|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kateri blender...Vitamix, Blendtec ali Omnibl...
29.1.2013 14:05:49   
zara13
Sem pred nakupom malo boljšega blenderja in me zanimajo izkušnje uporabnikov. Vitamix in Blendtec sta tam-tam s ceno, Omniblend je precej cenejši. Katerega imate, priporočate? Hvala za pomoč ;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kateri blender...Vitamix, Blendtec ali Om...
29.1.2013 18:47:39   
Cassiopeia
Jaz imam vitamix blender in sem zelo zadovoljna! Dober nakup!

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
29.1.2013 23:25:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Cassiopeia)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kateri blender...Vitamix, Blendtec ali Om...
30.1.2013 10:29:36   
Irena88
Jaz imam pa Lidlov blender pa sem tudi zelooo zadovljna :-)

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kateri blender...Vitamix, Blendtec ali Om...
30.1.2013 11:13:23   
skuštrana
Jaz sicer čakam da crkne moj vulgaris blender, da si privoščim kakšnega bolj močnega, ampak dve prijateljici imata Vitamix in sta zadovoljni (saj tudi morata bit glede na ceno)...Je pa tako, da sta mi razlagali da je pri prvih dveh, ki sta cenovno približno enaka, neka razlika v garanciji ali nekaj takšnega.. Ne vem točno. Pa v blendanju trših stvari - oreščki in to, za Vitamix vem da naredi full kremasto strukturo... Je pa tudi odvisno kaj boš blendala...jaz oreščkov in tega ne blendam, tako da bi zame bil ok tudi Omniblend...

Poglej si malo iskustva na forumih presnojedcev, po moje boš tam dobila več odgovorov.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Irena88)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kateri blender...Vitamix, Blendtec ali Om...
30.1.2013 13:52:22   
zara13
skuštrana; mislim, da imajo vsi 3je blenderji garancijo 7 let. Nagibam se k Vitamixu tudi jaz, sicer mi cena nikakor ne diši, dobiš pa po vsem prebranem največ od tega blenderja. Blendtec je sicer vizualno lepši, ni pa zraven potisne palice, dvd-ja in receptov, kar je recimo pri Vitamixu v kompletu. Omniblend mi pa zgleda dober "ponaredek" Vitamixa, moti me predvsem to, da posoda ni BPA FREE, ker je sine že tako preveč zastrupljen, da mi enostavno ta posoda ne odgovarja. Hmmm..kaj je danes sploh še zdravo? user posted image Drugače sam motor in delovanje sta pri Omniblendu fajn. Se bodo pa blendali tudi oreščki in trše stvari (ala kokos, mandlji).

Še tole....
http://steklenka.greenbee.si/zakaj-steklenka/plastenke-brez-bpa-ne-odpravljajo-tveganja-steklenicke-pac/ pa smo tam user posted image

Vitamix, Blendtec - posoda BPA FREE (pri Vitamixu jo izdeluje Eastman Company, ki uporablja tritan, ki pa je neznanka)
Omniblend - posoda ni BPA

Skratka, bomo pretehtali in se odločili...hvala vsem za mnenja ;)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kateri blender...Vitamix, Blendtec ali Om...
2.4.2015 18:27:21   
ronja
Zara, kaj si na koncu kupila? Meni je prejšnji teden crknil moj eno leto star gorenjev blender, ker sem not mlela tudi oreške (delam domače kikirikijevo maslo in domačo nutelo) - pa ne povedat serviserjem, ok?;) NO, zdaj sem videla, da to očitno ne bo šlo v teh "navadnih"... Se pa nekak nočemo odpovedat domačemu maslu iz oreškov... Tako da tudi razmišljam o čem močnejšem...

