Kašelj in ostra bolečina (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Anonimen -> Kašelj in ostra bolečina (1.8.2013 3:45:31)

Pozdravljene, sej ne morem spat[img]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/smiley13.gif[/img] Tako me to mori.

Sem v 9 tednu nosečnosti. Sredi noči sem se zbudila, nekaj me je zažgečkalo po grlu in sem zakašljala. Takoj po kašlju pa ostra bolečina na desni strani in potem še enkrat zakašljam in ista ostra bolečina na levi strani. Ampak me je takoj spustila.. Me je pa tudi fejst na wc tiščalo, tako da potem sem se vstala in ni bolelo nič več.

Vem da je mogoče hecno vprašanje ampak me zanima če je katera imela tak primer pa je bilo vse ok. Res me je strah da nebo z bebico kaj narobe, da nebi zakrvavela od tega, bolečina je bila kar močna..

Hvala




Anonimen -> RE: KAŠELJ IN OSTRA BOLEČINA (1.8.2013 6:18:33)

Jutro,tudi mene je ko sem kašljala bolelo na obeh straneh,to so vezi ki se raztegujejo in ni nevarno za[sm=duda.gif],jaz sem v tej nosečnosti prebolela pljučnico z 39 vročine,in parkrat vnetje mehurja in ledvic,zaenkrat je vse vredi in smo že v 36.tednu
Tak da brez skrbi[sm=smiley1.gif]




Penny -> RE: KAŠELJ IN OSTRA BOLEČINA (1.8.2013 10:11:28)

Poskusi pokrčit noge k trebuhu, ko kašljaš. Sem bila tudi sama v zgodnjih tednih nosečnosti (7.-9. teden) močno prehlajena, pa kašljala sem občasno in mi je ta taktika pomagala.




patrino -> RE: KAŠELJ IN OSTRA BOLEČINA (1.8.2013 10:25:38)

Mogoče se čudno sliši, pa vendar lahko pride do kašljanja in bolečin na levi ali desni strani prs tudi zaradi želodca oz. refluksa. Zaradi visoke nosečnosti, ko je otrok že precejšenj, se zgodi ( rado ponoči, ko prebava poteka še bolj intenzivno), da želodčna kislina zaradi dvignjenega želodca v nosečnosti, izteka višje v požiralnik, kot ponavadi. Ob tem imaš lahko pekoč občutek ( zgaga v nosečnosti) ali pa kar precejšnje bolečine, ki jih nekateri po jakosti primerjajo z infarktom. Ker kislina draži tudi sapnik, te sili na kašljanje. Meni je pomagalo visoko zglavje in pa to, da se preveč pozno nisem napokala kakšne težke hrane.
Lahko je sicer tudi kaj drugega ( sama pač nisem zdravnik), me pa zadevščina dosti spominja na moje težave ob koncu vsake nosečnosti. Tudi mene je svinjsko bolelo in ponavadi prenehalo vedno, ko sem vstala in se poravnala.




*zvezdica zaspanka* -> RE: KAŠELJ IN OSTRA BOLEČINA (1.8.2013 13:52:25)

tudi meni se je to občasno zgodilo, še posebej v začetku. eno jutri sem prehiro vstala in me je zakrčilo, da sem komaj prišla do stola, se usedla in je potem spustilo. pomaga, če se pri kihanju/kašljanju pokrčiš in ob tem stisneš mišice medeničnega dna (kegljeve vaje). vprašala sem tudi ginekologinjo, kaj bi to bilo, pa je rekla, da je to prebava - prebava se upočasni, včasih je problem tudi zaprtost, plus določeni pritiski motijo črevesje in potem pride do krča. dolgotrajni krči in še kakšen izcedek pa so lahko problem.




Stran: [1]