Izpuščaji po alergiji (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


Felicita -> Izpuščaji po alergiji (26.4.2013 22:03:35)

prosila bi za kak nasvet, predvsem tiste, ki ste same alergiki oz. imate otroke alergike.

pred kratkim sem imela res hudo alergijo - po celem telesu rdeče fleke, povsod razen po stopalih in dlaneh (tudi po obrazu, lasišču, ... povsod). zdravnica je rekla da ni tipična urtikarija (so bili zelo različnih dimenzij - nekateri so bili ogromni (cca 30 kvadratnih cm oz. kompletni pregib za kolenom), nekateri samo pikice), ampak sem dobila tipično terapijo - antihistaminik, kortikosteroid in olivno olje v belobazi. takoj ko sem 'nehala' z alergenom (zdravilo) se je zadeva popravila - dejansko v 24 urah. od tega je zdej 1 teden in zdej že zgledam relativno normalno (grem v javnost v kratkih rokavih in brez šala), ampak tam kjer so bili izpuščaji najbolj obširni in najbolj grozni (rdeči, vneti, srbeli), tam zadeva čisto stagnira. je boljše (manj rdeče, ne srbi,...), ampak izpuščaji se še vedno vidijo, predvsem zelo izrazito ko mi je vroče (npr po tuširanju ali pa če sem na soncu). kar me skrbi je to, da se že en teden mažem s kortikosteroidom (Elocom) in ne vem več ali je to sploh še smiselno (in kako dolgo), ali nej pustim da grejo zadeve same po svoje. pa še to - si lahko kako drugače pomagam, da se zadeve izobljšajo?




Hope2 -> RE: Izpuščaji po alergiji (27.4.2013 5:16:00)

Moj otrok je 1x doživel tako hudo obliko urtikarije. V parih urah je fasal po celem telesu, od mini pikic do velikih flekov, ki so prekrili praktično celo telo. Le tu pa tam je bil kak mini beli flekec. Dobil je takoj medrol inekcijo in antihistaminik sirup. Cca 3 ure po inekciji je vse zbledelo in izginilo, edino sirup je moral pit še cca 5 ali 7 dni, čeprav je že prvi dan bil čisti.
V bistvu ti nimam kaj veliko svetovati, razen navodil, ki smo jih mi dobili: izogibat večjem nihanju temperature (iz vročega v mrzlo ali kontra (klime-vročina), tuširanje v normalni vodi- ne vroči, ne mrzli), izogibanje in nastvaljanje kože soncu, izogibanje vsakemu šoku za telo.




ribica. -> RE: Izpuščaji po alergiji (27.4.2013 11:54:14)

Pri nas je bilo čisto enako kot pri Hope.

Praviš da se mažeš z Elocomom. So ti povedali kako dolgo lahko uporaljaš to kremo? Sama sem jo pred leti uporabljala, ker sem imela rdeče izpuščaje. Nihče pa si ni vzel časa da mi povedal, da lahko mažem samo 3 dni. In jaz sem si namazala, zdeva je čudežno izginila, ćez par dni pa se je spet pojavila. Tako sem se šla začaran krog. obseg novo nastalih izpuščajev pa se je večal.  Ko sem imela ponovno kontrolo so me pa nadirali če sem znorela, da se ne bi smela mazat. Bodi zelo pazljiva s to kremo! Jaz sem dejansko dobila tablete za odvajanje, ker je zadeva hormonska.




Felicita -> RE: Izpuščaji po alergiji (27.4.2013 15:35:17)

ribica, meni so rekli 3 dni, 2x dnevno. ko sem šla po treh dneh na kontrolo, so mi rekli, da lahko nadaljujem po potrebi, ampak ne več kot 10 dni in samo 1x dnevno (od začetka, ne še dodatnih 10 dni). je pa res, da imam raztopino, ki se glede na navodila vsaj, lahko uporablja dlje kot krema. Tut s kožo ni nič videt narobe, samo pač - izgleda kot da zadeva ne deluje. 10 dni bo v sredo, se bom pa zdej poskusla več mazat s to 'negovalno' zadevo, če bo kej boljš.




emma83 -> RE: Izpuščaji po alergiji (27.4.2013 15:48:02)

Odmev na kozi ostane se kar nekaj casa. Ce te ne srbi vec, bi na tvojem mestu nehala uporabljati Elocom. Dejstvo je, da se mora koza obnoviti. Ne izpostavljaj se soncu, izogibaj se temperaturnim spremembam in pocasi bi se stanje moglo izboljsevati. Je pa vse skupaj dolgotrajno.




jar -> RE: Izpuščaji po alergiji (27.4.2013 20:57:32)

nisi napisala od česa imaš alergijo....

predvsem pij zadosti VODE. jaz sem imela pike in fleke po obrazu, pa mi je starejši moški dal ta nasvet, saj je sam imel dolgotrajne težave, ki so prenehale, ko je začel piti več vode. Črevesje in ledvica rabijo več tekočine, da lahko bolje delujejo. Če pa ješ tablete je tudi zaradi jeter dobro, da več piješ.

Ker je alergija prišla od noter navzven je s kremami ne boš odpravila, samo kožo lahko narediš še bolj občutljivo.




Stran: [1]