Sem sicer naštudirala vse tri v nulo in če bi bilo nebo omejitev, bi si izbrala Vitamixa, ker je najboljši za mlet oreške. Vendar ni nebo omejitev, v bistvu daleč od tega:D.
Imata pa oba, blendtec in vitamix 7 letno garancijo na vse, omniblend pa samo na motor, na ostalo pa 3 leta, če sem si vse prav zapomnila.
BPA free posodo imajo zdaj že vsi trije oz. pri omniju lahko zbereš tako ali drugačno (in je druga cena, seveda;).
Prvadva imata topa rezila, omniblend pa ostra. Na enem videu sem videla, da je zmiksano jabolko prej porjavelo v omniju kot v vmju, čeprav je bila v vsakem ena polovica istega jabolka. To bi lahko bilo zaradi tega, ampak za to mi je bolj vseeno.
VM naj bi od vseh najbolj segrel hrano, zato če predolgo miksaš, se fejst segreje. Kar je večinoma slabo, lahko je pa dobro, če delaš kak domači plastelin not:D.

Zdaj pa me zanimajo praktične izkušnje vseh mogočih, če se le da:). Ker se ne bi rada zeznila in kupila nekaj slabega, ker ga NE BOM šparala in bo moral mlet svega i svašta, kar si bomo glih zmislili.
Sem namreč šparala pri mikserju/testeninarju, pa mi je žal...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kateri blender...Vitamix, Blendtec ali Om...
2.4.2015 19:31:29   
RIJA*
vitamix zgleda super...ampak cena user posted image

jaz imam kenwooda professional....že 10 let in je še vedno top. edino mi je počila mešalna posoda, steklena, ker sem not vlila preveč vročo vodo user posted image sicer jo lahko še vedno normalno uporabljam....kako je z delanjem kikirikijevega masla pa ne vem...ker ga v te namene še nisem uporabljala

zelo podoben je temu

http://www.kenwoodworld.com/en-int/products/blenders/smoothie-makers/sb307-smoothie-maker

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kateri blender...Vitamix, Blendtec ali Om...
3.4.2015 13:09:43   
ronja
vitamix zgleda super...ampak cena user posted image

Ja, se strinjam. Nikoli nisem bila za kake strašno strašne drage aparate, ker so stari poceni dobro delali. Ampak to so bili tisti staaari aparati... Novejši poceni pa hitro crknejo:(. Zdaj je šel šejker na servis, ker je še v garanciji in tudi oreške v principu smeš mlet not, saj ima še posebej posodo za to. Ampak se mi zdi, da ni mišljeno do masla, samo do mletih oreškov:D. Upam, da ga popravijo ali nam dajo nov motor (saj je še v garanciji). Ampak ker mi je nekak jasno, da tole ne bo dolgoročna rešitev, sem šla gledat dalje in me zanimajo izkušnje ostalih s temi zverinami...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kateri blender...Vitamix, Blendtec ali Om...
4.4.2015 15:55:27   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

vitamix zgleda super...ampak cena user posted image



Če prav vidim, je cena višja kot 600€? Uf, za moje pojme veliko.

Mi uporabljamo samo stiskalnik za citruse in običajni sekljalnik/mešalnik, ki je bil v kompletu z mikserjem za stepanje smetane.

Ko se bo kaj od tega pokvarilo, kupimo nov aparat, prej ne. Se mi zdi, da se vsega preveč nabere, če želimo slediti vsem modnim in/ali tehnološkim novostim.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kateri blender...Vitamix, Blendtec ali Om...
7.4.2015 10:12:30   
ronja
Ko se bo kaj od tega pokvarilo, kupimo nov aparat, prej ne.

