avtosedež in bunda (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


Izabelina -> avtosedež in bunda (18.11.2013 15:48:01)

a dajete otroke v sedežke z bundo al brez?

zihr je bolj udobno v sedežu brez bunde pa tut zapne se dost lažje in je pomoje varneje, sam pol to zgleda, da oblečem tamalo jo nesem dol in slečem (seprav ma bundo gor cca 2minuti, kokr pač traja, da pridemo iz stanovanja do avta) in potem seveda ko pridemo na cilj, spet bundo gor in kamor pač gremo in spet bundo dol (seprav naslednje 3 minute)... brez budne ven nosit mi je pa še bolj čudno...

torej z ali brez?





respect -> RE: avtosedež in bunda (18.11.2013 16:16:50)

Gre se za VARNOST
I ja kot dojenčki so bili brez bunde.
Ali smo prej avto ogreli ali otroka pokrili z dekico

http://www.bibaleze.si/clanek/dojencek/otroka-v-avtomobilu-slecite.html




m_o_i -> RE: avtosedež in bunda (18.11.2013 16:17:48)

za 300 m al pa pol ure voznje ga sigurno ne slacim; ce pa je v avtu uro ali vec, ga pa slecem. za polurno voznjo se potem, seveda, prilagodi teperatura v avtu

in ja-varno ni; otroka lazje spodnese izpod pasu. in ja, ce bi ga slacla za vsako minuto v avtu, bi se pa tudi kar nekaj bolezni nabralo cez zimo...

torej-jaz osebno ga za kratke voznje ne slacim.




malaMravljica -> RE: avtosedež in bunda (18.11.2013 17:40:35)

Midva imava 10 min do vrtca in ga zjutraj slecem. V stanovanju ga oblecm, 1 minuta pocasne hoje do avta, zaprem vrata avta, ga slecem, zapnem pas in mu dam bundico cez pac, da ga pokrijem. Pred vrtcem se sam odpne, jaz mu sam pomagam bundo oblect, da gre hitreje in cez pol minute ga v garderobi spet slecem. Isto naredim, ce gremo na 5 urno voznjo.
Ne vem pa, ce je slacenje bunde potrebno potem tudi v naslednjem sedezu, sedaj je se v tistem 9 - 15 kg. Malo se ze veselim, da ne bo treba, ali je potrebno?




Izabelina -> RE: avtosedež in bunda (18.11.2013 18:17:24)

mi mamo dva romer kinga, slečem ju preden se sploh vsedeta se prav zuni na mrazu ubistvu...
zarad vseh teh komplikacij in ker se tamala reees ne mara slačit in oblačit sovražim zimo [sm=smiley2.gif]




elia -> RE: avtosedež in bunda (18.11.2013 18:25:22)

Jaz ga do 15 min vožnje ne slačim...za več pa. Ga pa res maksimalno zategnem, kolkor pač gre zaradi bunde. Včasih pač ni možno zagret avta predčasno...in sedež zna bit zelo leden. Tudi sama sebe ne bi slekla..




malaMravljica -> RE: avtosedež in bunda (18.11.2013 18:30:22)

Izabelina, midva se najvec voziva z mojim avtom, je mali avto s tremi vrati, precej neprakticno, vem. Ampak gre notri, jaz za njim na zadnjo klop, se vsede ze v sedez ali pa stoji zraven in ga slecem, se lepo vsede v sedez, ga zapasam in bundico cez.Imamo pa King plus varjanto.
Nisem napisala zgoraj, se pa jaz tudi potem slecem iz socutja do otroka [sm=smiley1.gif] sam mene potem niti nihce ne pokrije.




Izabelina -> RE: avtosedež in bunda (18.11.2013 18:33:14)

js ne morm zlest notr, ker mamo zadi dva stolčka in isto majhen avto...
sm pa vedno brez bunde v avtu, ker mam filing, da z bundo ful slabš vidm in se obračam in nism tok pozorna, zato se vedno slečem...




pomlad08 -> RE: avtosedež in bunda (18.11.2013 20:10:30)


IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

. brez budne ven nosit mi je pa še bolj čudno...




Mi pa kar to varianto prakticiramo :) Torej, za take primere, kot jih navajate, da greš recimo na obisk, in si na mrazu vse skup 2krat po 1 minuto ... Kaj pa se ti če zgodit od tistega mraza? Jaz sem torej za poenostavljanje, kjer se le da :)

Je pa res, da naša 2 nista ful občutljivčka in zlepa ne zbolita. Ampak me zanima, če se od take kratkotrajne izpostavljenosti mrazu sploh lahko kakšna bolezen/prehlad prikrade?




SU -> RE: avtosedež in bunda (12.12.2013 12:33:20)

Npr. v vrtec sta bla v sedežu z bundo, na daljše vožnje pa obvezno brez. Avto smo prej ogreli in je blo. In to prakticiramo še zdaj, ko sta večja-za daljše vožnje brez bunde, avto prej ogret pa še manjše deknce imata, ki so namenjene izključno za avto-po potrebi. Ko sta bla dojenčka pa smo ju itak pokrili čez in čez pa zavili tja do avta, potem pa v avtu je blo pa toplo, mal sta bla pa pokrita.




Stran: [1]