Nosečnica in brezposelnost (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


Ajra RR -> Nosečnica in brezposelnost (18.6.2013 10:54:15)

Priberite si prispevekl o tem, kaj lahko stori ženska, ki zanosi in ostane brez službe, kakšna denarna pomoč ji pripada, kako naj najde službo: http://www.ringaraja.net/clanek/nosecnica-in-brezposelnost_6164.html

Kakšne pa so vaše izkušnje s službo in nosečnostjo? Je bil vaš delodajalec razumevajoč?




Anonimen -> RE: Nosečnica in brezposelnost (21.6.2013 13:58:21)

Ta je svetovna:

"Sama nosečnost praviloma ne vpliva na zaposljivost in delazmožnost." Delodajalci namreč komaj čakajo, da zaposlijo kakšno nosečnico! [sm=smiley29.gif]

Druga stvar, ki mi je všeč v naši socialni državi je ta, da se pravica do prejemanja starševskega dodatka (ki je čudovitih 250 eur mesečno, ob tem, da te partner ne more več uveljavljati kot davčno olajšavo za vzdrževanega družinskega člana, ker tistih 250 eur šteje za lastna sredstva za preživljanje) začne z rojstvom otroka, saj seveda vsi vemo, da sama nosečnica pred rojstvom otroka nima nikakršnih povečanih potreb, obleke lahko nosi svoje stare, nič hudega, če ji polovica trebuha ven gleda, na hlače pa eno gumico zavežeš in je ravno tako dobro... Zdrava prehrana v nosečnosti - praktično zastonj! In tako naprej. Nuhalne svetline pa v bistvu ne rabiš.

Sama zase lahko povem, da imam fakultetno izobrazbo, za katero se skoraj vsak dan po medijih govori, da je to izobrazba, ki ti praktično zagotavlja službo, pa sem kljub medijskim racam še vedno nezaposlena. Seveda pa lahko rečete, da sem si sama kriva, da sem zanosila, bi pa počakala še kakšnih 10 let, da se socialne razmere izboljšajo, in imela prvega otroka pri štiridesetih.

Se opravičujem za cinizem, ampak drugega, kot zagrenjena, v tem trenutku res ne morem bit. [sm=smiley1.gif]




ginny* -> RE: Nosečnica in brezposelnost (28.6.2013 12:11:48)

Se popolnoma strinjam s tabo. Tudi jaz imam diplomo iz poklica, pri katerem naj bi bila zaposlitev kar 95%, pa sem bila eno leto brezposelna, sedaj pa, po letu in pol pogodbenega dela kot prodajalka, pričakujem prvega otroka. Če bi vsi čakali na zaposlitev za nedoločen čas, bi verjetno kmalu izumrli, saj tega danes praktično ni več... Pa lep dan vsem skupaj!




artista7 -> RE: Nosečnica in brezposelnost (18.7.2013 15:20:01)

Evo, tule bi želela samo nekaj vprašati oz povprašati po izkušnjah - za zaposlene - kdaj povedati v službi in kakšne so bile reakcije?




Stran: [1]