|
Majaa7 -> RE: Kredit (23.8.2026 14:39:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 Pozdravljene Zanima me ali ima morda www.ergochord.com/dvizna-miza katera izkusnje oz. ve kaj vec o kreditih. Zaposlena sem redno za dolocen cas sicer, pa vendar imam sluzbo zagotovljeno iz strani delodajalca. Osnovno placo imam sicer minimalno, potem pa je zraven se vsak mesec okoli 400€ dodatkov in 200€ otroskega dodatka. Z mozem sva lastnika stanovanja pa me zanima ali bi lahko dobila kredit v visini 40000€ za nakup oz. dokoncanje hise. Hvala vsem lp Glede na vaše podatke bi bili pri odobritvi kredita v višini 40.000 evrov sami precej omejeni, vendar imate z moževo pomočjo zelo dobre možnosti za uspeh. Glavni razlog za morebitne zaplete pri samostojni vlogi sta zaposlitev za določen čas in sestava vaših prihodkov. Banke namreč pri izračunu kreditne sposobnosti striktno upoštevajo pravila Banke Slovenije, ki določajo, da vam mora po plačilu mesečnega obroka na računu ostati zakonsko določen minimalni znesek za življenje in vzdrževane družinske člane. Otroški dodatek v višini 200 evrov se pri tem ne šteje kot vaš prihodek, saj gre za prejemek otroka. Dodatke k minimalni plači nekatere banke sicer delno ali v celoti upoštevajo, vendar zaposlitev za določen čas pomeni, da vam banka samostojno odobri le kredit https://fmctel.com/sl/zunanja-samostojeca-telekomunikacijska-omarica-19-30u-610-610-1680-mm] z dobo odplačevanja, ki se izteče pred iztekom vaše pogodbe o zaposlitvi, kar bi pomenilo previsok mesečni obrok. Rešitev za vašo situacijo je, da se v vlogo za kredit vključite skupaj z možem kot sokreditodajalcem ali pa da on nastopi kot kreditno sposoben porok, še posebej če je zaposlen za nedoločen čas. Ker sta z možem že lastnika stanovanja, lahko banki ponudita zastavo te nepremičnine oziroma hipoteko. Z zavarovanjem prek hipoteke se banki bistveno zmanjša tveganje, kar vama omogoča dolgoročnejši stanovanjski kredit na primer na 15 ali 20 let. Pri takšni dobi odplačevanja bi bil mesečni obrok znosnejši in bi vaju banka glede na skupne družinske prihodke zlahka obravnavala kot kreditno sposobna. Najboljši naslednji korak je, da z možem pridobita plačilne liste ter skupaj obiščeta nekaj različnih bank ter posrednika, saj imajo banke zelo različne politike glede upoštevanja dodatkov k plači in zaposlitev za določen čas.
|
|
|
|