otrok in "junk food" (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> OtrociSporočilo


Matejusska -> otrok in "junk food" (16.1.2014 12:10:19)

Zanima me koliko kaj vaši otroci pojejo predelane hrane npr. hrenovke, salame itd in pa prigrizkov kot npr. smokiji? Ali jih kdaj peljete npr v McDonalds?
Najaa -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 12:48:33)

Salame, paštet, hrenovk niti ne, smoki, čips in te zadeve še kar ampak ne kupujem veliko, najbolj sta mahnjeni na bonbone. V McDonalds gremo občasno ja. Jaz pravim, da vsega mora biti, v mejah normale.
Izabelina -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 12:54:40)

jemo vse, tut "junk food" pa zelenjavo pa sadje. Hrenovke in salamo mata recimo ful radi, smokije, čipse, čokolade in bonbone tut (pa js tut) ampak ne pretiravamo in načeloma ne kupujemo tega (bolj nas drugi založijo ob kšnih praznikih, mamo miljon čikoladnih miklavžev) veliko...

v mkdonalc pa smo šli enkrat ja, in bomo še kdaj šli...

se strinjam z najo, ne pretiravamo, pa dans bomo mel ekstra zdravo kosilo pa je [sm=smiley36.gif]
mateyka -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 13:33:49)

naša ima rada hrenovke, mcnugetse ter čokolado od junk fooda in to je v bistvu to.. mcdonalds sicer tudi kdaj obiščemo (samo tja ne gremo dostikrat in takrat je vedno mcnugets), ampak vse ostale šare pa itak ne mara, tako da niti nimamo doma (čips, smoki, bonboni, paštete, salame)
Tippi -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 13:41:49)

zdej že starejša hči, je imela alergije, tko da smo res pazili kaj jemo. hrenovka je bila mogoče na tapeti enkrat na par let, isto salama in paštete. v meka pa smo šli, nazadnje pred 10 leti in ne nameravamo več tja hodit. tudi pri naslednjem otroku bom dosledna in ga ne nameravam filat s temi 'umetnimi' stvarmi. če že, potem res na vsake toliko časa.

čips, kokice in ostali prigrizki, tist pa tud občasno. še najraje kokice za v mikrovalovko. ni packarije, pa fino je pred tv, za kakšen film, al pa klele za na RR, ko se patrino in lukka udružita [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.1.2014 13:49:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.1.2014 13:49:35)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
LuLu -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 13:51:31)

prigrizke redko, edino sin bobipalčke obožuje... bolj kakšne piškote, če je čokolada zraven, toliko boljše. Pa nasploh čokolada, McD lani 2x, hrenovke tudi sine ima rad, ne je pa vsega tega vsak dan. Piščančja posebna pa mora biti vedno doma [sm=smiley1.gif]
Ne kupujem pa več smokijev, odkar je zobozdravnica rekla, da je to največji strup za zobe. In tistih čokoladnih kuglic ali lunic kosmičev... strup za zobe.
Katy78 -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 14:04:44)

Hrenovke, salame, paštete - 1-2x mesečno, nismo ljubitelji teh, do neprepoznavnosti predelanih zadev.
Čokolada, piškotki - dobita pogosto, ko si pač zaželita.
Bonbonov, smokijev, lizik, čipsa, bobi palčk ipd. ne kupujemo in ne jesta. Po moje to ni za otroka, zato jim raje dam čokolado pa kakšen piškot ali pa jih sami spečemo.Prav tako ne kupujemo juh v vrečkah.

Iz McDonaldsa je do zdaj starejši sin 2 ali 3x jedel mcnuggetse pa je ugotovil, da mami naredi boljše. [sm=smiley2.gif] Itak pa tudi midva ne hodiva v McDonalds, mogoče 1-2x letno. Pice ta starejši sploh ne mara, samo skorja mu je všeč [sm=zmeden.gif], tamali pa dobi pico takrat, ko si jo midva privoščiva in mu je seveda njami. [sm=smiley1.gif]

LittleSun -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 14:05:53)

Klobas in paštete nima preveč rad, tako so redko na meniju.
Drugače pa tu in tam kakšno kinderjajco, smoki in ostale prigrizke na kakšnem obisku.
McDolnald pa samo, če je povabljen na rojstni dan.
nyna84 -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 14:14:02)

