Podaljšanje dopusta za nego in varstvo otroka (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


Inchy_7 -> Podaljšanje dopusta za nego in varstvo otroka (17.5.2013 12:38:36)

Živjo!

Mene pa zanima, ali ima katera kaj izkušenj z oddajo vloge za podaljšanje dopusta za nego in varstvo otroka v letu 2013, torej letos?

Sama sem namreč oddala vlogo v mesecu aprilu, zraven priložila izvide iz razvojne ambulante in s pregleda pri urologu, in sama dopisala še dopis, da hčerkica ni bila še cepljena do konca po programu, ter kopirala sem knjižico o cepljenjih (do sedaj je namreč dobila le eno dozo cepiva po rednem programu), in sem danes dobila zavrnjeno odločbo. :(
V odločbi so se sklicevali le na izvide iz razvojne ambulante, izvid od urologa in dopisa glede cepljenja niso niti omenili. Naslednji teden imam namen dati pritožbo, vendar me skrbi kakšna bo resnično končna odločitev....

Ali ima katera kak predlog in kakšne razloge imate kej ve, v primeru, da ste dobile podaljšan dopust za nego in varstvo otroka?

Hvala za odgovore!






m_o_i -> RE: Podaljšanje dopusta za nego in varstvo otroka (17.5.2013 14:50:52)

meni je vodja RA sploh predlagala, da dam vlogo za podaljsanje not[sm=smiley36.gif]
skopirala sem vse izvide-se iz porodnisnice ven(tak mi je rekla), ona je kronolosko napisala, za kaj vse sva bila pri zdravniku(aja, ta vodja je tudi otrokova pediatrinja), zakaj hodi v RA in da se ji zdi, da me otrok se potrebuje.

to je (bilo) to. dobila sem podaljsano za tri mesece




Maat -> RE: Podaljšanje dopusta za nego in varstvo otroka (19.5.2013 10:34:47)

m_o_i, se pravi, da si ti priložila še dopis zdravnice poleg? Katere obrazce se pa dejansko odda? Sama sem našla le S-1/3-N... a je treba oddati še kakšnega, mogoče veš?




m_o_i -> RE: Podaljšanje dopusta za nego in varstvo otroka (19.5.2013 17:24:09)

obrazec je bil samo en (mislim, da res ta; nisem pa ziher, ker sem to pisala ze dve leti nazaj).
vem pa, da je slo full na hitro.jaz sem se namrec v sluzbi ze dogovorila, kak bom izkoristila dopust iz prejsnjega leta in kdaj pridem delat. no, pri posvetovalnici mi pa zdravnica pravi, ce bi imela podaljsano porodnisko[sm=smiley36.gif]
obrazec sem dobila na netu, papir mi je zdravnica dala kar v posvetovalnici ze, pa izvide sem skopirala in poslala na CSD(se mi zdi[sm=zmeden.gif])

takole bom povedala: Elias je bil rojen kot zahirancek(urgentni CR) s povecanim misicnim tonusom(zato RA). imel je apnoicne napade(prenehanje dihanja) zaradi refluksa(sva sla na merjenje mozganske funkcije v LJ in tam so ugotovili refluks), imel je sum na alergijo na KM(ni bil alergik; sem sama postopno uvajala navadno AM) in na refluks ledvicke (preventivno je imel pol leta antibiotike, ker sva cakala na pregled-a so ugotovili, da je OK).
zaradi tonusa sva pa hodila v RA do skoraj 17ega meseca-takrat je pa tudi shodil.

to je pa tudi vse, kar mi je zdravnica napisala na tisti list glede zdravja otroka-in pa da otrok se potrebuje mamo ob sebi.




Maat -> RE: Podaljšanje dopusta za nego in varstvo otroka (20.5.2013 10:08:58)

m_o_i, najlepša hvala za tako izčrpen odgovor. Tudi naše dete je bilo rojeno kot zahiranček, s tem, da je še nedonošenček. Ima sicer še nekaj drugih težav, zaradi česar hodiva na razvojno in NFT, tako da upam, da mi odobrijo.




Stran: [1]