jane slalom pro ali peg perego gt3? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?Sporočilo


nyna84 -> jane slalom pro ali peg perego gt3? (11.11.2013 11:01:39)

Sicer imam še ogromno časa do junija, ampak bi rada v miru preštudirala, kateri voziček bi bil najbolj primeren.

Nekaj sem že gledala ponudbo in glede na svoje želje, sta mi najbolj všeč ta dva vozička. Živimo na vasi, teren je temu primeren, zato so prvi pogoj napihljiva kolesa.

Torej, plusi in minusi teh dveh modelov?

Ne bom kupovala novo, ampak iz druge roke, ker tako dobra pa pet nista. [sm=smiley36.gif] Tako da, cen ni treba primerjati.

Vsakega komentarja bom vesela. [sm=smiley1.gif]
aprilčica07 -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (11.11.2013 11:28:14)

Mi smo imeli peg perego [sm=smiley1.gif] Je odslužil svoje. Bil je super, vodljiv, povsod smo pršli (smo tudi na vasi doma, ogromno makadama in takih majhnih potk imamo). Zdržal je oba otročka. Res super vozek.

Je pa tudi to res, da unega drugega ne poznam.
aprilčica07 -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (11.11.2013 11:35:16)

Sory Nyna84, slabo berem in prehitra sem. Nismo imeli tega vozeka, ampak AT 4. Tako, da ti nažalost ne morem pomagat. Sem pa malo zasmetila temo. [sm=jezicek.gif]
Masha_M -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (11.11.2013 12:55:02)

Mi imamo še za par mesecev Jane Slalom Pro reverse. Tudi jaz sem oklevala med tem in Peg Perego GT3, pa je zmagal Jane, ker je občutno lažji, pa mislim da se tudi mlenkost lažje zlaga. Po nekaj letih uporabe sem še vedno izjemno zadovoljna! Malo me moti samo strehica na športnem delu, ker jo je nekoliko nerodno dajati gor in dol.
monniq -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (11.11.2013 14:03:42)

Jaz sem tudi imela Jane. Sem bila zelo zadovoljna, pa sem se večino vozičkala po makadamu.
Prav mi je prišla tudi "bremza" na ročaju, ker imamo klanec gor pa dol. Strehico pa sem na športnem delu vsezkozi imela in je nisem dajala dol, tako, da ne morem kaj rečt glede tega. Edino, kar me je motilo, da ni bilo mogoče namontirati sončnika (nobeden ni pasal na okovje).
Pa še to: če boš kupovala rabljenega, malo poglej zaradi barve. Pri nas je športni del precej izgubil barvo od sonca, tudi druge sem videla, da so obledeli, večino pri rdečih varinatah.
Peg Perego ne poznam, v primerjavi s podobnim modelom Quinny pa je Jane veliko lažji in bolj vodljiv.
nyna84 -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (11.11.2013 14:11:05)


IZVIRNO SPOROČILO: Masha_M

Mi imamo še za par mesecev Jane Slalom Pro reverse. Tudi jaz sem oklevala med tem in Peg Perego GT3, pa je zmagal Jane, ker je občutno lažji, pa mislim da se tudi mlenkost lažje zlaga. Po nekaj letih uporabe sem še vedno izjemno zadovoljna! Malo me moti samo strehica na športnem delu, ker jo je nekoliko nerodno dajati gor in dol.

Zakaj si pa dajala strehico na športnem delu dol in gor? Je to potrebno zaradi pospravljanja vozička?

IZVIRNO SPOROČILO: monniq

Pa še to: če boš kupovala rabljenega, malo poglej zaradi barve. Pri nas je športni del precej izgubil barvo od sonca, tudi druge sem videla, da so obledeli, večino pri rdečih varinatah.

To sem pa tudi sama opazila pri pregledovanju oglasov. Sploh pri rdečih modelih, ja.
olana -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (11.11.2013 18:01:02)

Mi smo imeli Jane slalom pro, bila sem recimo zadovoljna. Le če bi še 1x zbirala bi izbrala GT3.

Razlog: strehica športnega dela prekratka, zato sonček sije v otročka, original dežnik mi je padal dol z ogrodja, zelo majhna košara pod vozičkom, če slučajno moraš kaj kupit ali spravit. Gt3 ima ogromno košaro, prav tako uredu strehico. Še en moteč razlog, da se sedež ne da dvigniti na približno 90 stopinj, kasneje ko otroček že sedi. Pri Peg perego so za to poskrbeli kolikor vem. Rdeča barva je hitro bledela, čeprav smo ga vedno pospravljali po uporabi. Tako da, nedvomno GT3 zmaga pri meni.
Masha_M -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (11.11.2013 21:03:11)


IZVIRNO SPOROČILO: nyna84

Zakaj si pa dajala strehico na športnem delu dol in gor? Je to potrebno zaradi pospravljanja vozička?