Jasno, da ne prej, zakaj bi ga kupovala prej? Samo moj se je ŽE pokvaril:D. Pa lani se je prejšnji šejker (ki je sicer zdržal res dooolgo, več kot 10 let, vendar je tudi res, da je zadnje leto posoda curila, ker je bila počena in res je, da sem not delala samo šejke, ledene kave ipd. No, sem dobila lani za novo leto novega, močnejšega od prejšnjega in s stekleno posodo, kar mi je bilo sploh všeč, točno tistega, ki sem ga želela. Pa sem bila v bistvu malo razočarana, ker mi leda ne zdrobi kot bi se spodobilo. Arašidovo maslo mi je sicer naredil (ne sicer tako gladkega ampak je ok), vendar je pri tem potem crknil, čeprav ga vmes ohlajam. Zato predvidevam, da tudi če mi ga zdaj popravijo, tega prav dolgo ne bo zdržal. Imamo pa zelo radi domače kikirikijevo maslo in domačo "tunelo", tako da to bom ziher delala. Sem sicer poizkusila tudi v multipraktiku, vendar se mi zdi v šejkerju boljše, pride malo bolj gladko in malo lažje je za spucat (pač narediš šejk čez in gre večina že sama dol:). Zato sem zdaj gledala, samo... hm... meni se že 300€ zdi ogromno za šejker... oz. za kuhinjsko napravo. Sem pa navajena, da take večje investicije preštudiram v nulo že prej in ne glih tik preden grem kupit, do zdaj se je obneslo:).

Vendar pa je res, da navadno so take stvari potem dobre in doživljenjska investicija. Moj šivalni stroj je bil pregrešno drag za moje pojme (čez jurja), ampak se je že vsaj 2x odplačal, pa še kolnem ne več, ker me nič ne zeza:). Ali pa robi (roomba) je tudi drag, vendar ena najboljših investicij... Lubijev foto isto. Pri enih stvareh se ne splača ful šparat (če jih seveda veliiiiiko uporabljaš).

Recimo zadnjič sva kupila gorenjev mikser, v bistvu samo zato, ker ima možnost nastavka za testenine gor (kar sva seveda tudi kupila) in je bila to daleč najcenejša varianta (ceneje kot samostojni testeninar ali kak drug aparat z nastavkom za testenine) in sva bila razočarana. Saj testo (za kruh, testenine,...) res lepo zgnete in lahko narediš večjo količino, kar je zdaj že kar plus, smetano stepe dosti podobno kot tisti navadni mikser (ki ga itak rabiš, ker včasih moraš miksat nad paro (vsaj za sladolede to pogosto pride v poštev in tega veliko delam), maslo iz smetane pa res veliko hitreje naredi in zaradi pokrova potem nimaš usvinjane cele kuhne. Ampak pri večjih hitrostih ne gre čisto do stene stepalka in obupno štorast je za karkoli not dajat, sama glava ne stoji trdno gor, se povesi dol, če jo kaj rukneš, kar je spet štorasto, itd. Rajši bi imela samo 3 hitrosti, pa da res delajo kot pa da so zadnje bolj za okras, ker se stepalka ne dotakne stene.
Predvsem pa je nemogoče delat testenine, če si sam, ker rabiš prav zelo fejst notri potiskat testo not in ni šans, da dela vse ena sama oseba (poizusila in je obup) - moraš še rezat makarončke spredaj rezat, vse skup gre precej počasi in je precej naporno. Pogrešam svojega starega simaca, čeprav mi je tudi ful živcev požrl. Vseeno so makaroni prav dobri, tudi na tem in se kljub mehkejšemu testu ne deformirajo tako hitro kot pri bivšem testeninarju. Tako da zadeva je za silo, ampak ni pa ravno za take testeninožere kot smo mi:D. Ko bojo zrasli, bova morala kupit nekaj boljšega (do takrat bo itak to že riknilo:D).

Tako da... ne vem. Vsi ki imajo ta strašna čuda, pravijo, da jim ni žal in da so se splačali do zadnjega centa. Mi sicer nismo presnojedci in nimamo problemov pojest 5+ porcij sadja in zelenjave tudi kar tako, tako da to ni razlog, da bi morali met to zverino (večinoma kupujejo presnojedci in ljudje, ki hočejo jest zelene smoothije, ker res lepo razcefra vse, česar navadni ne naredijo - imaš vedno vlakna zapletena okoli rezil in je zoprno pucat).

