Bančne kartice in tujina (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


Felicita -> Bančne kartice in tujina (10.6.2013 10:49:48)

Za dalj časa odhajam v tujino in seveda imam namen vzet moje plačilne in kreditne kartice. Kar me skrbi je, da so na moji banki rahlo paranoični in me kličejo za vsako sr*** - kakršnokoli plačilo preko neta v tujino ali preko paypala, da ne govorim, da so me lani 2x klicali v grčijo in 1x na japonsko (torej če res jest uporabljam kartico). Zdej pa - tam kamor grem ne bom imela svojega telefona, ampak bom vzela lokalno številko (kar pomeni, da bom za banko nedosegljiva) in me rahlo skrbi, da bom ostala brez svoje kartice [sm=smiley36.gif] a se da to kako vnaprej preprečit? pokličem na banko in jih opozorim oz. povem, da grem tja in tja in da bodo od tam bremenitve mojega računa in da to bom dejansko jest delala? Ma katera kakšne izkušnje s tem?




belibeli -> RE: Bančne kartice in tujina (10.6.2013 13:18:37)

vsekakor se je potrebno prej osebno dogovoriti, da naredijo zaznamek, v nasportnem primeru zanjo res kaj zatežit





mateyka -> RE: Bančne kartice in tujina (10.6.2013 13:33:17)

jaz sem v tujini in sem preden sem odšla, šla na matično enoto, dala naslov in pustila podatke (tudi email) prek katerega me lahko kontaktirajo in po potrebi pošljejo kartice (če se mi iztečejo). na zaćetku so jamral da je nemogoče, sam sem kr mal popenla da kako pa to drugi ljudje delajo, nisem edina ki gre v tujino za dalj časa madonca. no pol pa kr naenkrat, da če jaz krijem stroške pošiljanja v tujino (novih kartic) in jada-jada-jada - da ni blema. ja thank you; finnaly. tko da zdej je bp.

svetujem da greš tja osebno in se zmeniš (tudi zase en kontakt vzemi, če boš mela ti problem, da veš koga poklicat/kontaktirat), če ne so ko ene zgublene kure..




nyna84 -> RE: Bančne kartice in tujina (10.6.2013 13:45:25)


IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

Kar me skrbi je, da so na moji banki rahlo paranoični in me kličejo za vsako sr*** - kakršnokoli plačilo preko neta v tujino ali preko paypala, da ne govorim, da so me lani 2x klicali v grčijo in 1x na japonsko (torej če res jest uporabljam kartico).

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Ta je pa huda. A dnevno preverjajo, kje njihovi komitenti porabljajo svoj denar? [sm=smiley36.gif]




Neca1313 -> RE: Bančne kartice in tujina (11.6.2013 12:51:38)

Katera pa je ta vestna banka, če ni skrivnost? Jaz sem pri NLB, vsako leto smo po par tednov v tujini, tudi izven Evrope, kjer redno plačujem s karticami, pa me še nikoli niso nikamor klicali,




Stran: [1]