Zato, ker se brez strehice zloži še na manjše in mi tako paše celo v prtljažnik Cliota. Se pa seveda da normalno zložiti tudi s strehico gor. V karavanu smo redno tako prakticirali.

IZVIRNO SPOROČILO: monniq
To sem pa tudi sama opazila pri pregledovanju oglasov. Sploh pri rdečih modelih, ja.

Jaz imam črno zelenega, pa ni nič kaj dosti obledel. Sploh ne strehica. Malenkost se morda pozna le pri robu naslonjala za nogice.

Ja, je pa res da se športnega dela ne da niti čisto pokonci na 90 stopinj, niti čisto leže. Vedno sfali tam nekje 5 stopinj po moji oceni. Košara je res bistveno manjša kot pri GT3, ampak meni je zadostovala. Na ogrodje mi je pa čisto normalno pasal Janejev senčnik oz. dežniček.
metuljčica87 -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (12.11.2013 7:01:23)

Mi imamo PP GT3 in smo res zelo zadovoljni uporabniki! Kolegica ima pa Janea in ja, enako kot je napisala olana, ima manjšo košaro in manjšo strehico in ne da se ga dvigniti na 90 stopinj, to vse se meni zdi kr pomembno. Pa še ena malenkost, GT3 ima pri ročaju tako mini torbico za telefon, denarnico, ključe in je res zelo zelo praktična.

Pomanjkljivost vozička pa je da je velik in težek, ampak to sta tako oba in če ste doma na vasi ne bo problemov okrog tega.
julka8 -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (15.11.2013 11:14:09)


IZVIRNO SPOROČILO: Masha_M


Zato, ker se brez strehice zloži še na manjše in mi tako paše celo v prtljažnik Cliota. Se pa seveda da normalno zložiti tudi s strehico gor. V karavanu smo redno tako prakticirali.ok, dobro, da vem, ker imam cliota in jane slalom pro, tak da sprobamo naslednje leto spomladi/poleti ;)
julka8 -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (15.11.2013 11:17:21)

in ja, imeli smo jane slalom pro, meni se zdi boljši zaradi manjše teže, boljše vodljivosti, res je lahek in vsepovsod se pride, gt3 je težji in se mi ne zdi tako vodljiv, je pa res glede naklona, strehice in košare, premislit moraš, kaj ti je bolj pomembno ;) aja, pa jane slalom pro se zloži bolj na malo kot gt3, bolj mi je praktičen (imajo kolegi tudi gt3 tako da vem okvirno, kak je).. vsak se odloči glede na to, kaj bolj potrebuje...

LP
nyna84 -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (19.12.2013 14:57:41)

Sem videla GT3 v živo pri bratu. [sm=smiley22.gif] Sej rabim prizidek, da ga lahko spravim. [sm=smiley36.gif]
Ogromen mi je, res. Pa tudi pospravljen zagradi precej prostora.

Jaz bi vseeno nekaj manjšega. Ponavadi kampiramo in tak vozek ne pride v poštev, da bi ga vlačili s sabo na morje. Bi mogla potem kupiti še enega manjšega, za kar mi je pa škoda denarja.
Vseeno hvala za vsa mnenja. [sm=smiley1.gif]
nyna84 -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (21.1.2014 10:01:34)

Sem že spet pri teh dveh modelih (do junija si bom še parkrat premislila [sm=smiley36.gif]) ...

Kako ste lupinice fiksirali v avto? S podstavkom? Ima kdo podstavek, ki se fiksira z varnostnim pasom?
A to pri Jane sploh obstaja? Pri GT3 vem da je.
Shana86 -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (21.1.2014 10:19:28)

Nyna, jaz sem kupila ta novega gt3, model 2014, ti povem naslednji mesec, kako se obnese :) Sem pa vzela tudi tisti nastavek isobase za lupinico. Ta lupinica je tudi zmagala na testih varnosti. Je pa res prakticno, samo postavis gor in je zrihtano. Je res velik in tezek vozek, ampak zivim v hribu in rabim nekaj terenskega z bremzo na rocaju. Plus gledala sem tudi Jane, pa me res zelo zelo moti tista mini strehica - malo potegne veter in nimas kaj. Aja pa sportni del s podvozjem gre brez problema tudi v moj mini avto, peugeot 208. Kosaro moram seveda dati spredaj, ampak to bi itak pri vseh vozkih.

Uglavnem do junija bo stestiran v nulo, sporocim ;)
SpelaS. -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (5.3.2014 14:07:56)

Že skoraj eno leto uporabljamo JANE SLALOM PRO. Vozimo se res veliko, zato lahko precej povem o njem.

