vpis v vrtec (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo



Sporočilo


sovica3 -> vpis v vrtec (7.1.2013 23:49:47)

Pozdravljene. Kakšen je postopek če bi npr. vpisala otroka v vrtec, preden se mi izteče dopust za nego in varstvo otroka? Ali moram prekiniti dopust za nego in varstvo otroka, drugače ne dobim vrtca? Slišala sem namreč, da bi lahko bila do izteka še naprej na dopustu za nego in varstvo, otrok bi pa bil v vrtcu oz. bi se uvajal. Ni mi logično, a vi veste kaj, kako je s tem?!




Tanik -> RE: vpis v vrtec (8.1.2013 8:26:41)

ne moreš uveljavljati dva socialna transferja, če si na porodniški in znižano plačilo vrtca.
otrok lahko gre v vrtec ko nisi več na porodniški.

vpišeš ga lahko ampak vstopi lahko v vrtec ko ti zaključiš porodniško.sem imela tak primer novembra 2012




Angel_Tian -> RE: vpis v vrtec (8.1.2013 8:33:34)

Točno tako kot je predhodnica zapisala.
Otrok lahko začne vrtec obiskovati po preteku tvoje porodniške, ti ga seveda vpišeš v času vpisov, da imaš garantirano mesto.

Glede uvajanja je pa mislim, da malo odvisno tudi od vtrcev. Jaz sem tamalo uvajala 2 dni preden sem šla spet v službo. SIcer sem takrat še koristila stari dopust po porodniški, ampak mislim, da se ni problem dogovoriti. Uvajanje itak pomeni, da si tisto urco ali dve skupaj z otrokom v vrtcu oz ga tam pustiš le zelo kratek čas. Mi smo šli v vrtec z majem 2011, vpisana in šteta je pa bila že seveda septembra.




nestea -> RE: vpis v vrtec (8.1.2013 8:48:17)

Poznam primer v letu 2010, ko je mamica predčasno prekinila porodniško, zato da je otroka lahko vpisala v vrtec 1.septembra. Šlo je za manj kot mesec dni, sicer v sredini septembra ne bi dobila mesta v vrtcu. Ne vem pa, ali je po novem kaj spremenjeno.




sovica3 -> RE: vpis v vrtec (8.1.2013 10:07:35)

Hvala zaenkrat. Ja, saj pri meni je bila ista stvar. Iz vrtca so me klicali, da se je odprlo prosto mesto, vendar bi moral 1 mesec prej začeti. Sicer bi bil star že 11 mesecev in pol, vendar se je rodil nedonošen in nekako 1 mesec zaostaja v motoričnem razvoju... Sicer ni nič narobe, ampak malo zamuja. Zdaj ko pa premišljujem, mi je pa malo žal.
Jasno mi je, da ne morem uveljavljati znižanega plačila vrtca (bi plačala polno ceno, mogoče je še vedno ceneje kot zasebni vrtec?), vseeno pa otrok lahko obiskuje vrtec?! Na odločbi piše, da v primeru da začneš delati, moraš javiti CSD-ju, če gre pa otrok prej v vrtec, pa ne. Malo mi je čudno vse skupaj...




sovica3 -> RE: vpis v vrtec (8.1.2013 10:11:05)

Aja, vpisala sem ga itak že takrat, ko se je rodil. V tem primeru bi VSTOPIL 1 mesec prej, preden končam dopust za nego in varstvo.




Angel_Tian -> RE: vpis v vrtec (8.1.2013 11:39:45)

Na CSD je treba javiti vsako spremembo, tudi, ko gre otrok v vrtec.
In kolker je meni znano, je važno, da je otrok star vsaj 11 mescev in ta pogoj bi tvoj itak izpolnjeval. Nisem se pa nikoli ubadala s tem, če bi nedonošenčki mogoče morali biti stari več.




beti 1 -> RE: vpis v vrtec (8.1.2013 14:23:09)

Kaj pa če se na CSD pozanimaš, če je v takem primeru možno naknadno dobiti odločbo za prenos dela dopusta za nego in varstvo, ki ga potem koristiš kot dodatne dneve letnega dopusta do 8 leta starosti.
Ko sem jaz uvajala mlajšega v vrtec sem ga tudi pred uradnim dnem vstopa, tako da bi takrat lahko še bila na dopustu za nego in varstvo, je pa to odvisno od vrtca do vrtca, kako imaš oz. nimaš uvajanja. Meni so ponudili možnost, da za čes, ko bi otroka že morala vpisati, pa do takrat ko res pride naredimo poldnevni program, ker je manj cene. Ampak tebi to ne pomaga, ker dveh izključujočih se pravic verjetno res ne moreš koristiti hkrati. Čeprav ne vem, kako pa majo potem nadzor nad tem pri prenesenem delu dopusta, ko je otrok že itak v vrtcu in imaš odločbo. Verjetno ne zahtevajo, da ga za ta čas izpišeš?




Backa35 -> RE: vpis v vrtec (21.1.2013 18:08:55)

Pozravljene!

Angel_Tian
- kdaj pa vpises otroka v vrtec? Takoj ko se rodi? Jaz bom tudi rodila maja meseca, kar pomeni, da bi naslednje leto enkrat maja potrebovala vrtec. Kaksne izkusnje imas s tem, glede na to da si napisala da je "vpisana in šteta je pa bila že seveda septembra" - pomeni, da si placevala ze prej vrtec, se preden je otrok sel v vrtec?
Oprosti, mogoce sprasujem neumno, ampak se res na te stvari ne spoznam [sm=zmeden.gif]

Hvalaa in lep pozdrav




Stran: [1]