Avokado (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Tippi -> Avokado (2.1.2013 21:09:38)

Odkar sem poskusila pred leti avokado, je redno na našem jedilniku. Včasih "kartako" v solati, še večkrat pa kot namaz. Zdaj sem dobila večje število avokadotov (kakšna fletna beseda [sm=smiley36.gif]) in jih bomo jedli, dokler jih ne pojemo. zjutraj, zvečer, čez dan [sm=smiley36.gif] Uglavnem. Edina slaba lastnost avokada je, da oksidira. Vedno uporabljam limono, ampak to ne dela [sm=zmeden.gif] Ne vem kaj delam narobe?? Včasih jo dam več, drugič manj, ampak, ni važno koliko dam limone, vedno oksidira. Razmišljala sem, da bi morala, ko bom recimo dala avokado v posodico za čez noč, da bo zjutraj za zajtrk (namreč zjutraj se mi ga ne bo dalo pripravljat), bi potem čez pokapala velikooooooooo limone, tako da prekrije vrhnjo plast? A mislite da bi to šlo?

Prosim za čim več idej, kaj naredite, da vam avokado ne oksidira? hvalaaaa [sm=bravo.gif]




Felicita -> RE: Avokado (2.1.2013 21:46:53)

v neprodušno posodo (tupperware) ga zapri s polovico prerezane čebule.

ne sprobano, pobrano pa tule: http://irena.blog.siol.net/2012/10/31/avokado-in-cebula-to-sta-lepi-par/




Hope2 -> RE: Avokado (3.1.2013 5:01:47)

Mi smo tudi ljubitelji avokada in jaz ga sploh nikoli nič ne mažem, kapljam ali neprodušno zapiram. Avokado odrežem po polovički, ravno kontra kot na tem linku (po ožjem delu). Obvezno not pustim koščico, da varuje notranjost oz jamico. Tako oksidira zelo mali del avokada (le mali krogec okoli koščice). Oksidira le 1mm v globino, tak da sploh ni problem odrezat ta mm drug dan vstran. Včasih pustim tudi po 3 dni v hladilniku in je še vedno samo ta mm za odrezat.




Tippi -> RE: Avokado (3.1.2013 7:50:01)

Hvala za idejo glede čebule, ampak po moje je ne bom potrebovala. Sem nagruntala in je uspelo [sm=bravo.gif] Ko sem pripravila namaz, sem dala v posodico in čez pokapala veliko limone, tako da je prekrilo zgornji sloj in je bil zjutraj kot nov [sm=smiley36.gif] Okus pa tudi ni bil nič spremenjen zaradi večje količine limone.

Hope tud dobra ideja, ampak jaz itak ponucam vedno cel avokado, tako da nikoli ne naštimam samo ene polovičke [sm=smiley1.gif]




Pokora -> RE: Avokado (8.2.2013 18:00:35)

Za naslednjič:
Ko narediš namaz, ga prekrij s folijo za živila (s tisto prozorno). Folijo kar pritisni na namaz. Ne bo nič oksidiral :)




Stran: [1]