Od kdaj spadajo salame v junk food? [sm=zmeden.gif]

Pri nas imamo od nezdrave hrane le kakšno malenkost sladkarij, pa še to dobita le vsake toliko - ne vsak dan in v omejenih količinah - npr.:
- vrečka čipsa/smokija/kokic je za vse nas štiri, in to mogoče 1x tedensko (ali še bolj poredko),
- čokolade so pri nas omejene zaradi prebave - če že, je kinder čokoladica ali jajček, ostale čokolade občasno (se naberejo od RD-jev in trojke, kupujemo jih ne)
- bomboni zelo poredko
- pohanje max 2x mesečno, hrenovke tudi
- pomfri sem pozabila, kdaj smo ga zadnjič pripravili
- McDonaldsa pri nas tako ali tako nimamo
- gaziranih pijač ne marata sploh
- pica max 1x tedensko (pojesta vsaka dva trikotnika)

Pecivo pečem doma, večkrat jesta kakšne maslene željice ali brioš (zjutraj pred vrtcem/šolo), radi imata čokoldani cornflakes (čoko rice), tega še največ pojesta - na vsake dva dni skoraj gotovo), sicer pa jemo pretežno zelenjavo, meso, riž ...

Ok, od začetka smo pojedli več tega (sploh sladkarij), potem sem zaradi prebave tamale in optimizacije financ to počasi skrčila. Pa se sedaj nihče niti ne pogreša take hrane.

ZARA -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 14:14:23)

Jah, vse to je... hrenovke, paštete, poli... seveda v mejah normale. V M'C D pa še ni bila v življenju. Stara je 10. Ne vem zakaj, ampak enostavno tam še nismo bili skupaj. Mene bolj cukri skrbijo, hehe.
alda -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 15:16:49)

Če nam bi alergije dovoljevale bi ziher bili prvaki v porabi hrenovk, poli salama in paštet,ker jih sin obožuje , pa je zaradi alergij ta hrana le redko kdaj na krožniku
3-5x na leto.
hčera ima laktozno intol. tako da tudi bolj "zdravo" je, tako da je obisk MC bolj redko.

sladkarije pa : sin je samo gumijaste bonbone in kinder jajčko ,občasno tudi smoki, zato ne komplociram ,če ga takrat celo vrečo sne.
Hčera pa je samo čokolado.
Zato pa midva z možem vse , kar dobista [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
pipapopa -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 15:29:54)

Pašteto so do sedaj 2x jedli, imajo raje namaze na kruhu. Hrenovke jemo cca. 1x na mesec, salama mora biti skos v hladilniku-zaradi mene ker jem sendviče, ne toliko zaradi njih. MC cca.1x na 2 meseca, pa še to le pomfri pojejo. Je bolj zanimiva igračka[sm=smiley36.gif]. Pico pa bolj pogosto, ker se meni zalušta[sm=smiley9.gif] . Ne jemo pa pohanja-ga olupijo. Pri nas bi mulčki le rožoto, makarončke,solate, pire,bedra,.. jedli.

Lizik ne kupujem-jih pa dobijo ko kdo prinese. Morajo pa sedeti, ko jih jejo.Pa še to ponavadi ližejo 5 minut,odložijo in pozabijo nanjo. Bonbonov ne prenesem. Čips,smoki jejo na obiskih pa še to zelo malo. Raje odprem bobi palčke, čokolado, piškote, grisine,..
aprilčica07 -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 15:35:41)

Mislim, da smo nekje v mejah normalne. Rada imata smoki, čips, bonbone (tiste gumijaste barvane), da ne govorimo o čokoladi. Paštete ne marata, hrenovke pogojno. V MC še nismo bili.
petea -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 18:39:43)

Glede na to, da vsi uživate samo 'u iber' zdravo hrano, raje ne bom napisala, kolikokrat so pri nas na jedilniku 'junk' jedila.

Na kratko: dvigamo RR povprečje.
LuLu -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 18:43:00)


IZVIRNO SPOROČILO: petea

Glede na to, da vsi uživate samo 'u iber' zdravo hrano, raje ne bom napisala, kolikokrat so pri nas na jedilniku 'junk' jedila.

