Nezadovoljna z morfologijo (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Anonimen -> Nezadovoljna z morfologijo (19.7.2013 8:47:34)

Včeraj sem imela pri svoji G morfologijo, včeraj sem dopolnila točno 20t. S svojo G sem zelo zadovoljna, ampak to kar je bilo včeraj pa je bilo kar nekaj.
Najbrž je bila že na pol na dopustu, ampak pregled ni bil tak kot bi moral biti. Sem tretjič noseča in morfologije mi še nikoli ni naredila tako površno. Najprej mi je hotela podložiti trebuh, kot za vaginalni UZ. Potem pa reče, aja ne, saj vi ste že v 20. tednu, bo UZ kar čez trebuh [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] UZ je trajal manj kot pet minut, samo na hitro je pregledala organe. Potem pa sem še v materinski videla, da mi je namesto 20t, napisala 20t in 6 dni. Očitno je bila raztresena do konca.

Razmišljam da bi sedaj šla na samoplačniško morfologijo, da bi vsaj pogledali tako kot je treba. Je šla katera po morfologiji pri svojem G, še na samoplačniško?




robika -> RE: Nezadovoljna z morfologijo (19.7.2013 9:01:25)

Zdravo,tudi midva sva šla samoplačniško na morfologijo,ker je bla pri nama podobna situacija kot pri tebi...plačala sva 65e 4d,dobila slikice in cd




anit6 -> RE: Nezadovoljna z morfologijo (19.7.2013 12:42:24)

Tudi sama imam podobno izkušnjo. Imela sem jo v torek, ker je bila moja G odsotna mi jo je opravil drugi G. Končala sma v 5 minutah, slike mi je dal iz katerih se nič ne vidi, veliko lepše so iz nuhalne, pa je takrat bil otročiček še čisto majhen. Sicer mi je na hitro rekel, da je vse okej...odl.5. Samoplačniško grem pa na 3D, kar je podobno kot morfologija. Grem k dr. Stahovi, ker rečejo da se res posveti pacientom. Čeprav sem ful pozitivna da je vse okej,..itd. me je ta pregled zmotu, ker mi je sama sestra rekla, da bo ta pregled trajal malo dlje. Pa smo bili konec še prej, kot pri navadnjem UZ.




jaz_sem_jaz -> RE: Nezadovoljna z morfologijo (22.7.2013 8:24:56)

Za to, da je bila ginekologinja raztresena in ni naredila pregleda tako, kot bi morala, ni bližajoči se dopust nobeno opravičilo oziroma vsaj ne bi smel biti. Pa žal to prevečkrat slišimo. Morfologija je izjemno pomemben pregled. Na tvojem mestu bi se skušala dogovoriti še za en pregled morfologije(na pregledu si bila zgodaj, zato še imaš čas), če ne bodo za, pa bi si jo privoščila samoplačniško pri kakemu strokovnjaku, vsekakor pa ne pri tej ginekologinji.




Anonimen -> RE: Nezadovoljna z morfologijo (22.7.2013 9:46:40)

Odločila sem se za samoplačniško morfologijo. G je sedaj 14 dni na dopustu, potem gremo pa mi 14 dni na dopust. In ko se vrnemo bom že skoraj v 25. tednu, kar je pa malo pozno za še eno morfologijo.
Žalostno pa je, da moramo plačevati za nekaj, kar naj bi nam pripadalo.
Ampak zato, da bom mirna in da bom vedela, da je vse tako kot je treba, grem pač še enkrat na morfologijo.




Anonimen -> RE: Nezadovoljna z morfologijo (22.7.2013 16:50:53)

ammm, zakaj pa prej svoji G ne rečete tega? Če je pregledala vse kar morfologija zajema in je na vseh pregledih vse ok, zakaj bi še enkrat plačevala? Če pa ni pogledala vseh organov in če so že od prej kakšne težave, pol pa že takrat ko dela rečeš?
Ne razumem zakaj se nekatere ne postavite zase in za svojega otroka? A ko bo otrok rojen boste tut tiho če ga pediater ne bo dobro pregledal?
Kdor jezika špara kruha strada ...

Lp




Night -> RE: Nezadovoljna z morfologijo (23.7.2013 8:49:57)

Jaz bi tudi šla samoplačniško, če ne bi bila zadovoljna. Pa naj stane, kolikor hoče. Čeprav jaz sem z leti postala ful taka, da rečem, če me kaj moti (sem se pa včasih bala karkoli rečt) in bi že ginekologinji povedala, da se mi zdi, da je bilo nekam na hitro in da se je zmotila pri vpisovanju podatkov v materinsko. Zdaj je za to sicer prepozno, ampak če bo še katera v taki situaciji, se obvezno pritožite že tam! Je vseeno škoda plačevat po nepotrebnem, ginekologi pa tudi vejo, kakšno je njihovo delo.




Anonimen -> RE: Nezadovoljna z morfologijo (23.7.2013 9:41:12)

Da so tedni narobe napisani, sem videla šele zunaj, ko sem pogledala v materinsko. Verjemite, da tudi jaz nisem tiho in kaj rečem, ampak tukaj je res šlo tako na hitro. Pa ko sem jo nekaj vprašala glede spola, je na dolgo in široko nekaj razlagala, povsem nepotrebne stvari, kot bi se bala, da bom še kaj vprašala. Ne vem, nisem je vajena take res ne.
Pa v vsej tisti hitrosti sem prav pozabila še kaj vprašati, pa tudi ponavadi ne sprašujem kar povprek. Najprej sem jo pustila, da pogleda sama, je nisem hotela motiti, itak sem pričakovala vsaj 10 minutni pregled in tudi pogovor. Pokazala in razložila je sicer možgane, srce in mehur, povedala da plodovnice je dovolj, pogledala hrbtenico in zmerila stegnenico. Potem sem pričakovala, da bo pogledala še ledvice, pa želodec in še kaj in da bom potem še kaj vprašala, pa mi je še predno sem se zavedala, že obrisala trebuh, ultrazvok in že je sedela pri svoji mizi. Saj verjamem, da je vse tako kot je treba in da je zdravo, ampak tistih 60 € se mi pa tudi ne zdi tak denar, da ne bi šla še enkrat. Eni pač grejo na 3D, jaz pa bom šla še na eno podrobno morfologijo. Pa še spol bom mogoče izvedela, ker mi je rekla, da se še ne vidi in da je še prezgodaj. Sicer se mi zdi čudno, ker mi je obakrat povedala spol na morfologiji, zdaj pa je rekla da se ne vidi. Pa sem vprašala, če se ne vidi zato, ker se skriva, pa je rekla da ne, da se pač še ne vidi in da ona pove šele ko je 100 %.




Night -> RE: Nezadovoljna z morfologijo (25.7.2013 12:21:51)

Mogoče si pa res imela smolo in je imela slab dan, sploh če ponavadi ni taka in če imaš z njo dobre izkušnje. Ampak ja, tudi jaz bi šla samoplačniško, navsezadnje 60 eur daš, pa si potem pomirjena.




Stran: [1]