kako pripraviti smetanovo omako (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mojcaziga -> kako pripraviti smetanovo omako (9.7.2013 10:19:38)

Pozdravljene,

ker imam težave z mlekom in mlečnimi izdelki, sem le-te malokrat pripravljala in še to na svoj način. No, letos sva bila z možekom v hotelu na razvajanju in so imeli božansko hrano. Med drugim sem 2x jedla testenine s smetanovo omako, ki je bila gosta kot bi testenine prelil z bešamelom, ampak je bila zelo dobra. Ker nisem imela prevelikih težav, sem se odlčila to narediti tudi sama, ampak kako? Če sem uporabila samo smetano za kuhanje in dodala začimbe, mi okus ni bil najbolj všeč, kakor pa sem omako pripravila brez te smetane, je bila preredka. No, saj poskusila sem samo 2x [sm=zmeden.gif]

V glavnem, kako pripraviti okusno gosto smetanovo omako?

Hvala in lp




nyna84 -> RE: kako pripraviti smetanovo omako (9.7.2013 10:52:24)

Jaz najprej prepražim čebulo (da se spusti), ki jo na koncu še spasiram, da postane omaka res gladka. Dodam kislo smetano in smetano za kuhanje, malo gorčice, potem pa po želji začimbe.




Katy78 -> RE: kako pripraviti smetanovo omako (9.7.2013 19:57:45)

Jaz umešam kakšen zdenka sirček in se lepo zgosti pa še super okus je. Je pa to seveda precej kalorična bomba, ampak saj ne jemo vsak dan, mogoče 3x mesečno.




Cassiopeia -> RE: kako pripraviti smetanovo omako (9.7.2013 20:03:11)

Bolj zdrava alternativa živalski smetani je ovsena smetana...in je super za omakice. Če imaš na nekaj alergijo, ti telo tako sporoča, da mu to ne odgovarja. Poslušaj svoje telo!




aknela123 -> RE: kako pripraviti smetanovo omako (9.7.2013 20:52:36)

tudi jaz umešam kak topljeni sir (zdenka sir na primer), lahko tudi malo gorgonzole, kislo smetano in ko imamo to omako so ponavadi zraven kakšni špinačni široki rezanci, da imamo kontrast :)




Stran: [1]