev pridejo samo določene vrste moke - koruzna, ajdova. Riževa, krompirjeva... Pirina ima gluten, ampak manj - najprej sem bila glede tega v zmoti... No, ampak meni škodi tudi pršut npr. ker je svinjsko meso. V salame pa itak dajejo škrob - kar vsebuje gluten. To je tudi v jušni koncentratih ipd, pudingih - jaz tega sploh več ne kupujem že par let (pa zakaj se mi še vseen zdi, da imam celulit [sm=jezicek.gif])




LuLu -> RE: Bazična in kisla hrana (3.1.2013 22:19:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Poka

Sem skoraj prepričana, da misliš kandidom ki povzroča razne težave - zlasti ženskam :)
Sem ravnokar tam prebrala tvoj odgovor. Ne bodi tak prepričana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Moja težava je koža, ki nima veze s kandido. Je pa ena od opcij bila, da se da to rešiti s takšnim razmerjem hranjenja. Zato to sprašujem.




LuLu -> RE: Bazična in kisla hrana (3.1.2013 22:21:37)

Poka, hvala za odgovor seveda. Si se potrudla in še tukaj napisala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Še dalje bom raziskovala, kaj bi lahko bila rešitev za mene. To je le ena od njih.




Stran: [1]