pohana cvetaca (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


malaMravljica -> pohana cvetaca (11.9.2013 10:56:27)

Danes bi rada pohala cvetaco, ker jo je bilo toliko letos in bi sedaj naredila se malo drugace jo.
Kako se to naredi, normalno spaniras in ocvres ali jo moras prej kaj pokuhat?

Pa se ena varjanta, specialiteta v Italiji, ko jo poleg druge zelenjave pmakajo v pivsko testo in potem ocvrejo. Zna katera to naredit? To mi je tako fino,enkrat sem hotla doma naredit, pa je ratala ena mega packarija.




mini86 -> RE: pohana cvetaca (11.9.2013 11:02:27)

ne rabiš nič kuha..moka,jajca, drobtine pa v olje..booooožansko..

lahko če jo imaš toliko daš spanirano v skrinjo




caramel -> RE: pohana cvetaca (11.9.2013 13:03:48)

Jaz delam različno zelenjavo v pivskem testo po temle receptu. Mora pa testo res počivat.
Meni je cvetača najboljša, odličen mi je tudi brokoli, pa seveda čebulni obročki (te vedno zahteva mož). Dobro mi je tudi korenje in bučke. Delam pa vse s surovo zelenjavo.
Dober tek!




malaMravljica -> RE: pohana cvetaca (11.9.2013 16:18:43)

Hvaaaala.

Vem kako je bozansko, v Italiji smo vedno hodili na vecerjo v eno restavracijo kjer so imeli to zelenjavco res the best. In ko je prisla pobrat narocilo se je smejala in rekla: " per primo come sempre " v prevodu za predjed zelenjava v pivskem testu :-) bom poskuska za vecerjo to scarat.

Men so pa najboljse bucke in cvetaca na ta nacin.




patrino -> RE: pohana cvetaca (11.9.2013 16:36:09)

Tudi jaz sem nora na to zadevščino, vendar surovo cvetačo vedno prej malo zblanširam ker jo potem ocvrem res na hitro, da ne vpije preveč olja. Paniram jo vedno dunajsko, saj se mi zdi takšna v pivskem testu doma preveč prepojena z oljem. Sicer je pa stvar okusa. Po istem sistemu paniram navadne bučke, melancane, gobe,...




mini86 -> RE: pohana cvetaca (11.9.2013 16:36:12)

matr zdj sta me pa zdražle s tem testom..bom js tud probala v bližnji prihodnosti..kok časa mora pa počivat




LuLu -> RE: pohana cvetaca (11.9.2013 17:07:04)

jaz cvetaco spaniram v moki, jajcu in drobtinah.
ampak... poham pa v pečici! vedno, vse... gobice, zrezke, cvetaco... vse se enakomerno in dobro spoha.




malaMravljica -> RE: pohana cvetaca (11.9.2013 17:27:28)

A res pohas v pecici. Na kolk st in kolk casa pa? Jaz paniram ene max 3 x na leto in pol kar v olju. Ce ne bi v olju bi veckrat verjetno.

Sem se spomlna da imam tudi malancane v vrtu, pa se po bucko grem. Njamiiiii danes ze cel dan. Testo pa ze caka.




LuLu -> RE: pohana cvetaca (11.9.2013 22:29:31)

ja, res [sm=smiley1.gif]
na 200 dam, pa po filingu dalje. gobice, bucke, cvetaca so hitro gotove. kake kurje bedre bolj dolgo. dobro je, ker se res lepo enakomerno spohajo. težko, da se zazge. ni sploh treba paziti in obračati... probaj [sm=smiley1.gif]

seveda prvo pekac z oljem noter, da se zagreje olje




Janeja -> RE: pohana cvetaca (12.9.2013 21:47:39)

Koliko olja pa daš v pekač?
Samo na dno ali tako kot v posodo, da karkoli že pohaš, plava noter?




LuLu -> RE: pohana cvetaca (15.9.2013 21:56:31)

v pekac dam več olja, kot se daje pač za pohanje. Fajn je, ker je lahko veliko tega spohanega v eni rundi. to olje še uporabim drugič za kako pohanje.




patrino -> RE: pohana cvetaca (15.9.2013 22:02:10)


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

v pekac dam več olja, kot se daje pač za pohanje. Fajn je, ker je lahko veliko tega spohanega v eni rundi. to olje še uporabim drugič za kako pohanje.

Tole moram pa obvezno probat, saj se bere res fajn.




Stran: [1]