Na kratko: dvigamo RR povprečje.
previdne smo/sem ... saj veš... RR pa to... potem bo napad, kako smo slabe in neodgovorne [sm=smiley36.gif]
malaMravljica -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 18:43:29)

Meni se zdi, da zivimo sredi dezele hrenovk in teh blesavih salam. Ampak, hrenovke vseeno je recimo 1 x 4 mesece mogoce in se to jo olupi, ker sem mu enkrat to pokazala. Tiste salame, podobne hrenovkam pa dobi snito, ce gre z mano k mesarju ali v trgovino ceprav ce ima izbiro vzame rajsi snito sira oz ce dobi salamo pol prosi se sir.
Smokijev ne pozna, slane palcke je mogoce ze kdaj jedel, ne da bi vedla, cips pa je samo vsake kvatre, ko smo v Italiji in ga ponudijo v baru na mizo. Kupujem pa teh zadev zihr ne.
Smo pa tudi v dezeli Haribo bonbonov in te je, ce jih kje dobi, kupila sem mu jih samo dvakrat v posebnih okoliscinah.
Sladkarije obozuje in se trudim, da sama pecem, ima pa eno sreco ali smolo, en Bozicek mu je sedaj ze drugo leto kupil cel paket kinder jajckov, mislim, da jih je 75 notri. Lanske je zmazal tja do zacetka decembra. Ampak jih deliva z obiski, pa mama je tudi sladkosneda [sm=smiley1.gif]

Aja, v MEC-u se nismo bili, po moje tam ne bi dobil nic, kar bi jedel, pomfrija ne mara, da bi jedel tam kaj drugega razen sladkarij ce jih slucano imajo, si pa tezko zamislim.

Je pa pico, ampak mu je en trikotnik dovolj.
Izabelina -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 18:46:04)

hehe, sm se spomnla na tole temo zdele, ko sm si nardila sendvič, ki ga najbolj obožujem: bel kruh, majoneza, kuhan pršut, čips in sir... njamaaaa! (sm šla prou v ta namen kupit čips) [sm=smiley36.gif]
LuLu -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 18:52:20)

čips v sendvič? [sm=zmeden.gif]

[sm=smiley36.gif]
Izabelina -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 18:57:27)


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

čips v sendvič? [sm=zmeden.gif]

[sm=smiley36.gif]


ej, tut js sm tko misnla, ko sm vidla ene frende to jest (britanci so, sm povezvala to z njihovo ostalo hrano) ampak a veš kok je dobr, njama njama... tut v toustu je dobr, tm se pa še sir vleče... o kr sline se mi cedijo [sm=smiley36.gif]
LuLu -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 19:08:19)

ej, malo sem pozabila... seveda potato čips sendvič... ni neka novost, poznam izraz.. jedla pa res nikoli nisem. In ne me šuntat, da probam? Ok? [sm=hudicek1.gif]

[sm=smiley36.gif]

http://www.wikihow.com/Make-a-Potato-Chip-Sandwich
mateyka -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 19:23:32)


IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica
Meni se zdi, da zivimo sredi dezele hrenovk...


mogoče je tam dežela, samo tukaj jih pa konzumirajo 24/7. in to vsi, non stop.

še korvstroganoff majo (ne govedina v stroganoff, kje pa - hrenovke not [sm=smiley11.gif] )
[img]http://lindathelenius.se/wp-content/uploads/2011/04/IMG_2809-657x492.jpg[/img]
Izabelina -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 19:24:00)


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

ej, malo sem pozabila... seveda potato čips sendvič... ni neka novost, poznam izraz.. jedla pa res nikoli nisem. In ne me šuntat, da probam? Ok? [sm=hudicek1.gif]

[sm=smiley36.gif]

http://www.wikihow.com/Make-a-Potato-Chip-Sandwich


to je to! dodaj še pršut in sir omnomnom, je pa res, da je nam zmankalo kečapa, s heinzom je tole res prou specialiteta [sm=smiley36.gif]
LuLu -> RE: otrok in "junk food" (16.1.2014 19:36:12)

hudiča, pa veš, da bom enkrat probala... itak ne jemo čipsa preveč radi, imam pa enega doma, Heinz kečap tudi [sm=smiley36.gif], pršuta trenutno ni... jutri bom nekaj dala noter, pa javim.
Čeprav me je zdaj na poln želodec kar streslo [sm=smiley36.gif]

ej, a mi nevede spreminjamo temo v -mama in "junk food"- [sm=jezicek.gif]
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>