Minusi:
- globoka košara je zelo vroča. Naš dojenček se je v njej vozil poleti in je bil velikokrat precej prepoten, za v športni del pa še premajhen.
- Uporabljala sem tako veliko košaro (Capazzo oz. pri novejših modelih Transporter) kot tudi tisto, ki se spremeni v sedež (Matrix). Matrix je dobra za prehod med košaro in športnim delom, ko je dojenček že precej firbčen in iz globoke košare nikamor ne vidi, sedi pa še ne samostojno. Ampak je pa Matrix zelo majhna, zato zna biti dojenčku, ki se v njej vozi v hladnejšem delu leta in je bolj oblečen, že premajhna preden samostojno sedi.
- Športni del se pri Slalom pro ne obrne v obe smeri (ampak tudi pri GT3 se ne). Včasih bi to prišlo prav, da otroka obrneš stran od sonca.
- Sedež res ne gre pod kot 90, material je precej drseč, tako da sem imela občutek, da otrok ves čas nekam leze - tudi če je bil pripet, saj je del paskov, ki gre med nogicami, prišit zelo naprej, in otroka ne stisne lepo (to je zame največji minus tega vozička)

PLUSI
- velika kolesa (ima jih tudi GT3)
- super enostavno zlaganje in pripenjanje/odpenjanje košare/lupinice na ogrodje (res gre vse samo na klik klik), pri PP se mi zdi vse skupaj malo bolj zapleteno. Mogoče je to samo moč navade.
- lahek in vodljiv, tudi z eno roko - lažje vozim Jane z eno roko kot pa voziček "marelo"!
- hitro in enostavno odstranjevanje zadnjih koles
- nakupovalna košara je dovolj velika - živim v bloku, več kot ene vrečke in otroka ne morem nest do stanovanja. Po večjih nakupih ne grem sama z otrokom in vozičkom
- originalna zimska vreča je zelo zelo zelo topla in zame ena boljših investicij:)
- imam tudi neoriginalen senčnik in se čisto lepo namesti na okvir.

Ko sem kupovala voziček mi je bil všeč tudi GT3, pa sem potem iz druge roke od znancev kupila Jane. Ni mi žal. Ko na cesti srečam GT3 se mi zdi glomazen in težak.

LP
Bett -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (5.3.2014 20:22:21)

Jaz imam jane slalom pro in če bi še enkrat kupovala, ga ne bi nikdar več kupila. Izbrala sem ga predvsem zato, ker ima bremzo, kajti do hiše imamo kar strm klanec in mi je bilo to kar pomembno. No in zaradi te bremze sem imela vozek na servisu vsaka 2 meseca. Poleg tega, če misliš veliko hoditi okrog tudi z avtom, je težek kot hudič, če ga moraš kar naprej zalagati v avto in nazaj. Jaz sem kaj kmalu kupila še marelo, ker sem bila tako sita tega vozička. Kolegica je imela od bebe comfort enega takega terenskega z bremzo in je bila zelo zadovoljna.
Jabček -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (6.3.2014 7:20:22)

Jaz sem pri prvem tudi izbirala med temi vozički, pa je na koncu zmagal Quinny Freestyle. Ravno zaradi določenih pomankljivosti pri Jane-u (ki je sicer malo lažji) in kar nekaj pomankljivosti pri gt3-ju.
Je bil super, vodljivost odlična, kolesa za napihnit, bremza (pa sem z njim rolala in imamo pri nas v bližini kar pre) cejšen klanec - nikoli kaj narobe). Brez problema je šel v prtlažnik C3-ja, v Clio pa le v primeru, če si ga razstavil.
Pa še en plus ima. Nanj gre lupinica od Maxi Cosi. Te lupinice ala Jane, PP itn., ki pridejo v kompletu z vozičkom nimajo niti približno tako dobrih rezultatov na testu, kot MC. Tako da pri nas odpadejo (ker na sedeže res dajemo poudarek, tudi potem za naprej). Tako da je pretehtal tudi ta razlog, da enostavno dobiš zraven adapterje za MC.

V drugo (ko bo), pa ne bom jemala nobenega izmed teh vozičkov. Malo se je življenjski tempo spremenil, nekako se najbolj navdušujem nad Mutsy ali Stokke.
Tabletkaa -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (7.3.2014 8:33:50)

Oila... Mene pa zanima za vse ki imate GT3, ali se lahko obrne (športni del in košara) da otrok gleda proti tebi oz stan od tebe, ali ne?[sm=bravo.gif] pa ali mislite da je to pomembno... No vsaj meni se nekako zdi da je.... Nimam pa izkušenj s tem [sm=smiley36.gif]
doly19 -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (22.3.2014 19:31:03)

Živjo!

Mene pa zanima od kakšne uporabnice Jane slalom pro, ali reverse, če se ga da spraviti v prtljažnik manjšega avta, recimo v cliota?
Bett -> RE: jane slalom pro ali peg perego gt3? (22.3.2014 19:57:43)

Doly19 jaz mam golfa, pa je šel brez problema noter, pa še je ostalo prostora.
Stran: [1]