Vedno se mi je zdelo noro, da da kdo toliko denarja za šejker, ki ga dobiš že za manj kot 50€, samo takrat sem delala samo sadne šejke in milshake ipd...kar ni tak problem (razen, da ostane kak košček ledu, ampak to nas ne moti toliko;). Ampak za tele malo zahtevnejše zadeve pa dejansko ni - bi pa rada delala razne presne torte (čeprav nismo presnojedci, ampak zelo raznoliki vsejedci:D), ker so nam všeč:). Moji majo radi suho sadje. Saj se precej stvari da naredit v multipraktiku, samo je res zoprno za pucat vse tiste nože in vse... V šejkerju pa daš not potem jogurt pa banano, pa ti lepo vse skup not zmeša, ne vržeš nič stran in še s pucanjem ni takih problemov... To so v bistvu razlogi... Ampak počakajmo, kaj bojo na servisu rekli:). Zdaj, ko je še prvič:D.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kateri blender...Vitamix, Blendtec ali Om...
17.4.2015 10:05:25   
ronja
Gorenje je zakon, vsaj kar se servisa tiče! Razvojni oddelek bi verjetno profitiral, če bi še kakšno žensko zraven spustili, ker bi bile tako stvari veliko bolj praktične za čistit in not metat, ampak servis je pa res super!
So mi včeraj kar poslali nov šejker! Že delal parkrat, 2x ledena čokolada, 1x ledena kava, 1x pire iz buče, smetane itd... za narastek iz makaronov z bučo,... No, dokler bo ta deloval, ne bom kupovala novega, to ziher:). UPam pa, da bo vseeno zmogel še kako arašidovo maslo, četudi ne čisto čisto gladko... In ga bom še dalj časa ohlajala vmes:). Wish me luck!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kateri blender...Vitamix, Blendtec ali Om...
17.4.2015 14:30:28   
Leela
Maja in Jernej sta naredila prmerjavo med vitamixom, blendtecom in omniblendom.

Na tej strani nisem našla, na fb je pa sigurno (video posnetek)

http://www.55presnihprigod.com/

< Sporočilo je popravil Leela -- 17.4.2015 14:33:46 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kateri blender...Vitamix, Blendtec ali Om...
17.4.2015 23:28:56   
ronja
Hvala, tega pa še nisem videla. Sem našla en kup primerjav na netu in se po njih odločila, da če bi bila omejitev nebo, bi zbrala Vitamixa. Ker je omejitev precej nižje, imamo doma Gorenjev blender za 40€user posted image . Dokler bo delal, ga ne bom menjala, upam, da bo vseeno zmogel čim več oreškastih masel:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kateri blender...Vitamix, Blendtec ali Om...
5.9.2019 14:38:16   
Candy6


IZVIRNO SPOROČILO: Cassiopeia

Jaz imam vitamix blender in sem zelo zadovoljna! Dober nakup!




Mi lahko pobes kje si kupila Vitamix? Ne najdem zastopnika za Slovenijo :/

(odgovor članu Cassiopeia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kateri blender...Vitamix, Blendtec ali Om...
5.9.2019 14:43:18   
Candy6


IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Jaz sicer čakam da crkne moj vulgaris blender, da si privoščim kakšnega bolj močnega, ampak dve prijateljici imata Vitamix in sta zadovoljni (saj tudi morata bit glede na ceno)...Je pa tako, da sta mi razlagali da je pri prvih dveh, ki sta cenovno približno enaka, neka razlika v garanciji ali nekaj takšnega.. Ne vem točno. Pa v blendanju trših stvari - oreščki in to, za Vitamix vem da naredi full kremasto strukturo... Je pa tudi odvisno kaj boš blendala...jaz oreščkov in tega ne blendam, tako da bi zame bil ok tudi Omniblend...

Poglej si malo iskustva na forumih presnojedcev, po moje boš tam dobila več odgovorov.



@skuštrana, lahko še tebe vprašam kje sta prijateljici kupili Vitamix? :) 

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?